Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 14:17, 09 cze 2020

Do góry
Awaria sprzętu podręcznego w takim czasie to faktycznie problem. Kwiatek ode mnie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:11, 09 cze 2020

Do góry
Tu cukinie siane wprost do gruntu, nawet lepiej sobie radzą bo rosną na oborniku

Warzywka

Tu przy tarasie, czekam aż rośliny podrosną
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:09, 09 cze 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Ten żylistek duży rośnie? Jakaś mniejsza krzewuszka? Szukam czegoś niedużego z krzewów żeby oszczędzić sobie roboty.
Jolu żylistka kupiłam w 2013 roku, od tego czasu wiele nie urósł, jedynie ładnie się rozkrzewił. Nazywa się karłowy, lub złocisty, teraz ma tak 60-70 cm wysokości. Tek wiosny trochę mi gałązki podmarzły ale ładnie się zregenerował.

tak wyglądał

Tajemniczy Ogród 14:08, 09 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Agatko, przywituję się po długiej przerwie.
Jak się rozstawałam z ogrodowiskiem, to Twój ogród był piękny, teraz obie części zachwycają.
Świetny element wodny, wpasowałaś go w punkt. Połączone krzesełka bardzo klimatyczne- pasują idealnie.

Witaj Makusiu po przerwie! Ten kącik to moje oczko w głowie, obiecałam sobie, że tam też będzie ładnie. Krzesełka są super wygodne, jestem baaardzo zadowolona z zakupu Do pełni szczęścia jeszcze muszę poczekać, aż choiny kanadyjskie osłonią mnie od sąsiadów za siatką

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:06, 09 cze 2020

Do góry
Makusia napisał(a)
Kawałek od przeciwnej strony, kulkowisko i podokienna (AniuCh- hakone makra

Jakie cuuuuudowne hakonki, śliczne grubaski w tym roku i ja nabyłam kilkanaście sztuk ale czekać trzeba aby przytyły
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:04, 09 cze 2020

Do góry
...półka...

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:01, 09 cze 2020

Do góry
Karolino nawet się nie obejrzysz a ogród bedzie kipiał od roślin

Rok temu tak było u córki w ogródku i dla porównania obecnie

Tu piwonie sadzone z pąkami ,myślałam ,że nie przeżyją a tu prosze

szałwia też dzielona z pąkami ,a teraz wałek jak sie patrzy

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:57, 09 cze 2020

Do góry
Hortensjowa

PS. Co może być przyczyną takiej dysproporcji w wyglądzie i "jakości" wiśni?

Ania -Spełnione marzenie 13:56, 09 cze 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Ten to moja duma .
Nie pamiętam jak się nazywa .
Ale mam gdzieś ww wątku,
Poszukam i uzupełnię
(jak dobrze mieć taką historię hihihi)

Teraz się CHWALE ❤❤❤

Prześliczny i jak ładnie masz go podwiązanego, równiutko u mnie to one rosną w takim kołtunie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:56, 09 cze 2020

Do góry
Kawałek od przeciwnej strony, kulkowisko i podokienna (AniuCh- hakone makra

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:51, 09 cze 2020

Do góry
Żeby odsunąć temat tarasu na chwilę chociaż na bok- chociaż do 16.30, zanim nie wrócę i znowu się czymś nie w...., wrzucam fotki innych części ogrodu z wczoraj:

Ścieżka podwykuszowa (patrząc z tyłu ogrodu)

Za drzwiami do ogrodu... 13:48, 09 cze 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Miło ,że tak go odbierasz Iwonko
Choć już czerwiec, to wrzucę trochę majowych zaległych fotek, bo proza życia nie pozwoliła mi bywać tu ostatnio...

Wpadłam zobaczyć co słychać. Koło obsadzone powoli się zapełnia. Urocze zakątki przy murach. Klonik też się wpasował
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:46, 09 cze 2020

Do góry
Angelika- lewitujące płyty wyglądają bosko, ale nie sądzę, żeby ktokolwiek z moich "specjalistów" wiedział, jak się za to zabrać

Asiu z Ogrodu w dolinie (cześć )- dziękuję za informację- pocieszacie mnie z Angi- oby na jakimś wzmocnieniu się skończyło!

Makadamia- widzę, że w miedzy czasie dotarło do Ciebie, że muszą jakoś się wydostać z tego tarasu na ogród
Rysunek jak zwykle- bomba!
Żeby to tylko dało się przenieść w real! Dwa stopnie dają szerokość 120 cm. Żeby z tego zrobić okręg (lub jego fragment) musiałabym zagarnąć teren nad butla z gazem z jednej strony (czego mi zrobić nie wolno) i przeciąć ścieżkę z drugiej (już teraz ciągnąc istniejącą ścieżkę do rogu tarasu jest "stromo" i mało okrężnie. Przy okazji musiałabym "od frontu" zagarnąć tyle trawnika, że stykałby się niemal z rabatą pod brzozami- z perspektywy zdjęcia tego nie widać.
W każdym razie Dzieć by mnie zabił, że nie ma gdzie grać w piłkę, a eM, że nie ma ogrodu.

Po rozmowach telefonicznych (niestety dzisiaj ni jak nie mogłam wyrwać się z pracy) ustaliłam, że schodek będzie jeden- czyli 60 cm szerokości będzie miał. Długi na 4 płyty (czyli 240 cm). Rurę mają wyprowadzić na równi ze schodkiem i ją tam jakoś przykitrać, żeby nie wystawała.

Pojawił się nowy problem, który jakoś zbagatelizowałam. Pod tarasem i ułożonymi już płytami biegnie sobie opaska, która z rynien odprowadza wodę do studzienki na deszczówkę. I chyba pod tymi płytami uległa zatkaniu. W niedzielę przy silnych opadów cała woda z dachu leciała mi "do środka" tarasu (bo zobaczcie, gdzie jest rynna- na wrzosowo miejsce, z którego się leje). Przy okazji- na niebiesko- ta kratka w której jest rura od kominka

Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:41, 09 cze 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Będą borówki .

A wczoraj zjedliśmy po raz pierwszy sałatkę złożoną w większości z plonów warzywniczka - sałata rzymska, rukola i rzodkiewki . Ogórki i szczypiorek były sklepowe. Rzodkiewek muszę siać więcej, sałaty i rukoli mam aż nadto. Kiełkuje mi fasolka i cukinia . Siedmiolatka rośnie ale z dużymi oporami, podobnie buraczki. Nic to, pierwsze koty za płoty, w przyszłym roku będzie lepiej .

A mi , nie wiedzieć czemu ani razu nie udala się rzodkiewka No nie wiem co jej przeszkadza w moich skrzyniach z kompostem.Rosnie tylko w liście albo drewnieje jej korzeń
Jeżówkowe-Love 13:32, 09 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
No dobra.. muszę się pochwalić zobaczcie jakie cudowności dostałam od Grzesia (Pamiętajcie o ogrodach) Moje pierwsze bodziszki i to jakie
zdjęcie niestety narazie w scenerii kuchennej
Popołudniu jadę je posadzić

Piękny bodziszek. Niebieskiego to jeszcze nie mam.
Ogród kwiatowy 13:27, 09 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
Biedny rodek, którego reanimuję od 3 lat. W tym roku obiecałam mu, że po kwitnieniu zostanie wywalony. Chyba się obronił.

Glamis Castle

Dercey Bussel bardzo chory ale jako pierwszy kwitnie.

Piękny okaz rododendrona.
I bogactwo roślin,kwitnien, kolorów już wielkie
Jest co podziwiać oj jest
Ania -Spełnione marzenie 13:23, 09 cze 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Klon palmowy .

Był krzaczek
Jest drzewko .

Piękny i kolor i rozmiar.
Pewnie dużo matek ma ??
Ania -Spełnione marzenie 13:20, 09 cze 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Berberysy

No tak pierwszy to cudny na kolorek. A na jesieni jaki ?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:13, 09 cze 2020

Do góry

Pani Danusiu jeszcze jedna prośba czy może Pani zdradzić co to za roślina z pierwszego planu, tak obficie kwitnąca. Dziękuje serdecznie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:09, 09 cze 2020

Do góry

Pani Danusiu mam pytanie odnośnie rośliny na zdjęciu, która kwitnie na biało ponad innymi bylinami, co to za roślina?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies