no tak ochoty narobiłyście na sokowirówkę, ja mam taką kupioną 6 lat temu, ale to na pewno nie ta generacja co Wy tu piszecie, bo niewiele chyba kosztowała (prezent).
Problem tylko taki, że co wejdę to mi się lista chciejstw wydłuża, najpierw suszarka do ubrań, teraz sokowirówka a to już 5 koła potrzebne!
Moja Milena pije wodę i herbaty owocowe, niesłodzone, tak ją uczyłam od małego i problemu z cukrem nigdy nie było, no za to czekoladek nie przepuści, więc gdzieś tam jej organizm się o słodkie upomina i choć chciałabym to wyeliminować to na razie szans nie widzę.
i dziękuję za szczerość, nie jest wymagane lukrowanie
Siedzi się dobrze, a kolor tamten nie mógł u nas jednak zostać, zastanawiam się jeszcze jak by było z czarnymi nogami, może jeszcze kiedyś spróbujemy, to malowanie nie takie straszne.
Wiem, że najczęściej wymiar 120 cm jest wybierany, jakoś to sobie "na sucho" próbowałam wyobrazić i wydaje mi się ciut za wąsko, tak myślę te 140 - 130 cm po zewnętrznej zrobić, ale jeszcze na 100% nie jest to postanowione, może się mylę i jednak odżegnacie mnie od tego pomysłu?
u nas te bladawce do niczego nie pasowały, musiało być malowanie, choć jeszcze będziemy dążyć do ideału z tym kolorem
U mnie też są takie resztki ale to mam nadzieję, że eMa w końcu uproszę o kompostownik i na to je wykorzystamy.
Spokojnie ze 3 sezony powinny dać radę.
dokładnie, wyższe to więcej drewna, więcej na malowanie i więcej ziemi, wydaje się, że jakichś mocnych argumentów za większą wysokością nie ma, ale dla pełnego poglądu trzeba jeszcze popytać użytkowników tych wyższych skrzyń.
Gdy robiliśmy skrzynie byłam na początku zmian a więc i sporych kosztów jakby nie patrzeć
Deski, z których zrobiliśmy warzywnik to wybraki z desek na ogrodzenie, były niedoschnięte itd. chciałam wyższe skrzynie ale machnęłam na to ręką i zrobiliśmy z tego co było. Po dwóch sezonach przyznam, że jestem zadowolona dobrze się plewi, zbiera i przekopuje, nie trzeba nogi pod brodę podnosić
Wyższe skrzynie to więcej materiałów i oczywiście ziemi, której jednak wchodzi sporo. My przesiewaliśmy, dreptałam, polewałam wodą a w drugim sezonie opadła z 15cm trzeba było uzupełnić. Skrzynie jak wiadomo na wieki nie są a gdy przyjdzie czas na wymianę zrobię takie same Marzą mi się z cortenu ale koszty za duże jednak.