ale gigantyczne masz te naparstnice... i różowa piwonia słodziutka . właśnie się zastanawiam, czy naparstnice można posadzić za piwoniami skoro porafią pójść tak wysoko.
Zetka BAAARDZO PODOBAJĄ MNIIII się wszystkie hosty przy drzewach też osatnio posadziłam przy brzozach patrioty i bergenie wypasione na maksa a żurawki nie przemarzają w gazonach? też mam ze względu na spadek terenu ..
no pacz a Syla mówila że lime marmelade ma na palącym słońcu i ja się nad nią zastanawiałam bo mi oregano przy ksieciu przypala a tu zoonk... a mgiełka żurawkowa z jakiej odmiany jest?
Bukszpany moge sie mylić ale chyba maja za mało nawozu. W tamym roku tak miałam we wrocławskich i IPO nakazał potas (jeśli się nie mylę) teraz jest ok.
Róże porakowałabym topsinem. Wczoraj swierdziłam że czasu mi nie starcza na opryski. Bo jak wywala szkodniki to wszyskie na raz i mus pryskać a tu odstepy trzeba robić... wczoraj ganiałam ze 3godziny z opryskiwaczem a poem z1,5 z wężem by trawę podlać...
też opsilam wczoraj i z pół godziny sie zastanawiałam 15ml czy 1,5ml... po długich namysłach dałam 15ml, a że w sklepie sprzedali mi 2 butelki po 10ml!!!!! to opryskałam, tylko zawijas i dwa malutkie stożki przy nim, małą obwódkę przy tarasie, księciunia i magnolię (bo coś ją trawi ) później podobnie głowiłam się z confidorem na czerwce...
w stolycy byłam tydzień temu... ale odlegosciowo mniejwięcej tyle samo
PROMANALEM NIE TERAZ. wypsikalam je dzisiaj confidorem. Proagro nie uświadczyłam...