Wpadłam z rewizytą i oniemiałam
Wasz ogród jest zachwycajacy! Taki sielski
Masz zdolnego Męża - nie tylko na stolarce sie zna, ale i ogrodnik z niego niezły (piekne bonsai z żywotnika).
Ramzes i s-ka cudne, i dziękuję że mi trochę o pawiach wiedzy dostarczyłaś.
Teraz już wiem, dlaczego pawie w Ciechanowcu nie miały pięknych piór w ogonie
Ozzi - dziękuję
Planowałam białe tulipany, ale nie mam pojęcia jeszcze, gdzie je wsadzę
Nieszko - cieszę się, że chwalisz Mnie też się podoba, choć wiem, że rosliny są za małe, żeby od razu efekt był.
No włąsnie zbyt głębowie sadzenie to moja pięta achillesowa
ale Ice Dance chyba nie jest za głęboko - tam dużo kory jest. To co, odsunąć korę od trawek, żeby miały luz?
Nie.. no właśnie tło zostawiłam na razie. Przesadzałam azalie - 3 duże krzewy poszły na nową rabatę - tą po lewej stronie koła.. za nimi posadzę jakieś drzewa z jasną korą i jasną koroną - będzie się ładnie odbijało od tła tujek.
Tło na razie zostawiam... bo za dużo niewiadomych jak dla mnie..
muszę przeczekać i przetrawić, albo doczytać jak szybko rosną tuje kolumnowe....
Ładnie to wyszło, naprawdę ładnie! Tak to jest jak się w pewnym momencie zamknie uszy na cudze ,,widzimisię" i po prostu ,,robi swoje" No powiem, że nawet nie czuję potrzeby żeby coś jeszcze doradzać... no może przyszłościowo jeszcze tę 3-cią limkę w rogu za deklem jak się zmieści Kopytnik może nie wytrzymać ekspansji runianki (zawsze masz jeszcze kupę miejsca na niego z przodu przed żółtymi żurawkami )
Ale mnie się BARDZO podoba, sama bym lepiej nie zrobiła
A cebulowe jakieś będą?
Co do kory - jak będzie 5 cm i grubiej to będzie więcej spokoju z chwastami. Można na wierzch tej kory dościółkować też np. szyszkami (najlepsze chyba z sosny) - one mają tę zaletę, że pod wpływem ciepła się otwierają, a jak zimno - zamykają. Stosowałam już takie rozwiązania w donicach, bardzo fajnie taka ściółka wygląda i jest tania lub darmowa