Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 08:46, 11 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
He he....to idę po kawkę!

Ja już powoli będę uciekać. Wypiłaś?

Anita1978 napisał(a)
Acha...no to się rozejrzę . Ale twoje kompozycje zeszłoroczne fajniusie

Wkleiłam przypomnienie, bo kilku osobom podobało sie w ub. roku. Dzięki.
magnolia 09:36, 11 kwi 2014

Owies śliczny. nawet mam takie wiaderko, jedyne nie zajęte jeszcze. Musze zerknąć na ten owies, czy znajdę.

Marzenka , Ty piszesz o swoim M, czy o moim?- Mój kupił tydzień temu samochód grabu, takich klocków po 120 cm. Najpierw piłuje swoją 50 letnią piłą spalinową ( wszyscy mu jej zazdroszczą, to jakiś okaz- rarytas, nawet zdjęcia robią), a potem rombie. Na urodziny dostał super wypasioną siekierę i się teraz wyżywa. Mamy jeszcze 2 siekiery, więc stają wszyscy moi faceci i rąbią.
Potem tylko ścieżki po domu z trocin zbieram.
Ale za to są bardzo zadowoleni,jakby nie wiem co dobrego im się udało.
Juzia 10:15, 11 kwi 2014

magnolia napisał(a)
Owies śliczny. nawet mam takie wiaderko, jedyne nie zajęte jeszcze. Musze zerknąć na ten owies, czy znajdę.

Marzenka , Ty piszesz o swoim M, czy o moim?- Mój kupił tydzień temu samochód grabu, takich klocków po 120 cm. Najpierw piłuje swoją 50 letnią piłą spalinową ( wszyscy mu jej zazdroszczą, to jakiś okaz- rarytas, nawet zdjęcia robią), a potem rombie. Na urodziny dostał super wypasioną siekierę i się teraz wyżywa. Mamy jeszcze 2 siekiery, więc stają wszyscy moi faceci i rąbią.
Potem tylko ścieżki po domu z trocin zbieram.
Ale za to są bardzo zadowoleni,jakby nie wiem co dobrego im się udało.

Zbiorowe rąbanie
Anita1978 10:19, 11 kwi 2014

Taaaa....trochę drewna....siekiera....Piła......i tyyyyyle radości!
agniecha973 16:49, 11 kwi 2014

Dziewczyny, faceci nie rozumieją naszych zachwytów nad tymi chabaziami, z których nic zjeść się nie da, a my ich radochy z piłowania i rąbania
jotka 17:46, 11 kwi 2014

Coś w tym rabaniu, piłowaniu, cieciu, ...jest. Mój jak sie dowiedzial, ze są do wyciecia 2 suche gałęzie wisni, to w deszcz pojechal

To przypomnienie o owsie to chyba dla mnie - wielkie dzieki, juz wyciagam nasionka
Mala_Mi 21:22, 11 kwi 2014

Dzień za póxno przypomnienie, bo dziś mogłabym mieć dostawę owsa.. a do miasta po sklepach nie che mi sie jechać
agniecha973 23:36, 11 kwi 2014

Jolu, proszę bardzo. Niech rośnie. Rzeżuchę też namoczyłam. Do jutra zrobi się z niej galaretka. Już ją czuć w całym domu.

ANia, no przykro mi, ze się spóźniłam. Dobrze, że sobie w ogóle przypomniałam. Ale to dzięki temu, że mięso do wędzenia trzeba było do zalewy włożyć, to i o Wielkanocy sobie przypomniałam.
gusiarz 10:58, 12 kwi 2014

Aguś - miałam wsadzone świece... takie co już nie dekoracyjne były w domu , ale słabo grzały. EM postawił starą butlę gazową - turystyczną i na jednym palniku na małym ogieńku... ale trzeba uważać by nie był zbyt mały i by płomień nie zgasł. Są też takie "słoneczka" - nakładka na butlę zamiast palników. I one ogrzewają... Nie wiem czy to zdrowe i eko... ale w szklarni ciepło jest - jakieś 4-5 stC. przy grzaniu jednym palnikiem.

Aga czy pomidorki trzeba już czymś nawozić? I czym? Moje jakieś rachityczne... Papryka, nawet w chłodnej szklarni, lepiej mi rośnie niż pomidorki
agniecha973 11:04, 12 kwi 2014

Nie, nie nawozimy teraz. Dopiero jak zaczną zawiązywać pierwsze grono, bo inaczej pójdą w liście! Spokojnie. Jak nie ruszą jeszcze z tydzień, to się zaczniesz martwić.