Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

ana_art 08:31, 14 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mi się ostatnio pomieszało tak z Topsinem zamiast 15 ml na 10 l wlałam 1,5 ml.... Kto widział aby na etykietach podawać stęźenie na 100 l lub hektary....
Chyba nie pomogłam roślinom ale i nie zaszkodziłam

też opsilam wczoraj i z pół godziny sie zastanawiałam 15ml czy 1,5ml... po długich namysłach dałam 15ml, a że w sklepie sprzedali mi 2 butelki po 10ml!!!!! to opryskałam, tylko zawijas i dwa malutkie stożki przy nim, małą obwódkę przy tarasie, księciunia i magnolię (bo coś ją trawi ) później podobnie głowiłam się z confidorem na czerwce...
polinka 09:09, 14 cze 2013

Dziewczyny jako, że ja poczatkująca to proszę się nie śmiać z mojego pytania Tym topsinem to należy wszystko pryskać?
grupa_trzyma... 09:13, 14 cze 2013

Mażenka, ja też wykopuję tulipany ze względów techniczno-organizacyjnych i mam w związku z tym dwa pytania: Czy cebule, na których zauważyłam zielonkawy nalot mam moczyć w środku przeciwgrzybowym teraz po wykopaniu czy może po wysuszeniu, przed wsadzeniem do ziemi?
I drugie pytanie: przy każdej cebulce pojawiło się sporo małych cebulek przybyszowych. Co z nimi zrobić? Wysadzać podobnie jak duże cebule do ziemi, czy do skrzynek. A może nie bawic się z nimi i je wywalić?
nl_kinia 10:05, 14 cze 2013

a ja gdzieś, kiedyś ... czytałam, że nie wykopuje się co roku tylko co 4-5 lat
no i teraz nie wiem, czy moje nie zakwitły, bo jako " niezidentyfikowane cebulkowe cosie" ze trzy razy w ubiegłym roku je przekopywałam przypadkiem i zakopywałam jeszcze raz, czy że mało słońca w tym miejscu mają, czy co bo teściowa zaopiniowała, że "w pierwszym roku nie zakwitną", ale skoro Tobie kwitną, to ja już sama nie wiem za to będę testować, skoro już wiem, że to tulipki
Magda70 11:39, 14 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Iza mam festyn firmowy... Więc będę szaleć
Ale odsłonę ogrodu zrobie, tylko skończę wykopywać tulipany bo ogród taki lekko poczochrany
Przydałoby się na robala opryskać....

No to fajnego szaleństwa na festynie firmowym życzę...
Ja zaczynam już wieczorkiem imprezowanie nie, nie kregle! Właściwie to dawno nie byłam na kręglach...
Milka 13:00, 14 cze 2013

Weekend zapowiada się boski, a róże już szaleją
mam postanowienie, rabaty przed chwastami okryję gazetami
Magda70 13:06, 14 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Weekend zapowiada się boski, a róże już szaleją
mam postanowienie, rabaty przed chwastami okryję gazetami

Irenko, jak ty rymujesz
ewa004 13:11, 14 cze 2013

AgnieszkaW 15:52, 14 cze 2013

Marzenko, a dlaczego pisma obrazkowego ostatnio brak u ciebie???
gierczusia 17:47, 14 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nie awaryjnie, wykopuję aby posadzić w innym miejscu i widzę, że muszę biohumus zainwestować aby rozlużnić glebę.

Też myślałam o biohumusie ... Wprawdzie gdzie jestem i znjduję dzdzownicę to ją importuję do siebie ale one Bidule z tą całą gliną nie poradzą