Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek Anity 08:45, 01 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
Hej Ale będziesz miała dużo żurawek! Na pewno się przyjmą, bo podzieliłaś fachowo

Mówisz? To przypadkiem z tą fachowością
Ostatnio wszystko dzielę-truskawki, poziomki....porozrastaly się, to porozsadzałam, może coś z tego będzie . A jak tam twoja magnolia? Kwitnie już?
Wchodzę często na twój blog kulinarny-fajne przepisy tworzysz, z chęcią bym to wszystko zjadła! mudzę w końcu je wypróbować -przepisy znaczy....
Hirutkowy raj:)) 08:39, 01 kwi 2014

Do góry
Witaj Krysiu Jestem w szoku, jakie u ciebie już duże te roślinki! Ten pączek na Rh mnie zadziwił, bo u mnie jeszcze śpią snem zimowym Tylko magnolia już zdecydowanie kwitnie, lada dzień będzie w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:38, 01 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Piękna magnolia Pachnie.. dziś u sąsiadów podobną wąchałam.. cudnie pachniała .... muszę sprawdzić czy moje pachną.

najbardziej intensywnie w południe
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:22, 01 kwi 2014

Do góry
Piękna magnolia Pachnie.. dziś u sąsiadów podobną wąchałam.. cudnie pachniała .... muszę sprawdzić czy moje pachną.
Ogród cichy i przytulny 23:22, 31 mar 2014

Do góry
Moja magnolia - prezent od mamy - pokazała pierwsze kwiaty

Od ogrodu do łąki i stawu 23:01, 31 mar 2014

Do góry
U mnie tulipany również prawie Magnolia jednak śpiPozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:56, 31 mar 2014

Do góry
Spektakularne zmiany u Ciebie, ale najpiękniejsza na teraz to magnolia
Od ogrodu do łąki i stawu 22:55, 31 mar 2014

Do góry
aniaib napisał(a)

Pięknie ) Szkoda, że nie zdążyliśmy obejrzeć w pełni rozkwitu na żywo... Ale szykujemy się na wasze tulipany!

Tulipany już prawie, prawie - do świąt na pewno nie doczekają a i magnolia już lada moment rozkwitnie
Makowo na Kociewiu 22:54, 31 mar 2014

Do góry
Magnolia pokazuje kły

Beno ukrywa
Ogród z łezką 22:28, 31 mar 2014

Do góry
tu tylko po

i w łezce

magnolia słaby postęp pokazała, ale klon Crimson owszem, owszem

Miejska ogrodniczka :) 22:03, 31 mar 2014

Do góry
No ta twoja wielgasna magnolia o tej porze roku to musi byc powalający widok, zaraz jutro albo pojutrze wybiore sie popołudniem z psem na spacer twoja ulicą żeby oczy nacieszyc jej widokiem.
Daj jeszcze więcej jej fotek Małgosiu
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:31, 31 mar 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych

Nasza Susanka też dopiero do nas przywędrowała, zobaczymy co to za Pani

A nad buksikami to się zastanawiam, jeszcze nie mam dla nich miejsca.
Miejska ogrodniczka :) 21:29, 31 mar 2014

Do góry
Internet hula, więc jeszcze kilka zdjęć

Tak kwitły moje Rh w ub. roku. W tym roku spodziewam się mniej kwiatów, bo je zmniejszyłam dość poważnie

Magnolia jeszcze w pąkach

Barwinki - lubie bardzo. Chciałabym mieć też różowe

Szafirki

Moja wiekowa thuja. Lubię jej pień, tworzy taką naturalna ławeczkę, można sobie na nim przysiąść w cieniu i pomyśleć: raaany, ile ja jeszcze mam roboty

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:51, 31 mar 2014

Do góry
Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:46, 31 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Kasiu, ale cudne zdjęcia magnolia pięknie się prezentuje, ja już takiej nie wcisnę w ogrodzie, no ale chciejstw to my mamy zawsze sporo

Pola- Ty nic nie mów- Twoje cisy biją na głowę.

Ale ciesze się, że moje magnolki się podobają, Wiesz one -"pierwszy raz" zakwitną .......u mnie.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:40, 31 mar 2014

Do góry
Kasiu, ale cudne zdjęcia magnolia pięknie się prezentuje, ja już takiej nie wcisnę w ogrodzie, no ale chciejstw to my mamy zawsze sporo
Gdzieś na końcu świata... 20:29, 31 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Zaraz muszę to Twoje cudo wyguglać bo ciekawa jestem okrutnie

Ściskam ...

Szukam projektu rabaty , ale widzę że spokojnie narazie

To jest Magnolia Kobus
Ogród dla Agusi 20:28, 31 mar 2014

Do góry
Gabrysiu ,jeszce mi sie tu nie wysiały bo dopiero jesienią przeniosłam je tu z miejskiego ogródka bo właśnie tam tak jak mówisz znacznie pomnożyły swoją ilość.Ale za to chwaściory /gwiazdnica/triumfuje.Już kwitnie i spieszę się z jej wyrywaniem ale ziemia zbyt mokra urywają się korzonki ,będzie wiec kłopot bo odrosnie.To moje pierwsze niezawodne kwiatuszki,jeszcze pustawo niestety w stos.do innych regionów.Ale magnolia cała w pąkach choć też jeszcze małych.
Gdzieś na końcu świata... 20:22, 31 mar 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Sobotni zakup Magnolia Biała

Sąsiad będzie sadził od swojej strony cisy więc osłonią ją od przewiewów zimą oprócz magnolii dokupiliśmy tuje szmaragd i dosadziliśmy do reszty już rosnących aby tworzyły ładny ciąg. (foto później zamieszczę)

Zaraz muszę to Twoje cudo wyguglać bo ciekawa jestem okrutnie

Ściskam ...

Szukam projektu rabaty , ale widzę że spokojnie narazie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:01, 31 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....

Małgosiu, kolorków jeszcze niewiele, wiele u nas późniejsza niż we Wrocławiu czy Rzeszowie, ale już cos się zaczyna dziać. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie tulipanów, niektóre z nich mają już pąki. Dzisiaj posypałam azofostką.
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies