Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 11:10, 06 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agnieszko gdybym od nowa miała kupowac magnolie to mimo niebezpieczeństwa mrozów i przemarzania byłyby to te najwczesniej kwitnace bo te póxniejsze juz tak nie ciesza jak te wczesne i często ich kwiaty rozwijają sie razem z liścmi co niestety odrywa uwagę od samych kwiatów i kwitnący krzew nie robi już takiego wrazenia jak ten który ma same kiaty bez liści. Ja bym brała pod uwagę Alexandrinę , magnolię Soulangeana Lennei, gwiaździstą ale tą już masz no i ze względu na kolor żółtą np.Yellow River. Serduszki bardzo się rozsiewają więc szybko będziesz miała ich dużo.

Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.

Kondziowy ogrod cz II 10:20, 06 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Konrado czekam na te obiecane fotki... Ta magnolia Black Tulip bardzo ładna. No i na ten Twój kurnik też czekam A deszcz od Marzenki to ja chętnie przygarnę jeśli go nie chce Pozdrówka i dobrej niedzieli Ci życzę
no u nas pochmurnie w nocy leło na kurnik niestety trzeba czekać
Kondziowy ogrod cz II 09:59, 06 kwi 2014

Do góry
Konrado czekam na te obiecane fotki... Ta magnolia Black Tulip bardzo ładna. No i na ten Twój kurnik też czekam A deszcz od Marzenki to ja chętnie przygarnę jeśli go nie chce Pozdrówka i dobrej niedzieli Ci życzę
Liliowo i kolorowo:) 09:55, 06 kwi 2014

Do góry
Danusiu cieszę się że u Ciebie się zdjęcia pojawiłyi jak zwykle zachwycają.
Piękna magnolia- też pytam o odmianę, czy to Susan, bo już się zgubiłam w identyfikacji....wszystkie mi się podobają

Byłam u Kapiasów kilka dni temu i stałam nad Susan, ale w planach jest Nigra i Genie. A teraz wiem, że Susankę posadziłabym z drugiej strony domu
Kondziowy ogrod cz II 09:48, 06 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kondziu dużo dałeś za Black Tulip ja się przymierzam ale wszystkie od 60 -100 cm bardzo drogo cenią a że masz dużo miejsca w ogrodzie kup sobie jeszcze taką, też mam na nia chrapkę http://floria.com.pl/products-page/drzewa-i-krzewy-lisciaste/magnolia-acuminata-blue-opal-magnolia-drzewiasta/
w tym roku narazie koniec drzew i krzewów bo potrzebuje duzo bylin hi hi hi zrobiłem sie gospodarzy i juz nie kupuje co widze jak kiedys teraz bardziej planujemy hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 00:15, 06 kwi 2014

Do góry
Kondziu dużo dałeś za Black Tulip ja się przymierzam ale wszystkie od 60 -100 cm bardzo drogo cenią a że masz dużo miejsca w ogrodzie kup sobie jeszcze taką, też mam na nia chrapkę http://floria.com.pl/products-page/drzewa-i-krzewy-lisciaste/magnolia-acuminata-blue-opal-magnolia-drzewiasta/
Miejska ogrodniczka :) 23:54, 05 kwi 2014

Do góry
Oj rzeczywiście magnolia cudna, ptak super,podoba mi się
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:30, 05 kwi 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Mój ulubieniec hi hi hi na koniec

To magnolia Lennei a jeszcze czekam na inną, bo 3 nie zakwitnie bo za malutka
Miejska ogrodniczka :) 22:56, 05 kwi 2014

Do góry
Magnolia cudna!!! Pozdrawiam.
Kondziowy ogrod cz II 22:20, 05 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kondziu magnolia black tulip na zdjęciach jest zachwycająca. Ciekawa jestem jak Twoja wygląda.

Wiśnię dużą kupiłeś? Wysoko szczepiona?
tak samo hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 22:18, 05 kwi 2014

Do góry
Kondziu magnolia black tulip na zdjęciach jest zachwycająca. Ciekawa jestem jak Twoja wygląda.

Wiśnię dużą kupiłeś? Wysoko szczepiona?
Ogród cioci 21:58, 05 kwi 2014

Do góry
narcyze śliczne , pamiętam ich setki w domu rodzinnym teraz same znikły,coś je chyba zeżarło jak twoja magnolia od obraziła się?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:57, 05 kwi 2014

Do góry
Irenko dołączam się do pytania Any Art.
Twoja magnolia gwiaździsta dopiero zaczyna kwitnąć? Moja już przekwita
Miejska ogrodniczka :) 20:38, 05 kwi 2014

Do góry
Ptak cudny , nie dziwię sie ze kupiłaś tez bym to zrobiła gdybym go spotkała. Magnolia prześliczna wiadomo i mróz nic jej nie zaszkodził? a moze u Ciebie mrozu nie było i był tylko u mnie? Fajnie ze nam w końcu te sliczności pokazałaś. Dzieki i pozdrawiam.
Liliowo i kolorowo:) 20:36, 05 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Jak się nazywa twoja magnolia?

Magnolie czynią tą wiosnę cudowną, kwiaty drzew owocowych i szum wody to są dla mnie najmocniejsze bodźce, sprawiają mi dużo radości, dziękuję Danuś za taką piękną galeryjkę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:24, 05 kwi 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Odrabiam zaległości. Wiosna na całego, magnolia zachwycająca. Pozdrówka ślę

Jolu, byłam u Ciebie i wracam pełna zachwytu

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mam; Albostriata i All Gold, obie lubią wilgoć, Bożenko posadź w miejsce pół cieniste i dość wilgotne
a dla ciebie w połowie uratowana, rok temu mrozy ją załatwiły, Susan....poczekam zanim odbuduje swój kształt

Irenko moje to all gold ale czytałam ze one właśnie wilgoci nie lubią szczególnie zimą i badz tu madry. Dlaczego magnolia ma sie odbudowac przecież mróz niszczy tylko kwiaty a nie drzewka.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:25, 05 kwi 2014

Do góry
Sliczny ten psi ząb Taki malutki a jak cieszy Z magnolia tez mam ten sam problem z mrozami ale juz drugi rok cieszy nas kwiatami bo ominely nas przymrozki.Pozdrawiam serdecznie
Miejska ogrodniczka :) 19:02, 05 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
A fotek magnolii jak nie było tak nie ma...........dobrze że wczoraj przejchałam sie twoja uliczka wolniutko w obie strony............i napatrzyłam sie na zapas. Jest sliczna
Tylko robotnicy którzy po przeciwnej stronie ulicy robia jakis większy remont w jednym z tych segmentów patrzyli na mnie troche tak dziwnie. ale co mi tam.
Pozdrawiam !

Gosiu, chciałam wyczekać aż magnolia całkiem rozkwitnie, ale już drugi tydzień stoi w pąkach, chyba jej zimno jest Mimo wszystko pokażę, jak teraz wygląda - fotki z wczoraj.

Widok z dołu

Widok z pierwszego piętra (na wprost) Najwyższe gałęzie sięgają już ponad pierwsze piętro

I zbliżenie (od góry) tam gdzie jest więcej rozwiniętych kwiatów
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:50, 05 kwi 2014

Do góry
Aniu pieknie Ci magnolia zakwitła, widze, ze to chyba taka sama jak u mnie Ale zostaw troche fiołkow dla mnie bo masz slicznie, mam białe a Twoje sa takie lekko niebieskie? No i sucho bardzo, deszczu brak niestety. Pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies