Jolu łubiny przecudne, mi się białe straciły, same różowe zostały... a piwonie uwielbiam, więc też u Ciebie podziwiam, szkoda, że tylko krótko kwitną, ale zawsze z utęsknieniem co roku czekam na ich spektakl
a co to masz za odmianę na tym powyższym zdjęciu? pozdrawiam
I nas tawuły rosną nasadzone wzdłuż muru chyba z 15 do 20 sztuk. Niestety są schowane za irgą która rośnie od strony chodnika. Chętnie bym irge usunęła by je wyeksponować bardziej i przed nimi coś mniejszego wysadzić ale mąż obawia się walki z korzeniami irgi. Zastanawiam się co innego mogę zrobić ściąć ja nisko raczej chyba nie pasuje prawda?
Do tego znalazłam też zaplątany tam wiciokrzew, który mamy plan przesadzic na bardziej słoneczne stanowisko.
Czy powinnam te tawuly tam zostawić czy zabrać zza irgi? Widac je dopiero jak kwitną a szkoda bo są naprawdę fajne.
Postawiałam sobie doniczkę na parapecie. Miałam tylko białą , plastikową a ja nie przepadam za plastikiem. Zeszłam do piwnicy i znalazłam starą deskę. EM dociął i przykleiłam klejem na gorąco. I mi się podoba. Jak nieraz niewiele potrzeba by efekt był lepszy.
Witaj Ewa Milutko się czyta takie słowa.. dziękuję
Ja też się nauczyłam na ogrodowisku, sadzić duże ilości tych samych roślin. Przy większym ogrodzie pojedyncze egzemplarze się gubią. Rh trochę mi "zmulały", ale w tym roku rzeczywiście ładnie zakwity. Teraz już odłamałam przekwitłe kwiaty, i czekam na jeżówki w tym miejscu.
A póki co zostawiam ....
zapowiedź spektaklu na który czekam z utęsknieniem cały rok
Wracając do róż, zrobiłam kilka zdjęć uciekając przed burzą więc w pełnym słońcu, ale trudno fotki są jakie są..
Żółta nn..
Isabel Renaissance o cudnym zapachu
Natasha Richardson w pięknym kolorze
Amadeus.. chyba jeden z ładniejszych zapachów również, polecam gdyby ktoś nad nią myślał
Bardzo proszę o poradę. Dziś na pniu mojej śliwowiśni Nigra zaobserwowałam coś jakby wyciek żywicy. Co to może być? Co z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc!
Dziękuję za komplemencik, wiem.. że na wyrost, ale i tak miły
Lubię kosodrzewinę, mam zamiar dosadzić jej więcej, bo na skarpie mi się gubi w tych tawułach i irgach No właśnie.. skoro piszesz o skarpie, to pewnie widziałaś u mnie z tawułą i irgą.
Nie myślałam o połączeniu jej z dereniem, ale kto wie. Ja bym ją teraz sadziła jako obwódkę do wyższych róż, do piwonii, gdzieś przy ścieżce.
Zostawiam trochę niebieskości z drugiej strony domu...
Zakwitły irysy, ale jakoś ciężko je ładnie sfotografować