Czekam na te dziwne tawułki.
Nie wiem co to za odmiana, ale rozłażą się strasznie. I wybaczam im... bo kolor mają obłedny. Biało-różowo-fioletowy?
I na tej właśnie rabacie mam problem z wątrobowcami.
Ciekawe z czym je przywlekłam? Pewnie z tawułkami
I takie maluszki jeszcze mam
Nawet kwitną
O... widać wątrobowce
ja ją też uwielbiam. Dzięki Anuli Zanie ją zakupiłam. A łatwo nie było
Zobacz wynik eksperymentu kolorystycznego - zdjęcie na telefonie to to jedno z powyższych na forum w lekkim powiększeniu. Obok oryginał na rabacie. Zdjęcie po lewej cyknęłam drugim telefonem. Edit - dodałam dla porównania zdjęcie z aparatu po prawej - jest różnica Na telefonie tawułka jest płaska kolorystycznie choć w rzeczywistości górne partie różnią się od dolnych. Tylko to jest magenta, trudno jest to oddać. Żeby było śmieszniej jak zamieniłam telefony to na S pokazał znaczny dysonans między obrazem na ekranie a rzeczywistością i jeszcze większy na zdjęciu. I bądź tu człowieku mądry i próbuj odwzorować kolory Te tawułki u mnie są na otwartej przestrzeni a u ciebie pod drzewami. Inaczej światło operuje.
Polityka, podobno jednoroczna roślinka pochodząca z AU. Dobrze radzi sobie z chorobami i szkodnikami. Dorasta do wys. 40 cm- zobaczymy W Australii porasta suche półpustynne obszary. Wg mnie bardzo ładna alternatywa na południowe balkony i tarasy.
U mnie na razie schnie w mieszkaniu po burzy Szukam jej docelowego miejsca
Ale mam rozgardiasz na podwórku. Kostka jest kładziona, co chwila jakaś roślinę wykopują, przed chwilą ja wykopałam evergold 6 sztuk, tawułę,orlika przetacznik i coś tam jeszcze. Skończą dziś to posadzę. Wczoraj cisa przesadzalam.
Wszystko na podwórku jest białe ...
A tymczasem róże które jeszcze zdj zrobiłam przed demolką