Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Początki 12:14, 17 wrz 2012

Do góry
Gosiu, straż pożarna nie musi wjeżdzać na posesję - maja linie zasilające na tyle długie, że z ulicy takie posesje "załatawiają"
ale oczywiście, odpukujemy - strażacy nie będą tu mieli nic do roboty

Gosiu, jak się nazywa projekt Twojego domku?
Hosta i żurawka 12:04, 17 wrz 2012

Do góry
Danka, mam duże nadwyżki zielonej hosty.
Dwa pytania:
- czy Cię taka interesuje?
- czy istnieje możliwość, byś odebrała to jakoś inaczej, niz przesyłkę pocztową?
W Gąszczu u Tess 11:50, 17 wrz 2012

Do góry
Tess ślicznie wyszła Ci ta rabata dziewczyny mają rację jak się wszystko rozrośnie to ludzie z rozdziawionymi buziami będą przed furtką stać
Ogród w Jaszczowie 11:47, 17 wrz 2012

Do góry
Tess dziekujemy za miłe słowa dodają ,,pałera"
malwes tobie również dzięki, no mojemu M marzy się taka szkółka z prawdziwego zdarzenia jak będziemy znali płeć oczywiście damy znać a w grudniu oczywiście zdjęcia naszego kwatuszka
Ogród nad Rozlewiskiem 11:45, 17 wrz 2012

Do góry
Tess i Ozz - ale z was wybredne kobitki! Wersal je rozczarował! No, no.I jak tu takim dogodzić?
A opowieść o czytaniu krajobrazu bardzo ładna. Kiedys na Mazurach tez widziałam takie stare drzewa owocowe w miejscu, gdzie kiedys była mała wieś, a teraz juz tylko kilka starych desek i kamienie. To robi bardzo dziwne, żeby nie powiedziec przygnębiające wrażenie. Sa jeszcze w Polsce takie okolice, gdzie te wszystkie znaki można odnaleźć. ALe dużo ich juz nie ma i z kazdym rokiem coraz mniej. To zdumiewajce jak ludzie nie potrafia uczyć sie na błędach innych. W takiej Holandii na przykład w ogóle juz nie ma pierwotnego krajobrazu. Wszystko zostało zniszczone, przerobione na cywilizację. Za to na przykład w takiej Anglii, że o Szkocji nie wspomnę, udało się zachować bardzo wiele. I mam tu pewna teorię. Moim zdaniem to wynika ze struktury i sposobu organizacji społeczeństwa. Anglicy to indywidualiści, celebrujący swoje dziwactwa i prywatną właśność, do której nikt nieproszony nie ma wstepu (my home is my castle!). A Holendrzy to społeczeństwo zintegrowane, złozone z jednostek wspólpracujących, celebrujących wspólnote, a nie indywidualizm. I dlatego w Holandii powstał odgórny plan zmieniający całe połacie kraju według społecznych potrzeb, a w Anglii prywatni właściciele nie dopuscili do żadnych zmian, chocby i droga miała byc o 100km dłuższa, niz gdyby pozwolili ją zbudować na swojej ziemi. A jak jest w Polsce? No mam swoja teorie, ale juz mi sie dostało za brak patriotyzmu to sie wstrzymam
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:44, 17 wrz 2012

Do góry
No, byłby ładny akcent kolorystyczny.
Pomyślałam o kulce cisowej, bo to taki elegancki element

Zakochałam się w cisach, choc oczywiście, na razie mam ich niewiele i wszystkie z własnego wyrobu (rozczochrańce kupiłam i na kulki i stożek pocięłam).

ale masz rację - żółta kulka będzie tam bardzo pasowała. A zawijaniec z bukszpanu też zrobisz?
Mój kawałek raju II 11:30, 17 wrz 2012

Do góry
Aniu, miłego dnia
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:29, 17 wrz 2012

Do góry
Trzmielina. Albo kula cisowa
I niższe, niż to obecne.

Tak myślę, ale ja sie nie znam
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 11:18, 17 wrz 2012

Do góry
Ewcia, minęło sporo czasu od kiedy zasiałaś trawę.

Jakie efekty? Rośnie?

Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 11:16, 17 wrz 2012

Do góry
Tess, ślicznie! jak się rozbuchają te żurawki będzie czad no i ML.... za rok zobaczysz już różnicę ! to szalone hortensje, rosną szybko
Ogród w Jaszczowie 11:15, 17 wrz 2012

Do góry
Wpadłam z rewizytą i oniemiałam
Wasz ogród jest zachwycajacy! Taki sielski

Masz zdolnego Męża - nie tylko na stolarce sie zna, ale i ogrodnik z niego niezły (piekne bonsai z żywotnika).

Ramzes i s-ka cudne, i dziękuję że mi trochę o pawiach wiedzy dostarczyłaś.
Teraz już wiem, dlaczego pawie w Ciechanowcu nie miały pięknych piór w ogonie

Ogródek Hanusi po zimie 10:57, 17 wrz 2012

Do góry
Haniu, wiem, że jeszcze Cię być nie powinno, ale zaglądam
Rododendronowy ogród II. 10:56, 17 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja nie nawożę swoich jesienią , jak coś bardzo mi się nie podoba to opryskuję nawozem dolistnym on działa szybko ., jednak można późnym latem dac saletry amonowej więc błędu nie robisz, ja już swoje z nawozami przerobiłam na działce pracowniczej i teraz wolę mniej niż więcej. Częsc liści musi opaśc przecież i to jest normalne na jesieni. Jedne gatunki rosną jako bardziej gęste krzaki a inne bardziej rzadkie. Nie wiem dlaczego wszystkich denerwuje opadanie lisci u rh a w tym samym czasie opadają wszystkie liście z drzew a i nikt nie zajrzy np pod kosodrzewinę która też jest przecież zimozielona , ile tam jest igieł można się przestraszyc jak ona gubi liście bo igły to jej liście. U mnie kosówka rośnie tak że zachodzi na kostkę to ilośc igieł jakie gubi jest olbrzymia wiadrami zbieramy, na ogrodzie tak tego nie widac jak na kostce.Jesienne nawozy można dac ale też nie za późno.

Czyli nie martwic się tym, że z Rh liście teraz żółkną i opadają? Bo się martwiłam..

Miłego dnia, Bożenko
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 10:51, 17 wrz 2012

Do góry
Piękne te jeżówki, aż oczy rwą

A czemu tam tak pusto - ludzi nie widać...
Ogród nad Rozlewiskiem 10:49, 17 wrz 2012

Do góry
Izo, nie byłam
Idę do Ciebie, zobaczyć, co nakupiłaś
Mój mały raj na ziemi :) 10:35, 17 wrz 2012

Do góry
Mira, no myk myk i posadzone ja wkładam w 1na dzirę 3-4 cebule efekt miał byc tej wiosny, bo nasadziłam zeszłej jesieni sporo, ale wymarzły

Boga jaki avatar super! taki ogrodowy ;-D

Joanka, no zoabczymy czy zima będzioe łaskawa .....

Tess - dziekuję ! no ja nie wyrabiam ze stronami, wątkami.... może kiedyś ciut nadrobię

Ev - dziekuję a co do uśmiechu to dziekuję też i płonę rumieńcem... kochana Jesteś

Aniu - obserwuj, pewnie znów się pojawią !
Kubusiowo 09:20, 17 wrz 2012

Do góry
Skoro Danusia i Gosia przesadzają, znaczy - jeszcze można

Gosiek, rabata z hortensjami miodzio

Kopiowanie dozwolone? (pamiętaj, że to najwyzsza forma pochwały jest)
Mój zielony świat malowany roślinami... 09:17, 17 wrz 2012

Do góry
Waska, poczta
W Gąszczu u Tess 09:15, 17 wrz 2012

Do góry
Ozzi - dziękuję
Planowałam białe tulipany, ale nie mam pojęcia jeszcze, gdzie je wsadzę

Nieszko - cieszę się, że chwalisz Mnie też się podoba, choć wiem, że rosliny są za małe, żeby od razu efekt był.
No włąsnie zbyt głębowie sadzenie to moja pięta achillesowa
ale Ice Dance chyba nie jest za głęboko - tam dużo kory jest. To co, odsunąć korę od trawek, żeby miały luz?
W Gąszczu u Tess 00:34, 17 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
A to na cześć Ozzi:

ja ciągle mam w planie jeszcze malowanie swoich, ale czy zdążę przed zimą...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies