Marzenko to jest wisteria

w końcu plan zupełnie inaczej wyszedł, tym sposobem ogród nadal pozostaje inny, nie osiągnę ideału; zanim zabrałam się do cebulek, chwyciłam narzędzie do plewienia, tyle chwastów i tyle rabat!!! masakra... nie skończyłam, mimo, że orałam do 20 w sobotę i niedzielę; wlokłam się do domu jak stara ciuchcia!
a w końcu pod hostami i za nimi posadziłam czerwone i orange tulipany, na łapu capu, byleby wsadzić, aż się boję myśleć, co to będzie wiosną! jedno pewne, będzie kolor!...tam jest słońce
Jula nie poznałam cię, nowy avtarek, super! pogoda była, praca do któregoś momentu też, ale potem już miałam dość!
Ula dzięki za rady, ale na pewne działania już za późno, tam jest około 150 szt. sosen i świerków, wszędzie korzenie, część po wierzchu, więc tam zostaje strefa leśna; po murze pójdą bluszcze i winobluszcze, ale potrzeba czasu na rozrośnięcie; u mnie jest inny charakter ogrodu jak u Danusi, a kulek bukszpanowych mam 125, więc na razie starczy
Aniu asc zrobiłam, jak piszesz, cisza chwilowa, brak czasu i inne zadania mam
Martek tulipany już posadzone, pomarańczowe i czerwone pełne, zakwitną wiosną, a w lecie króluje fiolet wisterii i host

podaj adres, pocztą ci wyślę trawę

a...nornice jak zjedzą, trudno!
Aniu monte mam za mało czasu, poleciałam z nimi do ziemi; na rabaty z rh dałam białe, kremowo-seledynowe i lekko cytrynowe, część w kołach, a część w rzędach, po środku tej rabaty, bo hosty i trawy ukryją przekwitłe liście; teraz czekam na kolejne 300 i będę sadzić jak w łapance, byle szybciej; część dalej na tę rabatę, białe liliokształtne i Tryda botaniczne, natomiast mieszanka 3 kolorów pójdzie na rabatę z tujami Denica
Kasiu z białymi byłoby tam smutno, dużo tam zielonego, poszedł kolor, za hostami i przed
Andziula witam po przerwie

z wigorem raz na wozie raz pod wozem, pewnie jak u wszystkich
Gosiu super pomysł z tymi czosnkami, uwzględnię
Kasiu/Kindzia a wiesz, że wiosną taka mieszanka barw bardzo cieszy; ja też na jednej rabacie zrobię taki ognisty duet
Aniu monte wszyscy po zimie cieszymy się kolorem i widziałam w holenderskich realizacjach, takie właśnie radosne kompozycje
Basiu też się cieszę, że was oszczędzam

nie śpieszno mi do nowego wątku
Aniu asc posadziłam 250, byle jak najszybciej, za to plewienia nijak nie udało się skończyć!!
nie mów, że brakowało mnie

z tym moim tempem!
Anula tulipki już w hostach i rh i trawkach

na początek przynajmniej coś

jest!