Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:18, 12 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Eleganckie sadzonki!!! Duże!!! Warto

I psiutki milutkie Ciepła psinka szuka, to się przytula do kudłatki

Siostra coś ma takiego, że jak była mała to kwoka z małymi za nią chodziła na spacer i to nie jedna. Miała nutrie to tak się jedna udomowiła, że zachowywała się jak domownik miała swoją pufę. Ja nie żartuję.

No właśnie hortki ładne i nie za drogi więc kupiłam. Różne horty były w tej samej cenie czyli 30 zł.
Ogród z łezką II 19:10, 12 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mam zwykle i jeddeloh bardzo sobie je chwale. Jeddeloh rosnie bardzo i to bardzo powoli 2cm rocznie bardzo dekoracyjny.

Wolno rośnie, może w innym miejscu bym posadziła...mam posadzone pod Nigrą Red Barony i nie wybarwiają się tak jak trzeba...może tam by...
Ogród z łezką II 19:05, 12 wrz 2017

Do góry
Kasia tylko lustrzane odbicie ja bym tak zrobila, Jezeli rezygnujesz z bramy.
Taki luk jak po lewej stronie bez ciurkadelka o ile to mozliwe.

Kasiu musi koniecznie sobie przynajmniej jedna tsuge (choina kanadyjska) posadzic wiosna i nie tylko przepieknie wygladaja jak zaczynaja wupuszczac pedy mlode obsypane malymi bombelkami. Tez powinny rosnac w cieniu, ale moje rosna jedne w cieniu drugie na sloncu i nie ma roznicy.
Potrzebuje wody, cis nie specjalnie.

Jezeli to ma byc zywoplot to smislo mozesz tsugi posadzic.

To nasza druga brama, nie korzystamy z niej, więc nie jest mi potrzebna. Będzie cycek nr 2, a w nim część z kamyczkami jak w łezce i tam będzie stała ławeczka...na razie tylko tyle wiem Czy będzie tam miejsce na choinę k.? Nie wiem. Chcę tam też posadzić kule buksowe, bo muszę je wysadzić z tej wąskiej rabaty przy Umbrach, po zrobieniu cycka2, tam gdzie teraz są, to będzie ni przypiął, ni przyłatał. W rogu drzewo wysoko szczepione, bo takie lubię. I tyle wiem...
Ptasi gaj 17:07, 12 wrz 2017

Do góry
Ide sie przejsc przestalo lac. Lalo bardzo. Jak to dobrze, ze eM skosil wczoraj trawe. Grzybow znowu bedzie duzo. Przyjechalam i caly dzien przetwarzam. Jeszcze wegierki mi zostaly. EM nabral a ja przetwarzam.
Ptasi gaj 17:00, 12 wrz 2017

Do góry
Juz sprzątałam po nim
Ma leżenie obok i ciągle się pcha na legowisko tej kudlatej myśli ze to jego mama

Ptasi gaj 16:51, 12 wrz 2017

Do góry
Kasiu na zyczenie sa cykniete na balkonie. Jeszcze nie wywiozlam zastanawiam sie czy ich nke zostawic. Mam balkon oszklony i wiosna by wczesniej sie zazielenily. U mnie zimna dzialka i wzystko pozniejsze, ale jeszcze sie zastanowie.
Dalam po 3 dyszki.
U mnie przez te pomidory to bajzel na balkonie. Nigdy w zyciu juz sie nie dam nabrac. Tyle zachodu, wody, obrywanie, ziemia, doniczki, podporki a pomidory u nas po 2 zl. Przyjechalam ze Śladks przywiozlam pomidorow dwie duze siatki prosili abym wziela, caly dzien gotuje tylko utrapienie aby sie nie zniszczylo.

Kindzia jeszcze pokaze pieski siostry ten maly sam przyszedl miesiac temu i zostal. W nastepnym wpisie bo foty w telefonie.

Limelight

Polar bear

Ogród z łezką II 16:35, 12 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

A oprócz tsug żywopłotowych, genialnie wyglądają też Tsugi Jeddeloh

Mam zwykle i jeddeloh bardzo sobie je chwale. Jeddeloh rosnie bardzo i to bardzo powoli 2cm rocznie bardzo dekoracyjny.
Ogród z łezką II 13:09, 12 wrz 2017

Do góry

Kasiu musi koniecznie sobie przynajmniej jedna tsuge (choina kanadyjska) posadzic wiosna i nie tylko przepieknie wygladaja jak zaczynaja wupuszczac pedy mlode obsypane malymi bombelkami. Tez powinny rosnac w cieniu, ale moje rosna jedne w cieniu drugie na sloncu i nie ma roznicy.

A oprócz tsug żywopłotowych, genialnie wyglądają też Tsugi Jeddeloh
Ogród z łezką II 09:39, 12 wrz 2017

Do góry

Ogród z łezką II 09:36, 12 wrz 2017

Do góry
Kindziu cisy dosyc szybko rosna. Jak juz zagrzeja miejsce to potrafia 30-40 cm wyrosnac. U mnie niestety czesto czerwce ich atakuja juz 3 rok z kolei musze pryskac jak sie pokaza. Tez lubie cisy.

Rozwaz tez jalowce srebrne te u mnie rosna bez zarzutu, a,e lubia slonce. Cis raczej w cieniu.

Nie doczytalam Danusia pisze o choinie kanadyjskie. Bardzo cenny i ladny iglaczek mam juz bardzo wysokie ok 3 metrow mozna strzyc nie choruja.

Oby rosły szybko i u mnie, jak już je dorwę i posadzę...

Mam dwa cisy, na skarpie. Raz tylko miseczniki miały, ale tam nie rosną jakoś bujnie...dużo cienia tam mają właśnie.
Te teraz będą na pełnym słońcu, tyle, że nawadnianie będą miały.
Wolę cisy niż jałowce...mam parę, też na skarpie.
Nie mam choin kanadyjskich, jakoś nigdy się za nimi nie oglądałam...
Liliowo i kolorowo:) 09:33, 12 wrz 2017

Do góry
Witam Danusiu. Bylo cudownie bo bylam zaledwie ok 10 km od Ciebie. Przyjechalam do Wwy bylam na dzialce skosilismy trawe i pod wieczor luneło z nieba. Grzybow od groma nie zbierane wiec pol robaczywych.

Bardzo cieplo, parowka, duszno.

No to faktycznie chociaż nacieszyłaś się słoneczkiem Ale tez u nas mokro A grzybow Ci zazdroszcze.
Ogród z łezką II 09:23, 12 wrz 2017

Do góry
Kindziu cisy dosyc szybko rosna. Jak juz zagrzeja miejsce to potrafia 30-40 cm wyrosnac. U mnie niestety czesto czerwce ich atakuja juz 3 rok z kolei musze pryskac jak sie pokaza. Tez lubie cisy.

Rozwaz tez jalowce srebrne te u mnie rosna bez zarzutu, a,e lubia slonce. Cis raczej w cieniu.

Nie doczytalam Danusia pisze o choinie kanadyjskie. Bardzo cenny i ladny iglaczek mam juz bardzo wysokie ok 3 metrow mozna strzyc nie choruja.
Ptasi gaj 01:05, 12 wrz 2017

Do góry
Danusiu mam az dwa klony. Ale nie jestem zadowolona bo maczniak jednego dotyka i jest bialy. Jesienia liscie roznosza grzyba.
Liliowo i kolorowo:) 01:03, 12 wrz 2017

Do góry
Witam Danusiu. Bylo cudownie bo bylam zaledwie ok 10 km od Ciebie. Przyjechalam do Wwy bylam na dzialce skosilismy trawe i pod wieczor luneło z nieba. Grzybow od groma nie zbierane wiec pol robaczywych.

Bardzo cieplo, parowka, duszno.
Mirkowy ogród (początki) 10:30, 11 wrz 2017

Do góry
A na Śląsku w nocy po padało teraz ciepło i świeci słonko.
O znów na Śląsku balujesz U nas pochmurno słonko się przedziera ale całą noc padało.Cieszę się że padało bo poplon w warzywniaku wczoraj posialiśmy to może szybko wzejdzie
Mirkowy ogród (początki) 10:21, 11 wrz 2017

Do góry
A na Śląsku w nocy po padało teraz ciepło i świeci słonko.
Kwiaty we włosach 10:16, 11 wrz 2017

Do góry
Iga ma ładne owoce. U mnie irgi wymarzly.
Kwiaty we włosach 10:13, 11 wrz 2017

Do góry
Najlepiej ogarniać w słoneczny dzień bo te foty nie mają kontrastu jak za mgła. Też mam dużo fot robionych w pochmurny dzień które nie nadają się do pokazania. Najlepiej to aparatem robić w takie ponure dni.
Ptasi gaj 10:06, 11 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, dam ci moje proso co to miało być miłką. Nie sieje się, a jak deszcz go przygnie, to prostuje się ładnie jak wyschnie. Kęp mam kilka pokaźnych.

Kasiu dobrze ale prawdę mówiąc proso usunę z żwirku albo ograniczę jego kępy obstawie go trawa bardziej sztywna na wiosnę. Moje tez się prostuje ale jak wiatr złamie to nie ma siły nie w wyprostuje się.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:00, 10 wrz 2017

Do góry
Sylwio przejrzalam kilka stron od konca. Źal odchodzacego lata. Liscie juz zmieniaja barwe jesien tuz tuz.
Chyba orliki wyslalas bo juz nie pamietam. Wiem, ze mialas bardzo ladne musze dojsc do stron sierpniowych.

Pozdrawiam.

Tak Elu na orliki się pisałaś i wysłałam tydzień temu.....nie doszły?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies