Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

anula_wn 10:59, 17 wrz 2012

faktycznie spokojnie tu dziasiaj .... uff, przynajmniej nie mam zadyszki
Irenko, pięknie jak zwykle , a tulipki koniecznie w hosty! też tak w tym roku zrobiłam, bo mnie "dżaźnią" te liście potem.... trzeba ukrywac!
Milka 12:34, 17 wrz 2012

Marzenko to jest wisteria w końcu plan zupełnie inaczej wyszedł, tym sposobem ogród nadal pozostaje inny, nie osiągnę ideału; zanim zabrałam się do cebulek, chwyciłam narzędzie do plewienia, tyle chwastów i tyle rabat!!! masakra... nie skończyłam, mimo, że orałam do 20 w sobotę i niedzielę; wlokłam się do domu jak stara ciuchcia!
a w końcu pod hostami i za nimi posadziłam czerwone i orange tulipany, na łapu capu, byleby wsadzić, aż się boję myśleć, co to będzie wiosną! jedno pewne, będzie kolor!...tam jest słońce

Jula nie poznałam cię, nowy avtarek, super! pogoda była, praca do któregoś momentu też, ale potem już miałam dość!

Ula dzięki za rady, ale na pewne działania już za późno, tam jest około 150 szt. sosen i świerków, wszędzie korzenie, część po wierzchu, więc tam zostaje strefa leśna; po murze pójdą bluszcze i winobluszcze, ale potrzeba czasu na rozrośnięcie; u mnie jest inny charakter ogrodu jak u Danusi, a kulek bukszpanowych mam 125, więc na razie starczy

Aniu asc zrobiłam, jak piszesz, cisza chwilowa, brak czasu i inne zadania mam

Martek tulipany już posadzone, pomarańczowe i czerwone pełne, zakwitną wiosną, a w lecie króluje fiolet wisterii i host podaj adres, pocztą ci wyślę trawę a...nornice jak zjedzą, trudno!

Aniu monte mam za mało czasu, poleciałam z nimi do ziemi; na rabaty z rh dałam białe, kremowo-seledynowe i lekko cytrynowe, część w kołach, a część w rzędach, po środku tej rabaty, bo hosty i trawy ukryją przekwitłe liście; teraz czekam na kolejne 300 i będę sadzić jak w łapance, byle szybciej; część dalej na tę rabatę, białe liliokształtne i Tryda botaniczne, natomiast mieszanka 3 kolorów pójdzie na rabatę z tujami Denica

Kasiu z białymi byłoby tam smutno, dużo tam zielonego, poszedł kolor, za hostami i przed

Andziula witam po przerwie z wigorem raz na wozie raz pod wozem, pewnie jak u wszystkich

Gosiu super pomysł z tymi czosnkami, uwzględnię

Kasiu/Kindzia a wiesz, że wiosną taka mieszanka barw bardzo cieszy; ja też na jednej rabacie zrobię taki ognisty duet

Aniu monte wszyscy po zimie cieszymy się kolorem i widziałam w holenderskich realizacjach, takie właśnie radosne kompozycje

Basiu też się cieszę, że was oszczędzam nie śpieszno mi do nowego wątku

Aniu asc posadziłam 250, byle jak najszybciej, za to plewienia nijak nie udało się skończyć!!
nie mów, że brakowało mnie z tym moim tempem!

Anula tulipki już w hostach i rh i trawkach na początek przynajmniej coś jest!

Tess 12:55, 17 wrz 2012

Irenko, przypomnij mi ile Ty masz tego ogrodu?
Cebulek 250 i nastepne 300 idzie, kulek 125 sztuk...
Żurawki tez w setki liczyć nalezy...

A przecież ogród pusty nie był

Gdzie Ty to mieścisz?
aga_pe 13:09, 17 wrz 2012

ja nie mogę....nie przeczytam tych wszystkich zaległych wątków. Myślałam, że jakoś czasowo ogarnę i wrócę na dłuzej na Ogrodowisko a tu wątki gnają, ogrody się rozrastają....jedynie czas się kurczy Poszalałaś Irenko z wątkiem, gratuluję i pozdrawiam
aga_pe 13:10, 17 wrz 2012

Tess napisał(a)

Gdzie Ty to mieścisz?

Irenka ma ogrom miejsca ....byłam....widziałam
Milka 13:21, 17 wrz 2012

Tess napisał(a)

Gdzie Ty to mieścisz?

Tereniu, witaj poniedziałkowo u nas super pogoda ...nawet do 26!
ogród ma 25 arów, reszta to zabudowania, a miejsca jest nadal pod dostatkiem
Milka 13:25, 17 wrz 2012

aga_pe napisał(a)
ja nie mogę....nie przeczytam tych wszystkich zaległych wątków. Myślałam, że jakoś czasowo ogarnę i wrócę na dłuzej na Ogrodowisko a tu wątki gnają, ogrody się rozrastają....jedynie czas się kurczy Poszalałaś Irenko z wątkiem, gratuluję i pozdrawiam

Aguś, witaj zgubo tu zawsze na forum leci wszystko błyskawicznie, mam nadzieję, że u ciebie ok i wszystko się dobrze ułożyło
aga_pe 13:30, 17 wrz 2012

układa się dobrze, tylko nadmiar wszystkiego i nie nadążam. Ogród zarasta, a wolnych weekendów brak . Dzis przysypiam za biurkiem i nie zwazając na nic i nikogo, pierwszy raz od 2 miesięcy weszłam w pracy na Ogrodowisko
Milka 13:37, 17 wrz 2012

Najważniejsze, że w końcu się poukładało!! nawet nie wiesz jak się cieszę
u mnie też zarasta, jednak te 10 godzin w tygodniu na ogród i to mojej wielkości, to kropla w morzu, trudno, niech się buja im mniej się nim przejmuję, tym lepiej idzie, jak więcej, bardzo mnie frustruje!
aga_pe 13:44, 17 wrz 2012

oj, ja już się prawie przestałam przejmować, choć niektóre miejsca wyglądają okropnie. Zmęczenie jednak wygrywa z chęcią posiadania ogrodu bez chwastów....niestety. Wyrywam tylko tam, gdzie cos dosadzam. A własnie koleżanka przysłałam mi sms-a, że kupiła mi wrzosy i hortensje. Chyba wezmę dzień urlopu, bo weekend znów zajęty