Dzięki, w sumie też w tym kierunku moje myślenie biegło. To co teraz kwitnie najbardziej cieszy i najbardziej jest wyczekiwane.
Naprzeciw miejsca gdzie pracuję kwitnie od tygodnia piękna magnolia - olbrzymi krzew, drzewo raczej, cała w jasnych, prawie białych kwiatach, cudo! Przeniosłabym ją chętnie do siebie, bo ja się już mogę tak pięknej nie doczekać Sporo na Dolnym Śląsku takich wiekowych magnolii, najczęściej przy starych poniemieckich domach rosną. Ciekawe ile mają lat.
Konrado czekam na te obiecane fotki... Ta magnolia Black Tulip bardzo ładna. No i na ten Twój kurnik też czekam A deszcz od Marzenki to ja chętnie przygarnę jeśli go nie chce Pozdrówka i dobrej niedzieli Ci życzę
Danusiu cieszę się że u Ciebie się zdjęcia pojawiłyi jak zwykle zachwycają.
Piękna magnolia- też pytam o odmianę, czy to Susan, bo już się zgubiłam w identyfikacji....wszystkie mi się podobają
Byłam u Kapiasów kilka dni temu i stałam nad Susan, ale w planach jest Nigra i Genie. A teraz wiem, że Susankę posadziłabym z drugiej strony domu
w tym roku narazie koniec drzew i krzewów bo potrzebuje duzo bylin hi hi hi zrobiłem sie gospodarzy i juz nie kupuje co widze jak kiedys teraz bardziej planujemy hi hi hi
Ptak cudny , nie dziwię sie ze kupiłaś tez bym to zrobiła gdybym go spotkała. Magnolia prześliczna wiadomo i mróz nic jej nie zaszkodził? a moze u Ciebie mrozu nie było i był tylko u mnie? Fajnie ze nam w końcu te sliczności pokazałaś. Dzieki i pozdrawiam.
Magnolie czynią tą wiosnę cudowną, kwiaty drzew owocowych i szum wody to są dla mnie najmocniejsze bodźce, sprawiają mi dużo radości, dziękuję Danuś za taką piękną galeryjkę
Irenko moje to all gold ale czytałam ze one właśnie wilgoci nie lubią szczególnie zimą i badz tu madry. Dlaczego magnolia ma sie odbudowac przecież mróz niszczy tylko kwiaty a nie drzewka.
Sliczny ten psi ząb Taki malutki a jak cieszy Z magnolia tez mam ten sam problem z mrozami ale juz drugi rok cieszy nas kwiatami bo ominely nas przymrozki.Pozdrawiam serdecznie
Gosiu, chciałam wyczekać aż magnolia całkiem rozkwitnie, ale już drugi tydzień stoi w pąkach, chyba jej zimno jest Mimo wszystko pokażę, jak teraz wygląda - fotki z wczoraj.
Widok z dołu
Widok z pierwszego piętra (na wprost) Najwyższe gałęzie sięgają już ponad pierwsze piętro
I zbliżenie (od góry) tam gdzie jest więcej rozwiniętych kwiatów
Aniu pieknie Ci magnolia zakwitła, widze, ze to chyba taka sama jak u mnie Ale zostaw troche fiołkow dla mnie bo masz slicznie, mam białe a Twoje sa takie lekko niebieskie? No i sucho bardzo, deszczu brak niestety. Pozdrawiam serdecznie