Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Czasem słońce czasem deszcz 18:36, 30 maj 2015

Do góry
Czekam z Tobą! Mam nadzieję, że do wtorku się wykurujesz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:33, 30 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinko i co z tymi dekoracjami - wszystko OK?
Nie masz czasu to nie rób zdjęć, ale napisz czy dobrze wyszło

A no nie wiem! W pracy jeszcze jestem Sama jestem ciekawa co tam odpada
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:32, 30 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Dziękuję myślę, że nie będzie to szybki proces ale mam nadzieję przyniesie w przyszłości oczekiwany skutek

Asia, spokojnie trzeba do tego dojść Ja też dwa lata poszukiwałam...daj sobie czas
Czasem słońce czasem deszcz 18:04, 30 maj 2015

Do góry
Kasia, Kasia, Polinka- pokuta odrobiona, nawet zadośćuczynienie zaliczone, teraz wnerwiam się bo nie mogę się wygrzebać z chorób, łóżko mnie wciąga, ogród nie interesuje, nawet kawa nie smakuje...
czekam na lepsze dni

Ogród Mirelli 17:53, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Hej A gdzie ogrodniczka się zgubiła?

Paulinka jestem Trochę pracy miałam, ale już jest ok
Miejsko & sielsko 16:10, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ewka! Nie za dobrze Ci?? Samych przystojniaków masz obok siebie Sebek, graby i do tego piekna Gośka! Ech tylko pozazdrościć takich wspaniałych ogrodników

Buziaki Ślązacy

Polinka Ty nie zazdrość bo masz piękny ogród
całuski !
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:36, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Trzymam kciuki za trawkę Podlewaj często a jeszcze kilka dni i będzie zieeelono

Oki
Moja codzienność - ogród Oli 12:59, 30 maj 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Gdzieś z boku wąską łopatką wykop dziurę i sprawdź czy na głębokości ok 30cm nie masz istnej pustyni... jeśli tak to w odstępach godzinnych, dwugodzinnych lej wodę kubłami, by nasączyć głębsze warstwy. U mnie tak odkryłam... niby porządnie popadało -raz- ziemia niby mokra, a w trakcie przesadzania zobaczyłam, że głębiej w korzeniach sahara

Toszka, będę w poniedziałek sprawdzać. Dzięki za radę
U BusyBee w ogródku... 11:57, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kostrzewa śliczna, gigant niezły Kwiatki możesz wyciąć. Robiłam tak ze swoją rok temu i jeszcze ładniej się zagęściła. Czytałam, że kostrzewę trzeba co kilka lat dzielić bo robi się brzydka, podobno wycinanie kwiatostanu chroni ją przed tą brzydotą

Ja też ostatnio właśnie kupowałam kostrzewę na zielony dach..jakaś dzika odmiana ...i podobnie mimpowiedział hodowca , jak pisze Polinka tzn ze po kwitnieniu wyciąć on zresztą był bardziej radykalny ,mna kazał wyrąbać ffszystko ,żeby się przed zimą odnowiła a kostrzewy miał zarąbiste
Ogródek w którym klon osłupiał:) 11:31, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Gosia nie boisz się tego winobluszczu? Marta Zielona walczyła dwa sezony aby zlikwidować winobluszcz ze słupa...

Paulinko na razie się nie boję, bo wygląda na to, że winobluszcz się nie przyjął.
Moja codzienność - ogród Oli 11:18, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U Ciebie deszczu za dużo a u mnie za mało. Wczoraj zauważyłam, że na jednym nowym bukszpanie wszystkie młode przyrosty oklapnięte. Myślę sobie, co za czort?? Czyżby znów miodówka? Zaglądam do środka, nic nie widać!

Okazało się, że po prostu miał za sucho... 5 dni bez podlewania i rośliny marnieją...

Gdzieś z boku wąską łopatką wykop dziurę i sprawdź czy na głębokości ok 30cm nie masz istnej pustyni... jeśli tak to w odstępach godzinnych, dwugodzinnych lej wodę kubłami, by nasączyć głębsze warstwy. U mnie tak odkryłam... niby porządnie popadało -raz- ziemia niby mokra, a w trakcie przesadzania zobaczyłam, że głębiej w korzeniach sahara
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:18, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Asiunia Ogród to takie przysłowiowe 3 na 3. Dziękuję za miłe słowa i trzymam kciuki abyś również odnalazła to co kochasz i uwielbiasz w swoim ogrodzie

Dziękuję myślę, że nie będzie to szybki proces ale mam nadzieję przyniesie w przyszłości oczekiwany skutek
Zakątek z fioletową ławeczką 10:23, 30 maj 2015

Do góry
Łał! Ale masz fajną rodzinkę, że nie tylko pstryka fotki i pewnie Ci podsyła na emigrację ale jeszcze zadbają o ogród
Czasem słońce czasem deszcz 10:20, 30 maj 2015

Do góry
Hej Już 30-ty ,wczorajsza pokuta minęła Odpoczywasz w weekend czy dzielisz ze mną pracowniczy los ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:12, 30 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ależ mnie ciekawią te dekoracje

Osz!! Chciałam zmienić temat na coś przyjemniejszego a tu taki odzew na dekoracje Już trzęsę portkami!
Przed chwilą dostałam info, że wianki mchowe odpadają z drzwi...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:10, 30 maj 2015

Do góry
U mnie taka susza, że na bukszpanach nowe przyrosty leżały...

Podlewasz swój ogród mimo, że masz nawadnianie?
Asi ogródek pod świerkami 10:08, 30 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Asia a nie myślałaś o trawach na tej rabacie pod świerkami? Jak dla mnie to brakuje tam jakiegoś wyższego tła. Może miskant Morning Light albo miskant Variegatus? Dodadzą też lekkości tej rabacie i dodatkowo rozświetlą.

Polinko myslałam bardzo podobają mi się trawy. Na części z rododendronami mam z tyłu po prawej miskanta Graziela i 2 zebrinusy po lewej za Rh pierwszym od lewej. Na pozostałej części nie wiem gdzie co i jak? Variegatusa nie mogę dostać u siebie a miały być aby rozjaśnić tło za Rh.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 10:07, 30 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Witaj Asiu, ostatnio wykopałam winobluszcz, bo przeszedł od sąsiadki i wsadziłam go pod słup, dodatkowo zdobyłam bluszcz i również obsadziłam słup i brzydką podmurówkę płotu. Dodatkowo na podmurówkę planuje dać cisy więc mam nadzieję, że tak za 10 lat, będę miała zieloną ścianę i zarośnięty słup.

Gosia nie boisz się tego winobluszczu? Marta Zielona walczyła dwa sezony aby zlikwidować winobluszcz ze słupa...
Asi ogródek pod świerkami 10:03, 30 maj 2015

Do góry
Asia a nie myślałaś o trawach na tej rabacie pod świerkami? Jak dla mnie to brakuje tam jakiegoś wyższego tła. Może miskant Morning Light albo miskant Variegatus? Dodadzą też lekkości tej rabacie i dodatkowo rozświetlą.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:44, 30 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Witaj Polinko prześledziłam Twój wątek i jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Fajnie, że znalazłaś swój styl - ja szukam nadal. Twoja historia bardzo osobista i wzruszająca i tym bardziej ogród wydaje się być niesamowity.
Dekoracji też jestem ciekawa .

Cześć Asiunia Ogród to takie przysłowiowe 3 na 3. Dziękuję za miłe słowa i trzymam kciuki abyś również odnalazła to co kochasz i uwielbiasz w swoim ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies