Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród w lesie 16:27, 17 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
http://www.ogrodytraw.eu/index.php?p853,poradnik-o-trawach-ozdobnych

oczywiście takie podstawowe, to kostrzewy, ale one dośc niskie są;
załączam jeszcze to
http://www.ogrodytraw.eu/download/Trawy%20zimozielone.pdf

Też ten tekst znalazłam. Tylko że już w pierwszych słowach czytamy:

Zima w naszym klimacie to loteria. Dlatego trudno mówić o absolutnej zimozieloności traw – lepiej o półzimozieloności – do porządnych mrozów. Okres ten, nazwijmy go „przejściowym”, obejmuje końcówkę października, listopad i połowę grudnia oraz wczesną zimę, kiedy śnieg raczej prószy a nie „wali”.
Ogród w lesie 16:25, 17 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Tess! Powiem więcej, ona wysiadła z samochodu, pognała w las powdychała leśnego powietrza i już miała gotowy pomysł! Lataliśmy za nią zdumieni, co ta Ev w tym grajdole widzi, czego my nie widzimy?
Sypała pomysłami, jak z rękawa. Trzeba je teraz oswoić i dopasować do możliwości topograficznych i finansowych.

Ja to wiem, bo już gdzieś o tym na forum czytałam

Będzie piękny, ja go widziałam! Tylko już nic nie pamiętam, żadnych obrazów, tylko odczucia...
ogrodoweimpresjejolki 16:21, 17 wrz 2012

Do góry
Jolu, co będziesz z tej trzmielinki robić? Kulkę?

Jakie ty masz cudnosci w szklarence

Ogród w lesie 16:18, 17 wrz 2012

Do góry
Tess! Powiem więcej, ona wysiadła z samochodu, pognała w las powdychała leśnego powietrza i już miała gotowy pomysł! Lataliśmy za nią zdumieni, co ta Ev w tym grajdole widzi, czego my nie widzimy?
Sypała pomysłami, jak z rękawa. Trzeba je teraz oswoić i dopasować do możliwości topograficznych i finansowych.
Ogród w lesie 16:12, 17 wrz 2012

Do góry
To zdumiewające - osoba, miotająca się od ściany do ściany w tym swoim galimatiasie w innym ogrodzie spod małego palca robi projekcik

Ewuś, nie dokuczam Ci Uwielbiam Cie
Po prostu mnie to ustawicznie zdumiewa

I dotyczy ten fenomen nie tylko Ciebie
Ogród w lesie 16:01, 17 wrz 2012

Do góry
Taaak, a my tu goopie, rozmarzone wizją korony w trawie już kombinujemy, gdzie ją wysadzić.

A rozum śpi! Dobrze, że mamy Tess!

dziewczyny, sa trawy zimujące, czyli zimozielone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:58, 17 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co myśli Sebek na tym zdjęciu?

1. Jakieś duże mi te rękawice dali...

2. tak mnie już ręce bolą...

3. dlaczego te rękawice takie ubabrane są?

Ogród w lesie 15:57, 17 wrz 2012

Do góry
Taaak, a my tu goopie, rozmarzone wizją korony w trawie już kombinujemy, gdzie ją wysadzić.

A rozum śpi! Dobrze, że mamy Tess!
Ogród w lesie 15:43, 17 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tessi.. uwielbiam Twoje realne podejście do świata

No wiem, że to moje twarde stąpanie po ziemii może być rozbrające
To efekt uboczny mojego zawodu
Ogród nad Rozlewiskiem 15:41, 17 wrz 2012

Do góry
Agatko, ale u nas problem w wywłaszczeniami pod inwestycje celu publicznego mamy już załatwiony. Jest specjalna ustawa.
Problem z niedostateczną ilością dróg szybkiego ruchu leży chyba gdzie indziej - w ustawie prawo zamówień publicznych (tzw. najkorzystniejsza oferta która utożsamia się tylko z najniższą ceną, i stąd bylejakość i nier nieterminowość wykonania, a czsem plajta firmy, która takie zlecenie dostała, w durnych przepisach budowlanych (ekrany wszędzie, gdzie potrzeba i gdzie nie potrzeba. Jechałam ostatnio A2 - cała trasa od Warszawy do Skierniewic zabudowana ekranami, a jak się gdzieś trafił maleńki prześwit, to okazywało się, że żadnych budynków nie ma na kilometry)

To powoduje, że budujemy drogo... A na drogie budowanie nas nie stac...
Kółeczko się zamyka....
Ogród w lesie 15:38, 17 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

cieszę się, że mogłam być użyteczna, Aguś chyba nas nie opiórka

pewnie nie opiórka.. ale zacznie myśleć, gdzie tą koronę cesarską z trawami wcisnąć...

Zgadłaś!!!

Na ale jak to korona z trawami????
Przecież korona wcześnie bardzo kwitnie, trawy wówczas to chyba dopiero końce nosków z ziemii wysuwają....

Tessi.. uwielbiam Twoje realne podejście do świata
Ogród w lesie 15:31, 17 wrz 2012

Do góry

cieszę się, że mogłam być użyteczna, Aguś chyba nas nie opiórka

pewnie nie opiórka.. ale zacznie myśleć, gdzie tą koronę cesarską z trawami wcisnąć...

Zgadłaś!!!

Na ale jak to korona z trawami????
Przecież korona wcześnie bardzo kwitnie, trawy wówczas to chyba dopiero końce nosków z ziemii wysuwają....

Ogród w lesie 15:22, 17 wrz 2012

Do góry
Nie opiórkam, kochane! Cieszę się, że zaglądacie i nawet fajna dyskusja sie wywiązała. Korona cesarska zawsze mnie zadziwia: śmierdzi toto jak nie wiem co, ale za to jak wygląda...cesarzowa ogrodu. Tylko faktem jest, że w dobrym towarzystwie musi się obracać.
Tess, nie gadaj, że Ty ogródek od ćwierćwiecza uprawiasz, bo ja Ci nigdy w to nie uwierzę!
A co do Waszych snów, to...śmieszne, ale mi się dziś śnili Danusia i Witek. W tych swoich historycznych strojach, z narzędziami z epoki urządzali mój ogród. Zajęło im to całą noc, ale udało się.
Widzisz Tess? Urządzony i piękny - czyli jest nadzieja!
A u nas kolejny projektant stchórzył.

Aga, daj mi maila privem, wyślę Ci skany rysunków, co?

A jeśli chodzi o cesarzową.. cóż.. w tamtych czasach "to nie była perfuma".. fuj...
Ogród w lesie 15:20, 17 wrz 2012

Do góry
Nie opiórkam, kochane! Cieszę się, że zaglądacie i nawet fajna dyskusja sie wywiązała. Korona cesarska zawsze mnie zadziwia: śmierdzi toto jak nie wiem co, ale za to jak wygląda...cesarzowa ogrodu. Tylko faktem jest, że w dobrym towarzystwie musi się obracać.
Tess, nie gadaj, że Ty ogródek od ćwierćwiecza uprawiasz, bo ja Ci nigdy w to nie uwierzę!
A co do Waszych snów, to...śmieszne, ale mi się dziś śnili Danusia i Witek. W tych swoich historycznych strojach, z narzędziami z epoki urządzali mój ogród. Zajęło im to całą noc, ale udało się.
Widzisz Tess? Urządzony i piękny - czyli jest nadzieja!
A u nas kolejny projektant stchórzył.
Ogród w lesie 15:20, 17 wrz 2012

Do góry
Zaraz, jak to korona z trawami????

Ja to mam zaskok, co?
Ogród w lesie 14:34, 17 wrz 2012

Do góry
O, widzisz, jak ja sie zupełnie nie znam na ogrodniczej modzie?
Nie wiedziałam,ze korona z trawami...
To juz wiem, gdzie i jak moje korony posadzę
W Gąszczu u Tess 14:08, 17 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)
Kopytniki na salony!

To może dasz parę sadzoneczek na front?

Może dam ale na pewno już nie w tym roku. Obiecałam sobie, że już nic przy tej rabacie nie robię, bo reszta ogrodu czeka (i roślinki w doniczkach)
W Gąszczu u Tess 14:07, 17 wrz 2012

Do góry
Ago (pagap) - dziekuję

Aniu (monteverde), Jolu - dziekuję za uznanie dla moich łubiankowych kompozycji To taki żarcik kompozycyjny, zapożyczony od Ozzi

Anula - dziekuję za te miłe słowa Zachęcają do pracy, człek by od razu 300% normy wyrobił
A kopytnik lubię bardzo, bardzo mi się podoba jego intensywna, lśniąca zieleń

Nieszko - tak zrobię z trawką

Monitko - dziekuję Też czekać będę z niecierpliwością do przyszłego roku. Mam nadzieję, ze żurawki przeżyją

Początki 14:04, 17 wrz 2012

Do góry
Tess,
Ja mój dom kupowałam już gotowy, w stanie developerskim, ale z tego co wiem, to jest to przerobiony trochę wariant projektu "Wygodny 2" z MGprojekt.
Ja mam zmieniony tylny taras, bo zadaszenie ma na całym tarasie, troszkę inaczej ustawione okna i wersję lustrzaną. W środku też był zmieniany.

Karolinko - te przy lampce przy ławce to jest rozplenica japońska (piórkówka) Penissetum - ale w szkółce nie kwitła więc nie ma kłosów. Myślę, że w przyszłym roku o tej porze będzie wyglądała dużo ładniej.

Ogród w lesie 13:49, 17 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aguś, zaglądam i kibicuję, ale raczej nie doradzam, każdy ma i tak swoją wizję, w niektórych działaniach i radach jestem dobra, w końcu 15 lat, ba zaraz 16 uprawiam mój ogród
buziam

Ja swój uprawiam od ćwierćwiecza, a jak do tego dodać okres, gdy uprawiałam ogród rodziców, to hmmm... dużo tego doświadczenia.
Niby dużo. a jednocześnie gooopiam ogrodniczo jestem, jak nie wiem co.
Bo takie zmiany od czasu, gdy ogród zakładałam w orgodnictwie się zadziały, że to, co wiedziałam i umiałam - jest teraz do niczego nieprzydatne.
To, co kiedyś było nowościa, teraz już jest demode

Pamiętam, jak na widok poczciwej i już niemodnej(?) korony cesarskiej wszyscy przechodnie stawali jak wryci (moja młodsza siostra "polowała" w ogródku na takich oglądaczy, bo zawsze padało pytanie, co to, i moja kilkuletnia siostra z dumą mówiła: "Kolona cesalska").
Także tuje złociste były nowinką, rok w rok ktoś pytał, co im się stało, że usychają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies