Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

katiaxx 08:35, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)

Niby oczywiste a jednak....mi nie wychodzi

tak jak mi cud że werbana wyrosła
MAD 08:40, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)

Niby oczywiste a jednak....mi nie wychodzi

katiaxx napisał(a)

tak jak mi cud że werbana wyrosła

A sadzicie w doniczkach czy bezpośrednio w ziemi? Mi w doniczkach nie udaje się utrzymać odpowiedniej wysokości gleby.
U mnie cała filozofia to własnie zacienione miejce, wilgotna gleba, dobra ziemia i nietykanie przez rok.
siakowa 08:47, 08 kwi 2015

MAD napisał(a)

A sadzicie w doniczkach czy bezpośrednio w ziemi? Mi w doniczkach nie udaje się urzymać odpowiedniej wysokości gleby.
U mnie cała filozofia to własnie zacienione miejce, wilgotna gleba, dobra ziemia i nietykanie przez rok.

w doniczkach... no to notuje i wtym roku wprowadzam w zycie..jeszcze tylko musze dokupic zacienione meijsce, i dobrą ziemię
mstrzes 14:12, 08 kwi 2015

MAD napisał(a)

Chirurgiczne cięcie
MAD 15:44, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)

w doniczkach... no to notuje i wtym roku wprowadzam w zycie..jeszcze tylko musze dokupic zacienione meijsce, i dobrą ziemię

No nie mów, że wszędzie patelnię masz? Jakiś kącik napewno się znajdzie. Taka namnażarka nie potrzebuje aż tyle miejsca. Moja ma ze 3 metry kwadratowe (i to jest dużo jak na moje potrzeby). A porcja bukszpanów z jednego cięcia zajmuje u mnie obszar mniejszy niż 0,5 m2. Do tego ze 3 wory ziemi przemieszanej z rodzimą i jazda.
Madzenka 19:51, 08 kwi 2015

Macham i nadal jestem pod wrażeniem cięcia jeszcze mi nie przeszło
MAD 08:33, 09 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Macham i nadal jestem pod wrażeniem cięcia jeszcze mi nie przeszło

Odmachuję i pozdrawiam! Tak naprawdę to en żywopłot cisowy najfajniej własnie wygląda jak się na niego mocno pod kątem patrzy. Fidok frontalny pozostawia jednak sporo do życzenia. Gdzieniegdzie niestety wychapane są łyse dziury bo niektóre krzaki były za bardzo pękate i im sie dostało po brzuchach. Ale nic to. Dziury zarosną. Kiedyś.
Gardenarium 08:36, 09 kwi 2015

Nie kiedyś, tylko w tym roku, tak trzeba było Wiem co mówię, a jak mówię- to wiem

Instagram Ogrodowiska
MAD 08:38, 09 kwi 2015

Gardenarium napisał(a)
Nie kiedyś, tylko w tym roku, tak trzeba było Wiem co mówię, a jak mówię- to wiem

Wiem, wiem Danusiu. Zaufałam wiedzy fachowej - dlatego cięcie drastyczne było. A teraz leję na nie (na cisy. ). Dosłownie.
siakowa 08:54, 09 kwi 2015

MAD napisał(a)

No nie mów, że wszędzie patelnię masz? Jakiś kącik napewno się znajdzie. Taka namnażarka nie potrzebuje aż tyle miejsca. Moja ma ze 3 metry kwadratowe (i to jest dużo jak na moje potrzeby). A porcja bukszpanów z jednego cięcia zajmuje u mnie obszar mniejszy niż 0,5 m2. Do tego ze 3 wory ziemi przemieszanej z rodzimą i jazda.

Wszędzie..poza przedogródkiem..ale tam nie wypada