Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

leon60 12:34, 05 sty 2016

Edytko świetnie wyglądają krzesełka z ''nowymi'' nogami
iwka 15:49, 05 sty 2016

Jakie nogi !!!! ..... bardzo ładne

Ja chyba swoje skrzynie zrobię z resztek pobudowlanych, mam jeszcze sporo calówek, może dwa, trzy sezony wytrzymają
lindsay80 15:49, 05 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Mialam raczej na mysli pozycje z ktorej kopiesz.moje mialy 40 cm wysokosci i kopalam nie wchodzac do nich ale.to nie jest najwygodniejsze.jesli bylyby wyzsze byloby jeszcze trudniej.

obstawiam właśnie zrobić takie ok 40 cm.
Iwk4 15:50, 05 sty 2016

Oli rady co do skrzyń sa cenne. Edytko, pisałam sobie kiedyś, ze optymalna szerokość to120 cm. Bo wtedy do środka grządki łatwiej się dostać. U ciebie czytam o 140 cm. Tak wolisz?
lindsay80 15:52, 05 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
to jak teraz fajnie wygląda, to w realu moge sobie tylko wyobrazić

dzięki, wszystko jest rzeczą gustu, nam się podobają i najważniejsze, że wygodne.
lindsay80 15:53, 05 sty 2016

sarenka napisał(a)

A ja nie wiem do czego dobrać kolorystykę. Jedynie prócz dachu to ramy okien sa w kolorze orzecha i tyle. Jaki będzie taras...kiedyś tam... to nie wiem, chciałam jasny,ale czy do ram bedzie to pasowało....no dobieranie kolorów to nie moja bajka .

a to jakos zrozumiałam,że jedna deska to 40cm widac po zdjęciach, że tyle miec nie mogły

jeśli to jeszcze nie teraz, to zdążysz wymyślić coś sensownego, na pewno
lindsay80 15:55, 05 sty 2016

leon60 napisał(a)

Gdy robiliśmy skrzynie byłam na początku zmian a więc i sporych kosztów jakby nie patrzeć
Deski, z których zrobiliśmy warzywnik to wybraki z desek na ogrodzenie, były niedoschnięte itd. chciałam wyższe skrzynie ale machnęłam na to ręką i zrobiliśmy z tego co było. Po dwóch sezonach przyznam, że jestem zadowolona dobrze się plewi, zbiera i przekopuje, nie trzeba nogi pod brodę podnosić
Wyższe skrzynie to więcej materiałów i oczywiście ziemi, której jednak wchodzi sporo. My przesiewaliśmy, dreptałam, polewałam wodą a w drugim sezonie opadła z 15cm trzeba było uzupełnić. Skrzynie jak wiadomo na wieki nie są a gdy przyjdzie czas na wymianę zrobię takie same Marzą mi się z cortenu ale koszty za duże jednak.

dokładnie, wyższe to więcej drewna, więcej na malowanie i więcej ziemi, wydaje się, że jakichś mocnych argumentów za większą wysokością nie ma, ale dla pełnego poglądu trzeba jeszcze popytać użytkowników tych wyższych skrzyń.
lindsay80 15:56, 05 sty 2016

siakowa napisał(a)

to fajnie a czarne tez brązowe nogi czy całe czarne będą?

brązowe nogi mają być.
lindsay80 15:58, 05 sty 2016

leon60 napisał(a)

dokładnie, jakoś nie wyobrażam sobie przekopywania ziemi z obornikiem włażąc do skrzyni a potem w buciorach brudnych przez żwir..

Magda70 ma wysokie ciekawe jak sobie radzi

też tego sobie nie wyobrażam

planuję podpytać Magdę, żeby mieć pełny pogląd na sprawę.
malkul 15:58, 05 sty 2016

zmiania krzesł ok , osobiscie wolałam przed zmianą
dobrze sie siedzi?