Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród w lesie 15:31, 17 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

cieszę się, że mogłam być użyteczna, Aguś chyba nas nie opiórka

pewnie nie opiórka.. ale zacznie myśleć, gdzie tą koronę cesarską z trawami wcisnąć...

Zgadłaś!!!

Na ale jak to korona z trawami????
Przecież korona wcześnie bardzo kwitnie, trawy wówczas to chyba dopiero końce nosków z ziemii wysuwają....

Ogród w lesie 15:22, 17 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Nie opiórkam, kochane! Cieszę się, że zaglądacie i nawet fajna dyskusja sie wywiązała. Korona cesarska zawsze mnie zadziwia: śmierdzi toto jak nie wiem co, ale za to jak wygląda...cesarzowa ogrodu. Tylko faktem jest, że w dobrym towarzystwie musi się obracać.
Tess, nie gadaj, że Ty ogródek od ćwierćwiecza uprawiasz, bo ja Ci nigdy w to nie uwierzę!
A co do Waszych snów, to...śmieszne, ale mi się dziś śnili Danusia i Witek. W tych swoich historycznych strojach, z narzędziami z epoki urządzali mój ogród. Zajęło im to całą noc, ale udało się.
Widzisz Tess? Urządzony i piękny - czyli jest nadzieja!
A u nas kolejny projektant stchórzył.

Aga, daj mi maila privem, wyślę Ci skany rysunków, co?

A jeśli chodzi o cesarzową.. cóż.. w tamtych czasach "to nie była perfuma".. fuj...
Ogród w lesie 15:20, 17 wrz 2012

Do góry
Nie opiórkam, kochane! Cieszę się, że zaglądacie i nawet fajna dyskusja sie wywiązała. Korona cesarska zawsze mnie zadziwia: śmierdzi toto jak nie wiem co, ale za to jak wygląda...cesarzowa ogrodu. Tylko faktem jest, że w dobrym towarzystwie musi się obracać.
Tess, nie gadaj, że Ty ogródek od ćwierćwiecza uprawiasz, bo ja Ci nigdy w to nie uwierzę!
A co do Waszych snów, to...śmieszne, ale mi się dziś śnili Danusia i Witek. W tych swoich historycznych strojach, z narzędziami z epoki urządzali mój ogród. Zajęło im to całą noc, ale udało się.
Widzisz Tess? Urządzony i piękny - czyli jest nadzieja!
A u nas kolejny projektant stchórzył.
Ogród w lesie 15:20, 17 wrz 2012

Do góry
Zaraz, jak to korona z trawami????
Przecież korona wcześnie bardzo kwitnie, trawy wówczas to chyba dopiero końce nosków z ziemii wysuwają....

Ja to mam zaskok, co?
Ogród w lesie 14:34, 17 wrz 2012

Do góry
O, widzisz, jak ja sie zupełnie nie znam na ogrodniczej modzie?
Nie wiedziałam,ze korona z trawami...
To juz wiem, gdzie i jak moje korony posadzę
W Gąszczu u Tess 14:08, 17 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Kopytniki na salony!

To może dasz parę sadzoneczek na front?

Może dam ale na pewno już nie w tym roku. Obiecałam sobie, że już nic przy tej rabacie nie robię, bo reszta ogrodu czeka (i roślinki w doniczkach)
W Gąszczu u Tess 14:07, 17 wrz 2012

Do góry
Ago (pagap) - dziekuję

Aniu (monteverde), Jolu - dziekuję za uznanie dla moich łubiankowych kompozycji To taki żarcik kompozycyjny, zapożyczony od Ozzi

Anula - dziekuję za te miłe słowa Zachęcają do pracy, człek by od razu 300% normy wyrobił
A kopytnik lubię bardzo, bardzo mi się podoba jego intensywna, lśniąca zieleń

Nieszko - tak zrobię z trawką

Monitko - dziekuję Też czekać będę z niecierpliwością do przyszłego roku. Mam nadzieję, ze żurawki przeżyją

Początki 14:04, 17 wrz 2012

Do góry
Tess,
Ja mój dom kupowałam już gotowy, w stanie developerskim, ale z tego co wiem, to jest to przerobiony trochę wariant projektu "Wygodny 2" z MGprojekt.
Ja mam zmieniony tylny taras, bo zadaszenie ma na całym tarasie, troszkę inaczej ustawione okna i wersję lustrzaną. W środku też był zmieniany.

Karolinko - te przy lampce przy ławce to jest rozplenica japońska (piórkówka) Penissetum - ale w szkółce nie kwitła więc nie ma kłosów. Myślę, że w przyszłym roku o tej porze będzie wyglądała dużo ładniej.

Ogród w lesie 13:49, 17 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aguś, zaglądam i kibicuję, ale raczej nie doradzam, każdy ma i tak swoją wizję, w niektórych działaniach i radach jestem dobra, w końcu 15 lat, ba zaraz 16 uprawiam mój ogród
buziam

Ja swój uprawiam od ćwierćwiecza, a jak do tego dodać okres, gdy uprawiałam ogród rodziców, to hmmm... dużo tego doświadczenia.
Niby dużo. a jednocześnie gooopiam ogrodniczo jestem, jak nie wiem co.
Bo takie zmiany od czasu, gdy ogród zakładałam w orgodnictwie się zadziały, że to, co wiedziałam i umiałam - jest teraz do niczego nieprzydatne.
To, co kiedyś było nowościa, teraz już jest demode

Pamiętam, jak na widok poczciwej i już niemodnej(?) korony cesarskiej wszyscy przechodnie stawali jak wryci (moja młodsza siostra "polowała" w ogródku na takich oglądaczy, bo zawsze padało pytanie, co to, i moja kilkuletnia siostra z dumą mówiła: "Kolona cesalska").
Także tuje złociste były nowinką, rok w rok ktoś pytał, co im się stało, że usychają
Ogród w lesie 13:38, 17 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Aguś, dziś w nocy śnił mi się Twój ogród. Naprawdę!
Nawet zła byłam, że obce mi sie śnią, a nie mój
Był całkowicie urządzony i piękny! - tyle pamiętam...

Mi też zaprzątał głowę ogród Agi nocną porą.. a że spać nie mogłam narysowałam jej miejsce na kawę inspirowane wizjami Andrzeja (murek) i Agi upodobaniami do angielszczyzny..
jeśli ktoś mi powie jak wgrać PDF... będę wdzięczna
a jeśli nie ma takiej opcji - trzeba będzie czekać do wieczora aż pstryknę fotki...
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:28, 17 wrz 2012

Do góry
Super zakupy! Hakone tam widzę, czy niedowidzę?
Jakie rośliny do ogrodu? 13:27, 17 wrz 2012

Do góry
Danka, Ty nie kupuj bez planu!
A przynajmniej staraj sie nie kupować (wiem, jakie to trudne)

Mam obawy, czy dasz rade utrzymać pod kontrolą ten winobluszcz - o ile dobrze go rozpoznaję - jest trasznie ekspansywny i wszedzie go pełno.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:21, 17 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, przypomnij mi ile Ty masz tego ogrodu?
Cebulek 250 i nastepne 300 idzie, kulek 125 sztuk...
Żurawki tez w setki liczyć nalezy...

A przecież ogród pusty nie był

Gdzie Ty to mieścisz?

Tereniu, witaj poniedziałkowo u nas super pogoda ...nawet do 26!
ogród ma 25 arów, reszta to zabudowania, a miejsca jest nadal pod dostatkiem
Hosta i żurawka 13:15, 17 wrz 2012

Do góry
A to szkoda (nieudolny żarcik)

Lubie się dzielić roslinkami, ale nie lubię tego korowodu z pocztą: pakowanie, wysyłanie.... Egoistka, co?

No i nie mam żadnego doświadczenia w przesyłaniu roślin pocztą, dziś dopiero wysłałam pierwszą paczkę z hostami. Mam obawy, w jakim stanie dojdą...

Napisz na PW, ile byś tego chciała i czy jeszcze teraz - tj. przed zimą chcesz to dostać?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:10, 17 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Gdzie Ty to mieścisz?

Irenka ma ogrom miejsca ....byłam....widziałam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:09, 17 wrz 2012

Do góry
Tess, pusto by my tam już byłyśmy przed 9 rano, a start miał być o 10
Ale dzięki temu zaparkować można i rośliny nie przebrane
A stoiska z roślinami rozkładały się dzień wcześniej od 19.
Jak wyjeżdżałyśmy o 13 to już trudno było szpilkę wcisnąć...
Ogród w lesie 13:00, 17 wrz 2012

Do góry
Aguś, dziś w nocy śnił mi się Twój ogród. Naprawdę!
Nawet zła byłam, że obce mi sie śnią, a nie mój
Był całkowicie urządzony i piękny! - tyle pamiętam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:55, 17 wrz 2012

Do góry

Gdzie Ty to mieścisz?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 12:48, 17 wrz 2012

Do góry
E, że nie pasuje, bo za elegancki? Ja tez mam oczko, na razie bardzo naturalistyczne, i zamierzam przy nim stożek i kulki cisowe posadzić

Ale kamieni polnych tam faktycznie nie mam - myślę, czym by to oczko obrobić
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 12:44, 17 wrz 2012

Do góry
Citronelki jak najbardziej do cienia się nadają. Inne żółte tez jak najbardziej (tak mi sie wydaje).
Gosia tę rabatę limonkowo-hostowo-żurawkową ma na pólnocej stronie domu.

Dorka, przymierz - ustaw co juz masz i obejrzyj z każdej strony. Możesz też obfocic i pokazać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies