Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 16:47, 05 sty 2016

Do góry
Super te pirackie buźki i wszystkie pozostałe dekoracje, jesteś perfekcjonistką w każdym calu i jakoś mnie to już u Ciebie nie dziwi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:42, 05 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Moje dzieci gdy widza ze twoeram zamrazalnik zaraz rzucaja sie na mrozona nac pietrukszki i kazda zjada miseczke

zmrożoną czy rozmrożoną? zresztą wszystko jedno, to cuda jakieś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:41, 05 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To wyjątkowe dzieci. Moje wołają, by im na ziemniaki koperku nie sypać. Pietruszki nie cierpią I tak sypię, póki zapasy się nie skończą

mam podobnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:40, 05 sty 2016

Do góry
no tak ochoty narobiłyście na sokowirówkę, ja mam taką kupioną 6 lat temu, ale to na pewno nie ta generacja co Wy tu piszecie, bo niewiele chyba kosztowała (prezent).

Problem tylko taki, że co wejdę to mi się lista chciejstw wydłuża, najpierw suszarka do ubrań, teraz sokowirówka a to już 5 koła potrzebne!

Moja Milena pije wodę i herbaty owocowe, niesłodzone, tak ją uczyłam od małego i problemu z cukrem nigdy nie było, no za to czekoladek nie przepuści, więc gdzieś tam jej organizm się o słodkie upomina i choć chciałabym to wyeliminować to na razie szans nie widzę.
Tu ma być ogród :) 16:32, 05 sty 2016

Do góry
a ja właśnie w międzyczasie wizytę duszpasterską miałam - czyli okres świąteczny jutro można zamknąć, choinka do rozbiórki idzie.
Tu ma być ogród :) 16:30, 05 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja wolalabym jak juz czarne do czarnych i szarych krzesel.ale to Twoje krzesla i wazne ze Tobie pasuje

może kiedyś spróbujemy im nadać nowy look w postaci czarnych nóg, pomyślimy
Tu ma być ogród :) 16:16, 05 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Iwk4 napisał(a)
No, jakby dodać szerokość desek, to 130 na zewnętrznej wyjdzie podobnie.

Tak bedzie ok choc wiecej bym nie dawala w realu i na podwyższeniu to nie jest malo

czyli mamy coraz więcej pewników
Tu ma być ogród :) 16:14, 05 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
apropo skrzyń mam na dwie dechy i sobie czesto siadam jak cos w nich robię, wysokośc akuratna na dupkę

Dodaję Twój głos za skrzyniami wysokimi na 2 dechy
Tu ma być ogród :) 16:10, 05 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)
zmiania krzesł ok , osobiscie wolałam przed zmianą
dobrze sie siedzi?

i dziękuję za szczerość, nie jest wymagane lukrowanie

Siedzi się dobrze, a kolor tamten nie mógł u nas jednak zostać, zastanawiam się jeszcze jak by było z czarnymi nogami, może jeszcze kiedyś spróbujemy, to malowanie nie takie straszne.
Tu ma być ogród :) 16:06, 05 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oli rady co do skrzyń sa cenne. Edytko, pisałam sobie kiedyś, ze optymalna szerokość to120 cm. Bo wtedy do środka grządki łatwiej się dostać. U ciebie czytam o 140 cm. Tak wolisz?

Wiem, że najczęściej wymiar 120 cm jest wybierany, jakoś to sobie "na sucho" próbowałam wyobrazić i wydaje mi się ciut za wąsko, tak myślę te 140 - 130 cm po zewnętrznej zrobić, ale jeszcze na 100% nie jest to postanowione, może się mylę i jednak odżegnacie mnie od tego pomysłu?
Tu ma być ogród :) 16:01, 05 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jakie nogi !!!! ..... bardzo ładne

Ja chyba swoje skrzynie zrobię z resztek pobudowlanych, mam jeszcze sporo calówek, może dwa, trzy sezony wytrzymają

u nas te bladawce do niczego nie pasowały, musiało być malowanie, choć jeszcze będziemy dążyć do ideału z tym kolorem

U mnie też są takie resztki ale to mam nadzieję, że eMa w końcu uproszę o kompostownik i na to je wykorzystamy.
Spokojnie ze 3 sezony powinny dać radę.
Tu ma być ogród :) 15:59, 05 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Edytko świetnie wyglądają krzesełka z ''nowymi'' nogami

cieszy mnie Twoja opinia
Tu ma być ogród :) 15:58, 05 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

dokładnie, jakoś nie wyobrażam sobie przekopywania ziemi z obornikiem włażąc do skrzyni a potem w buciorach brudnych przez żwir..

