Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:31, 07 cze 2020

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:25, 07 cze 2020

Do góry

Malutki pod lasem 14:20, 07 cze 2020

Do góry
Ania, no właśnie, dużo.
Wyskoczyłam dokończyć jedną rabatkę i też nie zdążyłam
Leje, burza jest

Zdjęcia przez okna, na bajzel nie patrzeć, ogród jest w końcu w ciągłej budowie
Prosionek szorstki albo stonoga murowa jak zwalczyć? 14:19, 07 cze 2020

Do góry
Dorzucam kilka zdjęć
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:16, 07 cze 2020

Do góry
Fioletowy czerwiec... uwielbiam

Liliowo i kolorowo:) 14:10, 07 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Lubię Twój ogród za te energetyczne kolory, a jak jest tyle koloru to nigdy nie jest nudno.

Zawsze mi się wydaje, że jak tyle mam drzew i zielone wokół to żeby było widać te kwiaty to muszą mieć takie kolory, chodz ostatnio bardzo lubie biały i niebieski. To tak jest jak się wszystko podoba
Ta azalia/prezent od Beatki z O/ pachnie i kwitnie zawsze na koncu.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 14:06, 07 cze 2020

Do góry
vita napisał(a)

Uwielbiam różnorodność bylinowych liści, przedkładam je nawet nad uroki kwiatów. W centrum disporum.

To odwrotnie niż ja, w pierwszej kolejności interesuje mnie kwiat, potem zapach, potem przebarwienie jesienne i dopiero na końcu kształt liści
Liliowo i kolorowo:) 14:00, 07 cze 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, ależ pięknie prezentują się rododendrony. Moje też maja mnóstwo kwitów. Zdradź, które róże z moich skradły Twoje serce

Moje serce skradły
biała Bouquet Parfait
Giardina
Piruet

Irysy u mnie jedne już przekwitły, inne mniej kwitną a niektóre dopiero zaczną.

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:59, 07 cze 2020

Do góry
Takie mam tuż za płotem różowe jeszcze w pąku .
Te sie wysiewają na potęgę.
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 13:55, 07 cze 2020

Do góry
Witajcie,

Zapoznalem sie z calym watkiem, sprawdzilem wczesniejsze porady , ostatecznie jednak nie mam pewnosci z czym sie zmagam i jak to zwalczyc by nie stracic cisow...

Problem dotyczy cisów, które posadzilem w zeszlym roku latem, z dwoch stron plotu po 30 metrow. Sadzone byly przez fachowcow, w dobrej ziemii, mialy po 1,7 metra. Na moja odpowiedzialnosc byly jednak sadzone w najgorszych mozliwych warunkach , bylo z 40 stopni i totalna susza. Dlatego wszyscy mowili mi ze na pewno odchoruja.

Mija rok i przyzwyczailem sie do tego ze duza czesc cisow od dolu stala sie zolta, duzo galezi uschlo, dolne czesci cisow sa rzadkie, pojawia sie duzo nowych pedow ale tylko od gory. Zaczalem sie jednak zastanawiac czy faktycznie tak powinno byc i to musi po prostu "minac" czy tez moze to jakas choroba, grzyb, owady? Zaczalem nawozic cisy, przycinalem je od gory i z bokow, nic nie pomaga...

Wyrastaja nowe pedy tez na dole ale mniej, prawie na c.d. alym drzewie widoczne na igliwiu aa czerwone kropki. Z poczatku podjewalem je rzadko, bo podobno lepiej rzadko a duzo. Teraz jednak podpialem pod nawodnienie - nic im nie pomaga.

Bede bardzo wdzieczny za Wasze podpowiedzi... wczoraj spryskalem je w calosci sunstral saprol (tylko to mialem na grzyby). Mam jeszcze karate zeon 050 cs, ale jakos nie wierze ze to szkodniki...
Liliowo i kolorowo:) 13:49, 07 cze 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mostek przyszedł i .....
Fajnie się Twój dojrzały ogród ogląda.

