Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:23, 08 cze 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:18, 08 cze 2020

Do góry
Zaczynają róże

Ogród Cioci cz. 3 10:17, 08 cze 2020

Do góry

Gosiu pamiętasz może ich nazwę? Przepiękne są.
Zieleń, drewno i antracyt 10:17, 08 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Po całonocnym deszczu rośliny wyglądają na wyjątkowo zadowolone
No nie mogę przestać robić jej zdjęć i wąchać

Piękna i cudownie zapączkowana
Ogrodowo zakręcona. 10:15, 08 cze 2020

Do góry
Na pocieszenie nowy członek rodziny

Ogrodowo zakręcona. 10:14, 08 cze 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)
Może dobrze, że nie wysiałaś jeszcze trawki, ostatnie ulewy zmyłyby Ci nasionka. U mnie tak było rok temu - pomimo wałowania sporo nasion zmyło na obrzeża trawnika, tam obecnie trawa jest najgęstsza, nie mogę sobie poradzić z regulacją brzegów i kancikami.

No właśnie wysiałam w sobotę

W nocy była ogromna ulewa, wczoraj powtórka. Trochę się martwię, ale cóż, nic się nie zrobi. Czekamy..
Ogród bez reguł 10:14, 08 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Nie straszcie mnie z tym bluszczem, przecież to też nie może żadna filozofia. Ma rosnąć, zielsko jedne
Właśnie przeczytałam, że rosnąć może w zasadzie wszędzie, ale najlepiej rozwija się w umiarkowanie wilgotnej glebie o odczynie zasadowym. I to się bardzo dobrze składa, bo do towarzystwa będzie miał wawrzynki, ciemierniki, kopytniki - całe towarzystwo zasadowe No nie ma bata, musi rosnąć

To może ja przestanę ten mój bluszcz podlewać gnojówką z obornika, bo pewnie zakwasza. Sypnę za to dzisiaj trochę popiołu z ogniska
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:13, 08 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Sylwio w mojej kałuży różne stwory zamieszkały, aż kaczuszki w szuwarach się ukryły. My tymi dinosaurami to już dwa lata się bawimy.

Dobre 5 lat u nas dinozaury były na tapecie i to tak , że wszystko musiało być o dinozaurach, a najlepiej książki i filmy , potem o nich jak znawcy rozmawiali, jak jechaliśmy autobusem to cały autobus siedział z rozdziawionymi buziami i słuchał, ja tej wiedzy nie miałam co oni o nich wiedzieliPotem to minęło i zaczęły się zespoły muzyczne i plakaty Metalowców i Rockmenów, a teraz koncerty( cierpią bardzo bo sporo w tym sezonie odwołanych, a bilety już kupili i trzeba oddawać)
Ogród Nebel 10:10, 08 cze 2020

Do góry
Pisałam wczoraj i chyba się nie dodało.
Czy taki karmnik można kupić.
Leśna bardzo ładna. Co to za roślinka kwitnie na biało?

nebel napisał(a)
Jeszcze parę ujęć z tej części mojego ogrodu.

Podwórkowa rehabilitacja 10:09, 08 cze 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Czarnuszka zakwitła.

Świetna fotka.
Zieleń, drewno i antracyt 10:05, 08 cze 2020

Do góry
Reszta różanego towarzystwa nadal w pąkach. Szczególnie ciekawa jestem kwiatów tegorocznych nabytków. Ile z nich tym razem okaże się pomyłką?

Na koniec Emelie. Lubię ją w połączeniu z irysami. Jeszcze kilka dni i będzie przepięknie
Asia, antracyt na żywo jest niej antracytowy
Magara, a to wersja dla Ciebie

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:04, 08 cze 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaczynają kwitnąć grzybienie w stawie, a w jeziorku pokazują się już liście tych świeżo wsadzonych w poprzednim tygodniu.

Szybko u nas jednak sporo chłodniej musi być bo jeszcze pąków nie widaćUderza w oczy, że szarki nie macie my niestety rok w rok się z nią borykamy, a obecnie plaga mszyc na wszystkim, a biedronek brak....nie wiemy dlaczego bo wiosną sporo po zimie było. W zeszłym roku wręcz w nadmiarze, a w tym nie ma i to nie ma u nikogo z kim rozmawiam.
Podmiejski ogródek 10:00, 08 cze 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
wrzucam jeszcze świeżutkie, poranne zdjęcia

A tak na serio z tą odległością, to daleko jest tylko na zdjęciu. Wszystkie dziewczyny, które u mnie były, na początku zdumiewały się, że ten mój ogródek taki mały.

Natomiast moja wątpliwość jest taka, że ta w sumie elegancka donica niekoniecznie pasuje do rustykalnych bali. Dlatego chciałam ją trzymać od nich trochę dalej. No ale w tym kąciku ona jakoś dobrze mi wygląda.

Jeju Asia, mam jakieś zwidy, spojrzałam na zdjęcie i myślę, czemu ty krzyż masz przed furtką... a to drzewko jest. Chyba niedobrze ze mną. Muszę się chyba jakoś wyspać (tylko jak???).

Nowa rabata wygląda, jakby już tam dawno była ładnie się komponuje razem z resztą.
Do raju daleko - u Ewy 09:57, 08 cze 2020

Do góry
A dziś pada, pada, pada... Rozpuszcza pięknie nawóz na trawniku

Moje największe rododendrony zaczynają kwitnąć. Wygląda na to, że mają mniej kwiatów niż w zeszłym roku.

Ten rozchodnik ma olbrzymie listki. Widać to porównując liście magnolii.
Przypomniało mi się, że jeszcze poprzycinałam rozchodniki Class Act i porobiłam sadzonki z liści i obciętych łodyżek.

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:57, 08 cze 2020

Do góry
leje to poszukałem tego który w tym roku strajkuje
2019
Miss Canada

Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 08 cze 2020

Do góry
Po całonocnym deszczu rośliny wyglądają na wyjątkowo zadowolone
No nie mogę przestać robić jej zdjęć i wąchać

MW chyba czeka na piwonie

Moje nn: ulubiona i ta najbardziej problematyczna

Podmiejski ogródek 09:53, 08 cze 2020

Do góry
rabatę leśną trochę uporządkowałam, bo z jednej strony - porobiłam dziury, żeby obsadzić katafalk, a z drugiej - tak jak w zeszłym roku mówiłyście - posadziłam rośliny za gęsto i zaczęły na siebie włazić.

przy okazji zdecydowałam się porobić trochę większe plamy i bardziej pogrupowałam rośliny.
Podmiejski ogródek 09:50, 08 cze 2020

Do góry
i jeszcze parę zdjęć z nowej rabaty:

gąszcz i bajzel
Do raju daleko - u Ewy 09:49, 08 cze 2020

Do góry
Przez weekend sporo zrobiliśmy w ogrodzie. Pogoda była dobra, bez słońca, ale ciepło. Wypieliłam rabaty. Wyrzuciłam już niezapominajki - u mnie zawsze łapią mączniaka. Posadziłam większość ostatnio kupionych roślin. Przetaczniki do róż na pniu w przedogródku, powojniki bylinowe do donic. Podlałam hortensje ogrodowe nawozem. Mąż wykopał i przesadził do donic 2 hortensje ogrodowe, które źle radziły sobie pod sosną. Poprzycinał świeczki sośnie. Posypał nawozem trawnik.

Podmiejski ogródek 09:47, 08 cze 2020

Do góry
wrzucam jeszcze świeżutkie, poranne zdjęcia

A tak na serio z tą odległością, to daleko jest tylko na zdjęciu. Wszystkie dziewczyny, które u mnie były, na początku zdumiewały się, że ten mój ogródek taki mały.

Natomiast moja wątpliwość jest taka, że ta w sumie elegancka donica niekoniecznie pasuje do rustykalnych bali. Dlatego chciałam ją trzymać od nich trochę dalej. No ale w tym kąciku ona jakoś dobrze mi wygląda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies