Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez reguł 09:39, 19 cze 2020

Do góry
Klątwa Ogrodowiska

Freifrau Caroline

Kimono zza krzaka

Eden Rose w oczekiwaniu na kratkę
Podwórkowa rehabilitacja 09:37, 19 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Szałwie i stipy! Wielkie WOW! Ogromne! Jak to zrobiłaś, że osiągnęłaś taki efekt "niżej-wyżej"??? No śliczne, piękne!

Clematis Paul Farges- znowu byłabym bez rąk, bo w życiu bym nie powiedziała, że to może być powojnik!!!!

Doniczkowe uprawy pomidorowe w tym roku nie wiszą- za bardzo miałam głowę zajętą i na szybko posadziłam "stacjonarnie". Nie miałam pomysłu do czego przywiesić, bo taras w chaosie.

Efekt o który pytasz uzyskałam przez zrobienie zdjęcia ze schodów.
Po tych wiatro-deszczo-burzach można u mnie nagrać roślinną wersję Rzepki Tuwima
Nawet osuszanie poprzez potrącanie grabiami niewiele dało, bo wciąż pada.
Taka piękna katastrofa.

Byłam u Ciebie, widziałam i kibicuję jak zawsze.

U zająca Poziomki 09:29, 19 cze 2020

Do góry
Rok później stanął już płot wraz z ogrodzeniem. Cała wierzchnia warstwa gliny została ściągnięta a na nią nawieźliśmy kilka wywrotek czarnoziemu.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:26, 19 cze 2020

Do góry
widok roboczy z okna

Widok roboczy pięęęęęęękny
Ogród bez reguł 09:25, 19 cze 2020

Do góry
powojnik Jackmani

U zająca Poziomki 09:22, 19 cze 2020

Do góry

To zdjęcia z 2016 r. kompletnie nie miałam pomysłu na donice ale tak mi się chciało roślinek że sadziłam co się dało
Ogród Cioci cz. 3 09:19, 19 cze 2020

Do góry

Gosieńko bardzo często jestem u Ciebie i napatrzeć się nie mogęjak jest pięknie dziś też byłam w odwiedzinach
Buziaki zostawiam.
U zająca Poziomki 09:18, 19 cze 2020

Do góry
LeŚnicZaNka 09:17, 19 cze 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Witam Kasiu

Czy na tej focie na obwódce to cisy czy bukszpany nie mogę dojrzeć. Jeżeli cisy to jak się nazywają.

Już kwitną będzie pięknie mowa o różach. Warzywnik spory a jaki urodzaj oko cieszy.
8 rocznica ślubu to młoda żona jesteś
Życzę dalszych długich w zdrowiu bez zawirowań.

Pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 09:01, 19 cze 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sobota też była basenowa

Dziadek pojechał kupić materac czy jakie kółko do basenu..do Biedronki.. i przyjechał z flamingiem. Myślałam, ze chłopa wyrzucę razem z tym różowym ptaszyskiem.. taki obciach. I okazało się, że to był strzał w dziesiątkę.. radocha ogromna, bo jak pływająca wyspa Wszyscy chcieli na niej być ..

Aniu flamingi wszelakie to hit z poprzedniego sezonu, daj buziaka Rysiowi
Ogród bez reguł 09:00, 19 cze 2020

Do góry
Ale zanim przejdziemy do róż, parę innych aktualności

Hosty zaczynają, gaura też - i cóż, że dopiero jednym kwiatkiem

mikołajek i liatra

jeżówka i boob

Jako ciekawostkę powiem, że w pewnym momencie bób był cały czarny od mszyc . Fajnie to nie wyglądało... Dałam sobie na wstrzymanie, nie zrobiłam nic - i po kilku dniach łodygi czyściutkie, zieloniutkie Brawo biedrony

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 08:48, 19 cze 2020

Do góry
Sylwuśu kochana a jaka to konkretnie odmiana bodziszka wspanialego czy pamietasz ja tak ciagle rozmyslam nad nim

Przerwa na kawę... 08:47, 19 cze 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Świdośliwy na tarasie w słońcu pięknie kwitnie. Za domem w półcieniu jeszcze śpi.

Laurowiśnia na pniu znacznie lepiej spędziła zimę na tarasie niż w poprzednich latach w domu.

Mogłabyś pokazać jak wygląda ta laurowiśnia? Warto ją posadzić? Tak właśnie pomyślałam o szczepionej. Jakie ma tempo wzrostu, często trzeba ją ciąć?
Tak myślę,że formę nie szczepiona mogłabym kompostownik zasłonić. Trzeba będzie się w szkółce zapytać o nie
Ogród bez reguł 08:40, 19 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No powiem Ci… (i Tobie Magaro Dagmaro też ) że dziś przez te twoje róże to prawie zbłądziłam…
U trawkarza mojego brałam stipę i miał takie fajne małe pnące różyczki… i już je widziałam w tej stipie… i już kolory oglądałam… i się opamiętałam
No to sobie pooglądaj jeszcze trochę zdjęć, wdrukuje się Tobie, i następnym razem ockniesz się z różą w ogródku

For you
Ogród z wilkiem zamkn. 08:36, 19 cze 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Ależ mi się podoba !
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 08:29, 19 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Dziękuję Beatko Jak je zobaczyłam, to tak też czułam, że będą fajnie pasować do "mojej" kolorystyki ogrodu.

Ten zakątek to tak naprawdę jest podest tarasowy pod basen i leżaki. Póki co, czekamy na słonko i cieplejsze dni Mam tam właśnie te donice z oleandrami (te ciemno brązowe także), niestety oleandry mi się przesuszyły przez zimę w garażu i teraz dopiero odbijają nowe liście. Są też krzewy z białymi hibiskusami. To wszystko jak bujnie, bardzo fajnie zasłania basen i lecie w ogóle go nie widać.

Basiu zainspirowałaś mnie tym zakątkiem...pokazywałam Małżowi...chcę takie coś u siebie...będę zgapiać, tylko jeszcze nie wiem kiedy...nie masz nic przeciwko?
a pokazałabyś z bliska jak ta ławeczka jest tam zawieszona?
Jeżówkowe-Love 08:28, 19 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Rzut okiem na tył ogrodu

Te jasne listki na pierwszym zdjęciu to pęcherznica? Nie kwitnie, moja też nie. A bordowe już w kwiatach. Te zielone kwitną później?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 08:20, 19 cze 2020

Do góry
Dziewczyny
Szykują mi się zmiany w ogródku
Zamierzamy w końcu zabrać siè za obudowę śmietnika. Jedyne miejsce, które na to się nadaje obecnie zajmuje sporej wielkości cis (taki ok 3 metry wysoki i 1,5 m szeroki)

Trzeba go przesadzić i zastanawiam się nad miejscem dla niego
Czy wcisnąć go w kąt, ale nie wiem czy przeżyje takie warunki, ale stworzyłby ścianę cisową z tym obok

Czy z drugiej strony ścieżki dołączyć go do cisa za morelą. Ucierpiałyby trawy wtedy i środek ogródka zostałby przysłonięty. To czy to nie klaustrofobia?

Jest jeszcze ta tuja brabant, ale nie miałabym gdzie jej wysadzić
Pomożecie pogłówkować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies