Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:21, 19 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Czemu u mnie nie ma takich ładnych bratków!?!
Echhh...dobrze, że chociaż u Ciebie mogę sobie popatrzeć

U mnie tez nie było, rok temu wypatrzyłam u Any Art a w tym roku w ZC były I chyba wszystkie wykupiłam. Czyżby ktos z ZC nas podczytywał? Macham do ZC
Madzenka 21:21, 19 kwi 2015

tusiawka napisał(a)
Kiedyś w ogrodzie mojej babci były tylko czerwone tulipany i troszkę żółtych. Czerwony to chyba podstawowy tulipani kolor. Moje zeszłoroczne cebule w większości też czerwone.

U Ciebie jak zwykle bosko. Jeszcze tydzień i wszystko zielone już będzie.

Zerkniesz do mnie szukam trawek do donicy .

Lece do Ciebie. Przyszly tydzien to będzie prawielato
Mysza 21:33, 19 kwi 2015

Madzenko śliczne tulipanki.Fajnie, że masz ich tyle aby do wazonu wstawić
Szafirki też bardzo lubię.
Kupiliśmy magnolię susan i nie wiem jakie miejsce jest dla niej najlepsze.Podpowiedz, proszę czy ona może być w półcieniu czy w słońcu?
Te Twoje piękne są
Iwon 21:33, 19 kwi 2015

Madzenka wiem że masz na tarasie deski drewniane, chciałam zapytać z jakiego są drewna i czy jesteś z nich zadowolona? własnie zerwaliśmy u siebie z tarasu płytki bo zaczęły po 6 latach odchodzić i zastanawiamy się co teraz położyć żeby posłużyło trochę dłuzej.
wodzyn 21:40, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Ta satisfaction to soulangeana, wiec sie nei zastanawiaj tylko kupuj.

Dzięki Tak zrobię
ana_art 21:46, 19 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Pierwszy raz wyrzuciłam wszytskie opakowania... Eh ta Janina. Wiem że sie na cos w niej obok exotic Emparor skusiłam, ale na co?? A może to miały być Queen of Night.....? Bo ich w Janinie tak samo jak EE po 100 szt kupiłam...

Gdybym wiedziała to bym je z żółtymi posadziła... Byłoby pieknie... Ale ja bardziej B...x podejrzewam bo duzo od nich kupowałam....
też obstawiam B po ubiegłorocznych Angelique
Madzenka 21:59, 19 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Madzenko śliczne tulipanki.Fajnie, że masz ich tyle aby do wazonu wstawić
Szafirki też bardzo lubię.
Kupiliśmy magnolię susan i nie wiem jakie miejsce jest dla niej najlepsze.Podpowiedz, proszę czy ona może być w półcieniu czy w słońcu?
Te Twoje piękne są

Magnolia lubi słoneczna ale osłoniętą od wiatrów rabate. U mnie na palącym słońcu dobrze sobie radza dlatego że mam wilgotną glebe. Ale najważnijesze jest osłonięcie jej od silnych wiatrow. Napisz jaki to półcien, tzn od ktorej godz, zaczyna świecić tam słońce.
Madzenka 22:01, 19 kwi 2015

Iwon napisał(a)
Madzenka wiem że masz na tarasie deski drewniane, chciałam zapytać z jakiego są drewna i czy jesteś z nich zadowolona? własnie zerwaliśmy u siebie z tarasu płytki bo zaczęły po 6 latach odchodzić i zastanawiamy się co teraz położyć żeby posłużyło trochę dłuzej.

Gdybym miaiła kase to polozyłabym deski kompozytowe, nie pękaja, nie trzeba odnawiać.... A ze kasy zabrakło kupiłam najgorszej klasy modrzew,.. I tak cud że tarasy powstały...
Deski pękaja ale dzieki olejowaniu Tikkurilą poprawiły swój wyglada. Szacuję, ze deski wytrzymaja 10 lat, jesli kupiłabym drewno egzotyczne i od razu olejowałam porządnym olejem to pewnie wytrzymałby dużo dluzej

Ale mysle, ze za 10 lat i tak taras będe chciała zmieniac . Juz bym go obniżyła wiec nie żałuje tego modrzewia klasy 3

Ps. Co ten ipad mi za słowa podpowiada.... Łodygi zamiast Gdybym.... Juz edytowałam
Madzenka 22:03, 19 kwi 2015

ana_art napisał(a)
też obstawiam B po ubiegłorocznych Angelique

niestety nie moge znależc zamowienia... Ciekawe jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Za rok będe w ziemi zostawiać etykiety, jakby co to bedę reklamować.....
Ciekawe czy zdjęcia pokazałas?
polinka 22:05, 19 kwi 2015

Silvery widziałam i rzeczywiście mikrusy...myślisz, że w ciągu roku podrosną konkretnie?