Magda70 ma wysokie ciekawe jak sobie radzi

też tego sobie nie wyobrażam

planuję podpytać Magdę, żeby mieć pełny pogląd na sprawę.
Tu ma być ogród :) 15:56, 05 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

to fajnie a czarne tez brązowe nogi czy całe czarne będą?

brązowe nogi mają być.
Tu ma być ogród :) 15:55, 05 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Gdy robiliśmy skrzynie byłam na początku zmian a więc i sporych kosztów jakby nie patrzeć
Deski, z których zrobiliśmy warzywnik to wybraki z desek na ogrodzenie, były niedoschnięte itd. chciałam wyższe skrzynie ale machnęłam na to ręką i zrobiliśmy z tego co było. Po dwóch sezonach przyznam, że jestem zadowolona dobrze się plewi, zbiera i przekopuje, nie trzeba nogi pod brodę podnosić
Wyższe skrzynie to więcej materiałów i oczywiście ziemi, której jednak wchodzi sporo. My przesiewaliśmy, dreptałam, polewałam wodą a w drugim sezonie opadła z 15cm trzeba było uzupełnić. Skrzynie jak wiadomo na wieki nie są a gdy przyjdzie czas na wymianę zrobię takie same Marzą mi się z cortenu ale koszty za duże jednak.

dokładnie, wyższe to więcej drewna, więcej na malowanie i więcej ziemi, wydaje się, że jakichś mocnych argumentów za większą wysokością nie ma, ale dla pełnego poglądu trzeba jeszcze popytać użytkowników tych wyższych skrzyń.
Tu ma być ogród :) 15:53, 05 sty 2016

Do góry
sarenka napisał(a)

A ja nie wiem do czego dobrać kolorystykę. Jedynie prócz dachu to ramy okien sa w kolorze orzecha i tyle. Jaki będzie taras...kiedyś tam... to nie wiem, chciałam jasny,ale czy do ram bedzie to pasowało....no dobieranie kolorów to nie moja bajka .

a to jakos zrozumiałam,że jedna deska to 40cm widac po zdjęciach, że tyle miec nie mogły

jeśli to jeszcze nie teraz, to zdążysz wymyślić coś sensownego, na pewno
Tu ma być ogród :) 15:52, 05 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
to jak teraz fajnie wygląda, to w realu moge sobie tylko wyobrazić

dzięki, wszystko jest rzeczą gustu, nam się podobają i najważniejsze, że wygodne.
Tu ma być ogród :) 15:49, 05 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Mialam raczej na mysli pozycje z ktorej kopiesz.moje mialy 40 cm wysokosci i kopalam nie wchodzac do nich ale.to nie jest najwygodniejsze.jesli bylyby wyzsze byloby jeszcze trudniej.

obstawiam właśnie zrobić takie ok 40 cm.
Tu ma być ogród :) 12:33, 05 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

czarne będą na krótszych krawędziach stołu, na fotce stół złożony.

to fajnie a czarne tez brązowe nogi czy całe czarne będą?
Tu ma być ogród :) 12:30, 05 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i jeszcze tutaj.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=489

Olu, Ty masz te skrzynie na wysokość 2 desek, część osób robi wyższe, na 3 deski - jak Ty to oceniasz, czy wygodnie jest plewić, bo wydaje mi się, że pod tym kontem trzeba to przemyśleć.

Ja właśnie skłaniam się do skrzyń takiej wysokości jak u Ciebie, biorąc pod uwagę to co Przemek napisał, że warzywa korzenią się do głębokości 20 cm, to nie ma sensu robić wyższych, bo to przecież podnosi koszty inwestycji.

Gdy robiliśmy skrzynie byłam na początku zmian a więc i sporych kosztów jakby nie patrzeć
Deski, z których zrobiliśmy warzywnik to wybraki z desek na ogrodzenie, były niedoschnięte itd. chciałam wyższe skrzynie ale machnęłam na to ręką i zrobiliśmy z tego co było. Po dwóch sezonach przyznam, że jestem zadowolona dobrze się plewi, zbiera i przekopuje, nie trzeba nogi pod brodę podnosić
Wyższe skrzynie to więcej materiałów i oczywiście ziemi, której jednak wchodzi sporo. My przesiewaliśmy, dreptałam, polewałam wodą a w drugim sezonie opadła z 15cm trzeba było uzupełnić. Skrzynie jak wiadomo na wieki nie są a gdy przyjdzie czas na wymianę zrobię takie same Marzą mi się z cortenu ale koszty za duże jednak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies