Madzenko śliczne tulipanki.Fajnie, że masz ich tyle aby do wazonu wstawić
Szafirki też bardzo lubię.
Kupiliśmy magnolię susan i nie wiem jakie miejsce jest dla niej najlepsze.Podpowiedz, proszę czy ona może być w półcieniu czy w słońcu?
Te Twoje piękne są
Madzenka wiem że masz na tarasie deski drewniane, chciałam zapytać z jakiego są drewna i czy jesteś z nich zadowolona? własnie zerwaliśmy u siebie z tarasu płytki bo zaczęły po 6 latach odchodzić i zastanawiamy się co teraz położyć żeby posłużyło trochę dłuzej.
Magnolia lubi słoneczna ale osłoniętą od wiatrów rabate. U mnie na palącym słońcu dobrze sobie radza dlatego że mam wilgotną glebe. Ale najważnijesze jest osłonięcie jej od silnych wiatrow. Napisz jaki to półcien, tzn od ktorej godz, zaczyna świecić tam słońce.
Gdybym miaiła kase to polozyłabym deski kompozytowe, nie pękaja, nie trzeba odnawiać.... A ze kasy zabrakło kupiłam najgorszej klasy modrzew,.. I tak cud że tarasy powstały...
Deski pękaja ale dzieki olejowaniu Tikkurilą poprawiły swój wyglada. Szacuję, ze deski wytrzymaja 10 lat, jesli kupiłabym drewno egzotyczne i od razu olejowałam porządnym olejem to pewnie wytrzymałby dużo dluzej
Ale mysle, ze za 10 lat i tak taras będe chciała zmieniac . Juz bym go obniżyła wiec nie żałuje tego modrzewia klasy 3
Ps. Co ten ipad mi za słowa podpowiada.... Łodygi zamiast Gdybym.... Juz edytowałam
niestety nie moge znależc zamowienia... Ciekawe jakie jeszcze czekają mnie niespodzianki. Za rok będe w ziemi zostawiać etykiety, jakby co to bedę reklamować.....
Ciekawe czy zdjęcia pokazałas?