Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Zielona 22:55, 10 kwi 2014

Margarete napisał(a)

Juz drugi raz mi proponujesz Marto pomoc a ja nie mam czasu nawet zrobic fotki, żeby z tej okazji skorzystac, ale tym razem skorzystam na pewno, moze w wekend podrzuce ci fotke do "przymiarek"
Dzieki za dobre chęci !

Mnie się nie spieszy! Nie gonię Cię absolutnie!, tylko przypominam, że w razie czego ile umiem, tyle pomogę

Margarete 23:11, 10 kwi 2014

Dzisiaj nie było u nas słońca, popadywało z przerwami cały dzien więc o pracy w ogrodzie nie było mowy, poza tym wróciłam skonana z pracy ale na moment wpadłam i strzeliłam kilka fotek, tulipany lada chwila pokażą swoja cała urodę............ale jak ja mogłam do tej pory życ bez roslin cebulowych...........nie wiem.......przeciez o tej porze roku to sama radość oczekiwanie na to żeby pokazały swoj kolor, to kwintesencja wczesnej wiosny obok świeżej zieleni młodych liści.............wiosną cebulowe rządzą....
Tulipanowo...........

Margarete 23:15, 10 kwi 2014

Szafirkowo.................

Hiacyntowo.........i cały czas jeszcze trochę krokusowo........... oraz żonkilowo.........

Margarete 23:20, 10 kwi 2014

Bratki i forsycje cieszą niezmiennie............

Margarete 23:26, 10 kwi 2014

Magnolia Susan, trochę obgryziona przez psa ale daje radę.........

Peonie drzewiaste ( te które chciałam w ubiegłym roku wywalić bo nie kwitły przez 6 lat )przestraszyły sie na dobre i juz nie tylko jedna ale obie w tym roku szykuja sie do zakwitnięcia...........

Za moment zakwitnie kalina juz ma nabrzmiałe pąki
Margarete 23:29, 10 kwi 2014

A to dla Karoliny Popcarol - bergenia od ciebie teroszke chorowała - widać po liściach ale w sumie czuje sie chyba u mnie dobrze bo zaczyna kwitnąc

paniprzyroda 00:23, 11 kwi 2014

Podziwiam wiosnę u Ciebie, parę chwil w ogrodzie pozwala nam zrzucić stres i zmęczenie po całym dniu, przynajmniej ja tak mam, pozdrawiam, słoneczka teraz życzę
Margarete 00:51, 11 kwi 2014

paniprzyroda napisał(a)
Podziwiam wiosnę u Ciebie, parę chwil w ogrodzie pozwala nam zrzucić stres i zmęczenie po całym dniu, przynajmniej ja tak mam, pozdrawiam, słoneczka teraz życzę

Oj tak tak, ja dzisiaj taka wypluta wróciłam jakby ze mnie ktoś powietrze wypuscił a te kilka minut w ogrodzie, kilka fotek i....od razu mi było lepiej.
Pozdrawiam
Anita1978 07:42, 11 kwi 2014

No piękna wiosenka u ciebie! U mnie tulipki jeszcze sie zbierają....a peonie tak mają- potrafią długo. Ie kwitmąć. Moja przez pierwszy rok nie kwitla wcale, w drugim roku miała 1 (!) kwiatek, a w zeszłym już pełno! Także przed wyciepaniem trzeba zawsze sie zastanowić i dać im szansę o ile sie nie pali!
popcorn 09:20, 11 kwi 2014

Wszystko kwitnie!! Piwonie drzewiaste masz wypasione Mówisz że 6 lat mam na takie czekać? ach.. no trudno, chyba warto
pozdrawiam!