Tydzien temu w sobotę musiał być w domu skręcany / 160śrub/ bo lało, potem czekanie na pogode by malować a że boki wymyśliłam se na czerwono to ta farba jakaś dziwna bo cięzko schnie i aż trzy razy malowane więc znowu schnie by poskladac no i jeszcze wylał farbę czerwoną na siebie i na płytki z tyłu domu echhhh....., więc mam pikasso

A z tym dojrzałym ogrodem to mam coraz więcej pracy, póki co mam dużo czasu to pracuję w nim po 10 godzin i końca nie widać. Najpierw susza, teraz za dużo wilgoci na róże. Tylko wszystko przycinam i podwiązuje
Ale jak zaswieci słonko to cieszy kolorem no i zapachem
Ta czerwona róża jest cudna ale duża i jak pada to od ciężaru zwisa wszystko. Pięknie pachnie NN

Liliowo i kolorowo:) 13:37, 07 cze 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
https://www.youtube.com/watch?v=G7Pq9bcJgvw

Do pięknych obrazów zostawiam piosenkę,
z dedykacją
Miłego Weekendu

Bardzo dziękuje
Wczoraj była piękna pogoda to korzystaliśmy z dobrodziejstwa ogrodu
Teraz kwitną oprócz rodków też i krzewuszki i zaczynają żylistki i jaśminowce

Liliowo i kolorowo:) 13:30, 07 cze 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Pięknie Danusiu nadrobiłam u Ciebie, kolor wnoszą rh i perukowiec z bukiem trikolorem
U mnie dla rododendronów jest za mokro, a hakonki też wygniwają, mnie się wydaje, że one lubią raczej sucho, albo po prostu żyznej i przepuszczalnej gleby
Ogród odpicowany, teraz czas pomału odpocząć, też bym chciała pomału wyluzować ogrodowo
Pozdrawiam i czekam na róże

Do odpicowanego to mu daleko brakuje ale staram się jak mogę, sama go obrabiam, łącznie z koszeniem M tylko drogę kosi no i pospawa mi podpory do róż, czy pergole to też sam robił ale cały ogród to już na mojej głowie a sama wiesz ciągle przycinanie, pielenie , podlewanie no teraz to aż za mokro już co nie jest dobre dla róż, już widze, że niekore żółkną liście. Hakonki lubią wode ale przepuszczalny grunt. Oj dużo się napodlewam rodków bo one w większości są pod drzewami, ale jak kwitną to cieszą oko bardzo.
Ten to jakiś gigant dla porównania moja dłon.

Wiciokrzew

Niby ogródek pszczółki Majki 13:27, 07 cze 2020

Do góry
A tutaj krzewuszka "Red Prince" - też niestety nie była cięta wiosną, więc mało obficie będzie kwitła, ale chyba po kwitnieniu też trzeba ciąć?
Co to za pnącze? - rozpoznawanie 13:24, 07 cze 2020

Do góry
Nie do końca jestem pewna, czy to jest pnącze? Ale rośnie dość okrywowo, nie wiem co to? Zdjęcie robione we wrześniu zeszłego roku, nie wiem jak ta roślina zachowuje się/kwitnie wcześniej? To takie rurki czerwono-pomarańczowe. Widziałam je też w nasadzeniach donicowych / skrzynkowych.

Niby ogródek pszczółki Majki 13:24, 07 cze 2020

Do góry
Oh, ku mojej uciesze hortensja "Wims Red" będzie kwitła, a bałam się, że przez przeoczenie cięcia nic z niej nie będzie
Prosionek szorstki albo stonoga murowa jak zwalczyć? 13:23, 07 cze 2020

Do góry
Witam posadziłem niedawno pomidory w ogródku (4-5 metrów dalej jest mała rzeczka) i zobaczyłem ostatnio że pod każdym wykopkiem czyli korzeniem pomidora zrobiły sobie gniazda prosionki lub stonoga murowa (ciężko odróżnić) jak z tym walczyć?
Niżej wrzucam zdjęcie
Anna i Ogród 13:13, 07 cze 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Czy to jest hortensja drzewiasta?

Bukietowa Prime White.
Ogród do odnowy 13:02, 07 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zbierzesz nasiona z tego pszonaka? Weszłam podziwiać kwiatki (ta żurawka przy rh ogromna) a ty o ślimakach. Dziś rano po deszczu zebrałam pół wiadra. Na floksach i narcyzach zatrzęsienie.

Dopiero zakwitł. Może jakieś nasiona się zawiążą. Wtedy na pewno zbiorę.

Trawy mam jak na lekarstwo, ciężko kompostownik wypełniać. Kupiłam od pani hodującej kury worek kurzaka. Po dwóch latach z dodatkiem kredy, kompost jest znakomity

Nie mam trawy więc ścieżki wyłożyłam kartonami a one robią za pułapki na ślimaki. Codziennie robię obchód i wybieram to draństwo

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:00, 07 cze 2020

Do góry
Kasia najważniejsze to tak przekonywać żeby uwierzył że to on decyduje

listeczki z innej bajki

poranne niespodzianki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies