Lubie marzyć ale męczą mnie dyskusje ze specjalistami i dziesiątki zapytań wysyłanych do firm. Dlatego pożyjemy zobaczymy czy plany beda nadal planami czy je zrealizujemy. Nie ma przymusu, co ma być to będzie
Ewo zobaczymy czy marzenia uda sie zrealizowac. Tynk na scianie jest już tak brudny, ze karcher nie da rady..... A nad stała nierdzewna myslalam dwa lata i chyba to nie jest to co mi chodzi po głowie.
Jeszcze mobilizuję stolarza aby mi wykonał pergole..... To już trzeci rok planow.... Na nastepne pięciolecie zostawiam sobie kącik wypoczynkowy z ławami gabionowymi, ktory zgodnie z projektem powinin byc umiejscowiony za magnolia
Bingo mam taki plan bo obejrzałam Odlotowy Ogrod i tam ściana wodna dostała front własnie z lustrzanej plexi.
Prawdziwe nie wytrzyma kontaktu z wodą a stał nierdzewna to a; koszt , b; tez zniszczy sie od wody i bedzie biały nalot .. Wiec plexi jest najtańszym materiałem i koszt nawet gdybym ja miała za dwa trzy lata wymienić niewielki w porówaniu z prawdziwym lustrem.
Dlatego szukam firmy, ktora wytni mi odpowiedni wymiar i na dodatek dotnie otwór w srodku na wykewkę wodna.
Sadziłam Louis Odier ubiegłego lata i już mnie w lipcu zachywcała.
Teź czekam na ciepło i nie zmuszam sie do pracy w brzydką podogę. Uznałam że ogrod to przyjemność a nie obowiązek. Nie ma sie co spieszyć z pracami . Nic tak nie sorawia nam przyjemności gdy grzebiemy w ziemi w piekną pogodę
Dziekuje za pochwały i wizyty. Niezmiernie miło sie czyta takie komentarze.
Ja jednak czekam na wiosenny ogród z soczyście zielona trawa, kwitnącymi wisniami i magnoliami oraz tulipanami. Jeszcze kilka dni i tak będzie, może aura bedzie sprzyjać przycieciu bukszpanow
Cebulowe zawsze sadzę w czarnych doniczkach a potem wsadzam do białych osłonek. Gdy przekwitną lub zbrzydną zostawiam w czranych doniczkach i trzymam w przechowalniku az liscie zżółkną.. Czasem wsadzam je szybciej do ziemi po obumarciu liści, ale zwykle sadzę je dopiero do ogrodu jesienią, bo nie lubie źóltych liści na rabatach
Na razie niczym nie pryskaj. Dopiero jesli wystąpi jakis problem na roslinach, wiosenne opryski są profilaktyczne potem pryskamy w przypadku wystąpienia konkretnego problemu.
Witam sie z Wami
I zadam pytanie czy macie namiary na pleksi lustrzane ale uprzedzam od fimy , ktora w tej pleksi wytnie mi otwory nie wazne z jakiej czesci Polski byleby wycinali otwory w środku oprócz przycięcia na wymiar.