A tymi widoczkami będę was raczyć codziennie. Stoję i się gapie jak goopia po powrocie z pracy. Uwielbiam ten moment gdy bukszpany pączkują.
Pseudo kopia "bukszpanowego" Szefowa wybacz ale zawsze gdy się na nie gapię myśle o Twoim ogrodzie. Zgodnie z projektem tu miąły być kosodrzewiny a są kule bukszpanowe
A Suzan, której grzebałam w korzeniach (wyrwałam jej ze szponów jesienią 5 Bonic) kwitnie ciut słabiej ale i tak się dzielnie trzyma. Na rozwój kwiatów trzeba 1-2 dni poczekać
witajcie kochani. Zarobiona jestem tak, ze biegam z pustą taczką..... w przenośni oczywiscie, bo na ogród mam czas tylko w weekendy. Dobrze, ze dzień długi po poworocie z pracy zdązę jeszcze fotki zrobić.
Przed snem postaram się odpowiedzieć na pytania bo było ich duuuuuużo
A teraz relacja z dnia dzisiajszego , oj będe Was teraz katować NIe patrzymy na brzegi trawnika, bo kanciki najwczesniej od czwartku bede robić.
Na potwierdzenie , ze czerwieni w ogrodzie juz nie ma fotka wazonu: ) mam takie dwa
Trawy Madżenka doradziła, a ja mogę od siebie dodać, że kostrzewy w tym miejscu będą lepsze, bo jak je posadzisz w odstępach to w odstępach pozostaną Amazon Mist lub Frosted Curls rosną wielkie i nawet jak wsadzisz trzy sztuki albo pięć, bo po 2-3 latach będzie z tego wielka trawiasta plama
niestety nie moge znależc zamowienia... Ciekawe jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Za rok będe w ziemi zostawiać etykiety, jakby co to bedę reklamować.....
Ciekawe czy zdjęcia pokazałas?
Gdybym miaiła kase to polozyłabym deski kompozytowe, nie pękaja, nie trzeba odnawiać.... A ze kasy zabrakło kupiłam najgorszej klasy modrzew,.. I tak cud że tarasy powstały...
Deski pękaja ale dzieki olejowaniu Tikkurilą poprawiły swój wyglada. Szacuję, ze deski wytrzymaja 10 lat, jesli kupiłabym drewno egzotyczne i od razu olejowałam porządnym olejem to pewnie wytrzymałby dużo dluzej
Ale mysle, ze za 10 lat i tak taras będe chciała zmieniac . Juz bym go obniżyła wiec nie żałuje tego modrzewia klasy 3
Ps. Co ten ipad mi za słowa podpowiada.... Łodygi zamiast Gdybym.... Juz edytowałam
Magnolia lubi słoneczna ale osłoniętą od wiatrów rabate. U mnie na palącym słońcu dobrze sobie radza dlatego że mam wilgotną glebe. Ale najważnijesze jest osłonięcie jej od silnych wiatrow. Napisz jaki to półcien, tzn od ktorej godz, zaczyna świecić tam słońce.