Nom, tapeta jest fajna, ma się o czym marzyć, ma się o czym myśleć, planować i cieszyć się, że tapeta się spełni kiedyś Jak fajnie być ogrodniczką Nie wiem, jak nie można nie polubić tego zajęcia.
Kapusta pekińska jest kapustą używaną do sałatek, ale botanicznie sałatą nie jest, bo sałata należy do rodziny astrowatych, a kapusta do kapustowatych.
Wsadź do gruntu, na kolor nie masz wpływu, tym nie da się sterować. Świerk sam "zdecyduje" jaki będzie miał kolor.
Na słońcu będzie bardziej intensywny, zimą też bardziej intensywny.
W dobrym podłożu może być bardziej zielony niż w suchszym i ubogim. Takie są moje typy.
No pewnie, walczyłyśmy z Hanią, potem doszła Aga Kobieta pracująca Wrobiłam ją w wicie wianka z żywych gałązek, ale stwierdziła, że nie ma talentu do prac manualnych i oddała wieniec w moje ręce. Uwiłam 7 wianków. Wszystkie żywe, w niedzielę, aż do nocy pracowałyśmy. Hania wyrobiła się z naklejaniem ozdób na wianek, ja nie, bo za dużo wianków. I za duży bałagan był. Nic nie można było znaleźć w garażu.
Bombki nakleiłam dopiero dziś i znowu prawie po nocy wieszałam wszystko. Dekorowałam podobnie jak w zeszłym roku. Wiechcie wbite w donice i bombki.