Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 22:11, 29 maj 2015

deszczowymaj napisał(a)
Gosiu dasz rade pomyśl o tym jak pięknie będzie jak skończysz.

Dużo wyszło tych cisków,ile płaciłaś? (jeżeli można zapytać)

Czy dużo wyszło? Liczyłam 2 szt na metr płotu.

Śmieszna historia z nimi była. Jest taka szkółka w okolicy, w której byłam kiedyś raz pochodziłam pooglądałam -nikogo oprócz mnie nie było nawet obsługi szkółki, więc pojechałam.
Kolejny raz wybrałam się tam kilka dni temu, by sprawdzić po ile mają cisy. Kolejny raz nikogo nie było, a szkółka wypasiona- duża z plantacją - nic tylko otwierać bagażnik i brać No ale powstrzymałam się, z reklamy widniejącej na wjeździe do szkółki spisałam numer telefonu, zadzwoniłam, żeby ktoś z obsługi przyszedł do mnie. Tak po 10 minutach przyszedł na piechotę pewien Pan, który oświecił mnie, że w zostało im pięć cisów hilli ale jeżeli chcę mogę UWAGA! pojechać do niego, bo on ma w ogródku trochę tych cisów. Wzięłam od niego numer telefonu Ha ha ha! mężowi nic nie mówiłam i tak się zastanawiałam, czy to ogrodnik czy podrywacz ale okazało się że jednak ogrodnik, z miłą żoną i maleńkim dzieciątkiem, którzy w swoim ogródku uprawiają między innymi sałatę, ziemniaki, trzmieliny i cisy. Kosztowały 11 zł za sztukę.
deszczowymaj 22:20, 29 maj 2015

Z facetami nigdy nic nie wiadomo
Cena cisów bardzo fajna. Ja przedwczoraj patrzyłam u nas ceny , maleńkie były po 17 zł.
malgorzata_s 22:23, 29 maj 2015

deszczowymaj napisał(a)
Z facetami nigdy nic nie wiadomo
Cena cisów bardzo fajna. Ja przedwczoraj patrzyłam u nas ceny , maleńkie były po 17 zł.

Wobec tego ponawiam zaproszenie do mnie, kawki się napijesz miłego Pana z rodzinka poznasz, tanio cisy kupisz same plusy.

A propos gdzie szukałaś cisów na balkon?
Mysza 23:09, 29 maj 2015

A kiedy fotki będą??
Gosiu ja też miałam przygody z cisami na froncie.Zachciało mi się wymienić tuje, a potem okazało się, że stopa pod bramę jest obszernie wylana.Zapomniałam o niej.Tak to jest z niespodziankami.
Dasz radę
malgorzata_s 10:01, 30 maj 2015

Mysza napisał(a)
A kiedy fotki będą??
Gosiu ja też miałam przygody z cisami na froncie.Zachciało mi się wymienić tuje, a potem okazało się, że stopa pod bramę jest obszernie wylana.Zapomniałam o niej.Tak to jest z niespodziankami.
Dasz radę

Witaj fotki będą kiedy skończę albo jeśli skończę. Bitwa z betonem trwa na razie beton zwycięża ale się nie poddaje
deszczowymaj 10:03, 30 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)

Wobec tego ponawiam zaproszenie do mnie, kawki się napijesz miłego Pana z rodzinka poznasz, tanio cisy kupisz same plusy.

A propos gdzie szukałaś cisów na balkon?

Nie szukałam cisów na balkon,bo nie miałabym miejsca na nie.Patrzałam (w Auchanie) z ciekawości i z myślą o Tobie

Z zaproszenia mus skorzystać
Juzia 10:05, 30 maj 2015

No się natyrasz!

Powodzenia życzę i szybkiego końca...sadzenia końca
polinka 10:07, 30 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)

Witaj Asiu, ostatnio wykopałam winobluszcz, bo przeszedł od sąsiadki i wsadziłam go pod słup, dodatkowo zdobyłam bluszcz i również obsadziłam słup i brzydką podmurówkę płotu. Dodatkowo na podmurówkę planuje dać cisy więc mam nadzieję, że tak za 10 lat, będę miała zieloną ścianę i zarośnięty słup.

Gosia nie boisz się tego winobluszczu? Marta Zielona walczyła dwa sezony aby zlikwidować winobluszcz ze słupa...
malgorzata_s 11:27, 30 maj 2015

deszczowymaj napisał(a)

Nie szukałam cisów na balkon,bo nie miałabym miejsca na nie.Patrzałam (w Auchanie) z ciekawości i z myślą o Tobie

Z zaproszenia mus skorzystać

Myślałaś o mnie - jestem wzruszona
malgorzata_s 11:30, 30 maj 2015

Juzia napisał(a)
No się natyrasz!

Powodzenia życzę i szybkiego końca...sadzenia końca

Właśnie robię sobie przerwę, słońce pali w głowę, ja jeszcze nie wyszłam do końca z infekcji i sił mi brak, syn ma fatalny humor, co chwilę na coś narzeka ( nie wiem po kim odziedziczył tą cechę). Normalny człowiek dał by sobie dziś spokój z tym kopaniem ale ja nie jestem do końca normalna