Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 23:25, 09 cze 2020

Do góry
Wreszcie trafilam na rozwinięte kwiaty lnu.

Piwonie ruszają

Ostrogowiec

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:24, 09 cze 2020

Do góry
Cisy się przyjęły bodziszki wychodzą, ale chyba jednak nie takie jak miały być, liliowiec i jarzmianka wyszły, dzielżany tylko trzy bo czwartego zjadły ślimaki, nie wyszedł wrotycz.

nawet czosnki zakwitły w pełnym cieniu

i takie różne

Ogród pod lasem 23:24, 09 cze 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No dobra, siostry, to teraz szykujcie się na mocne wrażenia - prosto z ogrodu Aprilka

Mam jeszcze filmik gadającej, ale tu się nie da wrzucić

Jakie cudne pluszaki!
Mój 4 arowy azyl... 23:17, 09 cze 2020

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Róże już cieszą oko. U Ciebie rododendrony dopiero w rozkwicie, tak jak u mnie.Mam wrażenie że w tym roku kwitną dość późno, chyba przystopowały przez te późne chłody.

Album Novum zaczyna przekwitać, Catawbiense Boursault w takiej fazie kwitniena Z prawej widać pierwsze kwiaty 'Lee`s Dark Purple'.

'Lee`s Dark Purple'

Ogród bez reguł 23:16, 09 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
wietlica samicza Frizelliae Athyrium filix - femina

wietlica samicza Dre's Dagger

Te dwie wietlice rosną też u mnie.
Niestety Frizelliae potrafi wypuszczać takie zwykłe szerokie liście. Wydaje mi się, że widać już taki jeden po lewej stronie i drugi z tyłu. W jednej z moich mam już prawie same takie liście.
Mój 4 arowy azyl... 23:03, 09 cze 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Fajnie wygląda to pomieszanie z poplątaniem.
Kupiłam żółtego żeleźniaka, będę porównywać . Chyba w tym roku nie zakwitnie ale liście ma ładne. Duży on rośnie na szerokość?

Połączenie rogownicy z barwinkiem to była konieczność ze względu na marne podłoże. Najpierw była sama rogownica, a potem dołączył barwinek i właściwie ją zdominował. Kwitną o różnych porach i walczą o prymat a ja im nie przeszkadzam. Od czasu do czasu je ograniczam.
Mój żeleźniak zakwitł po trzech, czterech latach od wsadzenia. Pierwsze dwa pędy kwiatowe wypuścił w 2015 r.

A tak wygląda aktualnie. Fotka dzisiejsza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:58, 09 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)

Jeszcze mi się przypomniało, że chciała, Ci powiedzieć, że chciałam bardzo klona ussuryjskiego zakupić i wszędzie "brak na magazynie" ewentualnie "w produkcji"- co to? Towar deficytowy??? Potem jordana szukałam i to samo!

I jeszcze przy końcu samym chciałam Cię poprosić żebyś wpadła do mnie na str. 832 i podzieliła się widzą swą w przedmiocie selerów.

O selerach napisałam u Ciebie.
Klona ussuryjskiego chyba niechcący za bardzo rozreklamowałam. 5 lat temu na forum był, oprócz mojego, tylko jeden egzemplarz.
A Jordana rozreklamowała Anulka-Zana swoimi cudownymi zdjęciami. Forumki mają olbrzymią moc nabywczą, a jeśli dodać do tego bezwątkowych czytaczy, to robi się całkiem pokaźna grupa nabywców.
A tak serio, to ten rok jest specyficzny, jeśli chodzi o zakupy roślinne. Naród rzucił się na uprawy ogrodów.
A ten klonik- to bardzo udana wersja drzewka.

Między dwoma powojnikami zrobiło mi się okienko widokowe.

Szałwia jadalna. Szkoda, że tak niewiele jest słońca. Bzyczki miałyby używanie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:57, 09 cze 2020

Do góry

skracanie sosny , niebieska strzałka z tej gałązki bedzie nowy przewodnik , czerwone kreski cięcia
spadnie około 1,5m
Z ogródka na wsi 22:55, 09 cze 2020

Do góry

Wow! Ale tu klimaty!
Zostaję.
W samym słońcu 22:53, 09 cze 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
Czy ta Carex odbije czy ona taka brzydka już będzie? Czemu tak wyrasta pojedynczo? Wykopać i ja podzielić?

Megi podlej gnojówką z pokrzyw.
Wygląda na. to, że to stara kępa, stąd suchy trzon.
Ja takie wykopuję i dzielę i zostawiam tylko ładne.

Stary ogród zamkn. 22:53, 09 cze 2020

Do góry
Zakwitły czosnki Krzysztofa

Kupiłem dużo lilii na wyprzedaży , czekam na przesyłkę, a w międzyczasie przygotowałem nową rabatę tylko dla nich. Ciekawe czy zakwitną jeszcze w tym roku...

Stary ogród zamkn. 22:51, 09 cze 2020

Do góry
Primula auricula 'Crimson Glow'

Róża wspina się po śliwce. Dosadziłem jej w zeszłym tygodniu powojnika, żeby kwitło coś w drugiej połowie lata

Cieszę się na kwitnienie agapantów, w tym roku niestety tylko niebieski . Ale czekam na dwie nowe odmiany

I w drugiej części ogrodu jest jeszcze takie poidełko
Mój 4 arowy azyl... 22:48, 09 cze 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Basiu, ależ piękne te Twoje orliki!
Reszta zresztą też. Róże to jednak królowe w ogrodzie
Pozdrawiam serdecznie

Aniu, orliki od lat sieją się wszędzie, traktuję je jak chwast, ale czasem trafi się jakiś ciekawszy. Do Twoich im daleko1
A róże zaczynają.

Louis Odier

Stary ogród zamkn. 22:46, 09 cze 2020

Do góry
Helen, moje też nie są takie zupełnie święte . Szarłaty mam nadjedzone. Chyba że to te kluchy zrobiły , za rękę nie złapałem . Mieczyk taki jak i Twój, muszę go wykopać w tym roku, żeby się nie zasiedział.

Aniu, masz rację, ptaki na pewno będą wolały rzeczkę. Możesz zrobić płaskie poidełko dla pszczół i bzygów. U mnie przylatują całe chmary. Współczuję Ci karczownika, trudno współdzielić ogród z takim gościem . Ty masz tyle ciekawostek w ogrodzie, że niczym nowym pewno nie zaskoczę .

Zostawiam dla Was róże, szkoda że nie można przesłać zapachu

'Maigold'

'Friesia'
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:45, 09 cze 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Haniu widze że pogoda u Ciebie jaki u mnie
ciągle deszcz i burze słońca jak na lekarstwo

piękne te Twoje rośliny i rzeczywiście wypasione jakby mięsem dokarmiane

Jak miło, że nie tylko u mnie ciumka nieustannie.
Jakim mięsem? Tylko róże i hortensje dostały końskie bobki. Ale w nich to raczej owies.

Zakwitła piwonia od Taty. Pomyśleć, że jego nie ma od 5 lat, a ona jest taką cudowną pamiątką. Dobrze jest mieć w ogrodzie rośliny, które kojarzą nam się z konkretną osobą.

Bowl of beauty

Kukliki w każdej fazie są urocze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies