Nawet gdy mało chwastów, warto je również zagospodarować, jesienią będą liście.
Musisz sama zdecydować, czy masz co wrzucać na kompost, czy nie. Może termokompostownik. Taki plastikowy zbiornik zamknięty.
a ja się nad tym dzisiaj zastanawiałam żeby dać bakterie pożyteczne bo mam, no ale musi być spora wilgotność kompostu a ja mam świeży z liścmi i nie chciało mi się lać po nich wody a pondto do -5 ponoć można a widzę w prognozie nocne przymrozki już
Jak to dobrze, że mam plan na przyszłość przeprowadzki tam gdzie ogród mamtylko wcześniej remont generalny( prawie jak budowa nowego)trzeba będzie zrobić.
Marzę o drewnianej elewacji, kamiennej podmurówce i okiennicach w stylu chłopskim, drewniany taras i ogrodzenie z oflisu.......ech te marzenia
Rabata jest póki co w planach. Ale przedstawię rysunek gdzie myślałam nad kulkami na pniu.
Ale ze względu na dostępność roślin może lepsze będzie kulkowisko z cisów powtórzone pod sumakiem. Rośliny jasnoszare to już rosnące, reszta to plany bądź mikro roślinki.
Kora. Ostatnio usmiechnęłam się, bo w gazecie ogrodowej znalazłam ogród który zajął II miejsce i miał identyczny zagajniczek. Nawet wrzosowisko prawie identycznie zrobione A i reszta ogrodu, jakby ogrodowiskowa.