Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Anabell 23:13, 11 gru 2017

Odkładam cześć maku przygotowanego na makowce, bez piany.
Oczywiście z miodem, masłem i dokładam więcej bakalii w/g gustu i smaku.

uwielbiam kluski z makiem od dziecka.
mira 23:36, 11 gru 2017

A ja złotlina kupiłam w ub roku i posadziłam na przedpłociu bo tak mi się właśnie podobają te zielone gałązki, kwiatki też. Boję się tej jego inwazyjności ale może poradzę.

Brawa dla Mikołaja- solidny. Ja nie dostałam nic - buuuu. Mój na pocztę nie chodzi .

Te filiżanki prześliczne, masz cały komplet ?

ja minimalistycznie dekoruję na razie, tu świeczka, tam aniołek, domek itd. no i kupiłam kwiatki doniczkowe - teraz najbardziej mnie cieszą no i dbam o nie jak nigdy potem .

nawigatorka 07:13, 12 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Chodzi jak masło. To już mój drugi Felco. Pierwszy Felco Nr 2 zagubiłam gdzieś.

Mam kolekcję sekatorów (chomik jestem):

Najstarszy Gardenii - chodzi do dziś
Fiskars - zacina się i jest używany tylko "na cmentarz", bardzo kiepski.
2 sekatory marki Wolf - generalnie mają krótkie ostrza i jeden coś jakby był niedooliwiony.
1 Yeoman - b. dobry
Mam też taki jakby z kowadełkiem do róż (dobrze chodzi i nawet czasami przytrzymuje ucięte gałęzie róż).
I jeszcze taki NN czerwony też szwajcarski, który zostanie naprawiony, bo bardzo go lubię a jest popsuty.

I florystyczny sekator mam (Garden Girl), popsuł się na amen (chyba nie był używany tylko do kwiatków).
ewo Dziekuje za tak precyzyjna odpowiedz a myslisz ze ten nowy trawie tez by podołał? Ozdobnej znaczy na wiosne
AniMa 07:50, 12 gru 2017

Ewuniu super prezent Mikołajkowy, przepiękna porcelana (uwielbiam stare marki i na starociach wyszukuje unikaty)Ozdoby świąteczne super. Mamy podobne wianki, tylko mój zamiast mchu ma jodłę
Jak robiłaś gwiazdę? Jest śliczna
anabuko1 09:30, 12 gru 2017

Ech trochę zimy widzę masz.
Ozdoby świąteczne są. Gwizdki piękne.
I porcelana przepiękna.I ja bardzo lubię takie motywy kwiatowe
Pszczelarnia 12:01, 12 gru 2017

mira napisał(a)
(...)

Te filiżanki prześliczne, masz cały komplet ?

(...)

Nie, na razie tylko te dwie. Do espresso. Najfajniejsze jest to, że one są jakby podgumowane (i filiżanki i spodki) i w ogóle nie ślizgają się - wypróbowałam w szklarni na metalowym chybotliwym stoliku.
Pszczelarnia 12:07, 12 gru 2017

AniMa napisał(a)
(...)
Jak robiłaś gwiazdę? Jest śliczna

Dawno temu. Najpierw do środka taki stelaż z drewienek - na nim potem plecie się gałązki brzozowe. Potem dereniowe grube patyki nabija z każdej strony i patykami rozpycha ale wcześniej trzeba ją na rogach zdrutować. A potem to już się przeplata.

Mam plan ją troszkę pobielić, rozjaśnić, coś w kolorze kory brzozy. Jest za smutna i ponura.
abiko 15:23, 12 gru 2017

wianki z mchu.. u mnie w tym roku również, dziś zbierałam mech
Basilikum 17:07, 12 gru 2017

ale piekne prezenty mikolajowe
do as na Bawarii przychodzi Dzieciatko Jezus a w Polsce aniolek. U mnie juz zdradzil, ze pod choinka bedzie film z Twoimi pszczolami w roli glownej

dekoracje pierwsza klasa. A mi sie nie chce w tym roku. Wyciagnelam tylko mala czesc, bede miala mniej do chowania i nic a nic nie zrobilam nowego.
Gardenarium 18:50, 12 gru 2017

A ja dziś zdejmowałam wianki z mchu, ale namokły
Rosną
Zapraszam na przedsmak Świąt do mnie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies