Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:39, 24 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Odnoszę wrażenie, że ty się nie chcesz kurczowo trzymać jednego stylu i być jego więźniem i moim zdaniem super ja też tego u siebie nie chce czy to takie ważne jaki będzie styl? najważniejsze żeby było ładnie i w zgodzie ze sobą

nie jestem aż takim zawodnikiem aby dać radę profesjonalnie trzymać sie jednego wiec moja odpowiedź na Twojego posta brzmi: dokładnie
Ogród z pergolą 20:36, 24 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a widzialas jakie rodki ogromne u Bożenki ? 2/3 sciany zakryją

i jeszcze takie cos
https://fmgdesigns.s3.amazonaws.com/120326_l.jpg?v=336e514edcab318c076c246270077c68

ojej no przecież to prawie moja pierwotna wersja
Ogród z pergolą 20:33, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ten pierwszy pin i następne to projekty na CHFS Fajne, nie ?

Aniu, nie chcę Cię martwić, ale na 18 metrach nie da się zrobić inspiracji Polinki. Jej projekt brałam pod uwagę Ale rozrysowując go wyszłoby troszkę inaczej, niż myślisz. 3 kostki po 2 m (albo po 1m, jak na inspiracji) to dopiero 6 metrów. Do tego 2 metry zabiorą serby i 6 metrów trawki, daje ci to 14 metrów przy kostkach dwumetrowych. To spore kostki.
Przy metrowych masz zaledwie: 8 metrów. Wizja fajna, ale czy powtórzenie tego po całości by dało też taki efekt? No i jeszcze dochodzi koszt takiej rabaty?
Ale to ty decydujesz

zmartwiłaś mnie. czyli ładniejsze były by metrowe kostki, ok. jeszcze trzeba odjąć metr na płyty w trawniku
poczekaj, 18-2 na serby- 3 na kostki=13m - 6 na ice dance (czemu 6?mi wychodzi 4 jest metrowe aha ty chcesz 1,5m trawki?)mamy 7m - 1m na plyty i zostaje 6m.........cholera i dupa....i co teraz?
a jak zrobimy kkostki 1,5m? tylko czy to ladnie wyjdzie?
to będzie 18-2serby-4,5 kostki-6trawki-1płyty=4,5 i co?dużo
Ogród z pergolą 20:24, 24 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

w tym opisie zobaczyłam moje ulubione ....ogrody holenderskie .. ...mój naj ulubiony Sarina Meijer https://picasaweb.google.com/flippie39/SarinaMeijer ...u niej jest duzo kwitnących bylin samych powojników ze 70 ...a w tym folderze jest więcej ogrodów ...kiedyś myśle je pozwiedzać ...bo większość jest udostępniona do zwiedzania tylko nie cały sezon i nie codziennie...trzeba sie z nimi umawiać

dałaś mi zajęcie na wieczór
Ogród z pergolą 20:22, 24 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Ja bym posadzila rh tu gdzie żółty pas

oj Marta tam jest strefa drwala
Hortensjada 20:13, 24 lut 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

piękna ta trawa
moja posiana wzeszła

moja pampasowa też wzeszła i to szybciej niż rozplenica
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:08, 24 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Wszystko fajnie tylko z brązowym carexem mają być różowe rozchodniki

bardzo, bardzo fajne zestawienie, zapisuję sobie Twoją inspirke tego duetu i dodaję do listy kolejny ciekawy pewniak ogrodowiska
Iwona będziesz miała wybornie

Z Pszenicznej ... 19:39, 24 lut 2016

Do góry
ale Ci zazdroszczę tych grabów, ja żałuję że na wschodniej stronie sie nie zdecydowałam..wystraszyłam się eMa bo zapowiedział ze nie będzie ciął
Ogród z pergolą 12:27, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jeszcze cos nowego
serby na zywopłot muszą zostać, zmieniłam to. a moze w tym trójkacie rh?czerwona strzałka obrazujaca ze całość przesunięta w prawo

No myślałam, że ten żywopłot z serbów po prostu z boku będzie i już jest i nie narysowałam Rh bym nie dodawała tylko kulki pod brzozą i przeciągnęła nieregularnie w lewo A brzoza nie przesłoni ściany?
Ogród z pergolą 12:16, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

czyli co róże nie pasuja do stylu nowoczesnego (minimalistycznego)?
to moze przestańmy nazywac mój styl albo o! eklektyzm! teraz będzie łatwiej mi pomagać?
super

Odnoszę wrażenie, że ty się nie chcesz kurczowo trzymać jednego stylu i być jego więźniem i moim zdaniem super ja też tego u siebie nie chce czy to takie ważne jaki będzie styl? najważniejsze żeby było ładnie i w zgodzie ze sobą
Ogród z pergolą 12:10, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia zatkało mnie, kurcze każdy naprawdę ma inna wizję burza mocarzy a nie mózgów ;powtórzę widok od furtki, bo moze tylko ja mam wrażenie że tą pusta sciane pasowałby czyms zasłonić?Kasia nie wydaję Ci sie?tylko rodki?może to drzewo na srodku chociaż?reszte musze przemysleć dluzej.

a widzialas jakie rodki ogromne u Bożenki ? 2/3 sciany zakryją

i jeszcze takie cos
https://fmgdesigns.s3.amazonaws.com/120326_l.jpg?v=336e514edcab318c076c246270077c68
Ogród z pergolą 12:06, 24 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no dobra...to jeszcze mojego projektu tu nie było
wiec zeby namieszac bardziej...prosze bardzo

nie pamietam gdzie te serby byly...i nie pamietam co tam po tej drugiej stronie sciezki
ale wyobrazam sobie ze po pergoli roza ze studni moze przejsc na drugą strone sciezki i umiescic sie wzdluz

wrzosowisko przechodziloby stopniowo w trawki, najpier niskie a potem miskanty
i tak nie wiem czy wszystko z mojej wizji bedzie jasne

Kasia zatkało mnie, kurcze każdy naprawdę ma inna wizję burza mocarzy a nie mózgów ;powtórzę widok od furtki, bo moze tylko ja mam wrażenie że tą pusta sciane pasowałby czyms zasłonić?Kasia nie wydaję Ci sie?tylko rodki?może to drzewo na srodku chociaż?reszte musze przemysleć dluzej.

teraz muszę uciekać, Natasza sie obudziła a ja nic nie zrobiłam, ani obiadu ani porządków, wciągacie jak narkotyk będę wieczorkiem
Ogród z pergolą 11:59, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

odwrotnie Iwona. mając front już Polinki do zmiany był front z rodkami bo mi coś nie grało
ten pierwszy pin to projekt jazzy? wow!

Ten pierwszy pin i następne to projekty na CHFS Fajne, nie ?

Aniu, nie chcę Cię martwić, ale na 18 metrach nie da się zrobić inspiracji Polinki. Jej projekt brałam pod uwagę Ale rozrysowując go wyszłoby troszkę inaczej, niż myślisz. 3 kostki po 2 m (albo po 1m, jak na inspiracji) to dopiero 6 metrów. Do tego 2 metry zabiorą serby i 6 metrów trawki, daje ci to 14 metrów przy kostkach dwumetrowych. To spore kostki.
Przy metrowych masz zaledwie: 8 metrów. Wizja fajna, ale czy powtórzenie tego po całości by dało też taki efekt? No i jeszcze dochodzi koszt takiej rabaty?
Ale to ty decydujesz
Ogród z pergolą 11:57, 24 lut 2016
Do góry
anna_t napisał(a)

juz tu pisałam, ciężko jest okreslic jednym slowem styl który sie preferuje. rózne piny mi sie podobają, już je tu wstawiałam.
jednym słowem to ja moge powiedziec ze uporzadkowany ale ja wszystko takie lubie bo jestem analitykiem z krwi kosci i duszy
Ja nie bede miec paru godzin dziennie na pielęgnacje ogrodu. moze tylko moja różanka bedzie pracochłonna, niewiem. bo sie nie znam na roslinach! po to jestem na forum aby bardziej doswiadczone osoby weryfikowały moje zapędy i prowadziły ku prostszym rozwiązaniom.
jest pare must have które chce w moim ogrodzie, rosliny które bardzo mi sie podobają:
róże, hortensje, jezowki, naparstnice, agastache, szalwie, kocimietka,lawenda, trawy ozdobne, kostki i obrzeża z bukszpanu, derenie, zurawki (choć niewiem czy tego nie zweryfikuje ta wiosna bo te zurawki po zimie to jakieś...paskudy, ale moze tylko u mnie) poza tym kocham peonie za zapach ale czy pasują w jednym ogrodzie do reszty ulubieńców? niewiem,niewiem,niewiem........................

w tym opisie zobaczyłam moje ulubione ....ogrody holenderskie .. ...mój naj ulubiony Sarina Meijer https://picasaweb.google.com/flippie39/SarinaMeijer ...u niej jest duzo kwitnących bylin samych powojników ze 70 ...a w tym folderze jest więcej ogrodów ...kiedyś myśle je pozwiedzać ...bo większość jest udostępniona do zwiedzania tylko nie cały sezon i nie codziennie...trzeba sie z nimi umawiać

Ogród z pergolą 11:53, 24 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Takie coś naskrobałam
Wybacz jakość

Sorry, że bez wymiarów, wersja na każdą kieszeń (miscanty, carexy + brzoza to chyba nie będzie bardzo duży wydatek) i zagospodarowałam danicę

jeszcze cos nowego
serby na zywopłot muszą zostać, zmieniłam to. a moze w tym trójkacie rh?czerwona strzałka obrazujaca ze całość przesunięta w prawo
Ogród z pergolą 11:46, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Szpaler rh pasowałby przed drzewami Albo pomiędzy podsadzone
A Danica zamiast kosodrzewiny też by fajnie pasowała moim zdaniem
Przed domem jest ścieżka, to też pomoże przy sadzeniu drzew chyba.

dokładnie, rodki miedzy drzewami, ewentualnie tam gdzie na projekcie ścieżka.
Ogród z pergolą 11:43, 24 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pytasz się o spójność z obu stron podjazdu

Zobacz - dwie strony nie muszą być identyczne, ale spójne ze sobą. U Jazzy też tak jest:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387268829/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387268870/
https://pl.pinterest.com/pin/529876712387008246/
Ja jeszcze nie planowałam drugiej strony, bo czekałam na akceptację pierwszej strony. Potem byłby czas na doprecyzowanie drugiej strony podjazdu spójnego z koncepcją i tym, co się ci podoba

odwrotnie Iwona. majac front juz polinki do zmiany był front z rodkami bo mi cos nie grało
ten pierwszy pin to projekt jazzy?wow!
Ogród z pergolą 11:41, 24 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

czytasz w moich myslach! miałam dzisiaj podpytac was o opinię, bo chciałam właśnie rozciągnąć takie linki między slupami altany na róże pnace i czy to bedzie pasować a ty mi inspirkę jeszcze podrzuciłaś

No i właśnie, a jeśli jeszcze samemu się potrafi zrobić to już bajka Ja poczekam aż się róże rozrosną trochę, bo teraz i czasu nie ma na to. Teraz w planach taras
Ogród z pergolą 11:40, 24 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
tak wejde w burzliwa dyskucje i pozwole sobie zasugerować odpowiedz na pytanie czy róże nie pasują do nowoczesnego mimnimaliostycznego ogordu..patrząc na projekt jazzy i ewentualne pasowanie róz do tego... przypomij sobie ogród pod trzema debami...totalnie minimalistyczy zimozielony przedogródek a na tyłach lawenda róże trawy i byliny pasuje ?

głowa do góry słowo pisane zawsze trudniejsze niż mówione a mówione tez czasem trudne

pasuje!
jedyną wadą forum internetowego jest czas...zanim przeczytasz post i odpowiesz to potrafi wylać sie taka fala jadu że choć sie wytłumaczysz to niesmak i tak pozostaje
Ogród z pergolą 11:35, 24 lut 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ania, nie stresuj sie tak. Uszy do gory Nie od razu Rzym zbudowano

Roze pasuja zawsze i wszedzie, byleby tylko warunki mialy dogodne, czyli slonce i przewiew.

ja to wiem Ewa choc podobno mało wiem
a przede wszystkim o wiele tolerancyjniej do paru rzeczy podchodzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies