Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 12:40, 24 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Perłówkę orzęsioną wysiałam kilka dni temu, pięknie wschodzi. Ale niestety nie mam już nasionek

Gosia Ty to potrafisz zaskoczyć
Albo kupię sadzonkę, albo poszukam nasionek. Bardzo mi się podoba ta trawka.

Kiedy można siać do gruntu? W maju?
Mam takie nasionka :
lnica purpurowa
kocimiętka żyłkowana
krwiściąg
dzwonek purpurowy
jarzmianka

AnnaCh 12:42, 24 lut 2016

Witaj Agato Przeczytałam cały wątek dokładnie
Podziwiam za wytrwałość i szczerość Cenię takich ludzi i lubię wątki z historią Jeżeli pozwolisz będę zaglądała
Przeczytałam, że pracowałaś w PT, o problemach przy budowie i innych przygodach, silna kobitka z Ciebie. Dzieciaczki masz cudne, a Twoją bylinówką jestem zauroczona
P.S. Też kupowałam Rozchodnika Star Dust z tego źródła i przyszły takie śliczne wypasione, z dwóch spokojnie zrobiłam 4 i jeszcze to co mi się złamało ukorzeniłam i kolejne 3 czekają na wsadzenie
margaretka3 12:47, 24 lut 2016

Jak będziesz cierpliwa, to dostaniesz nasiona perłówki jesienią.

A Ty też potrafisz zaskoczyć, bo bylinki świetne, a takich nasionek to nie wysiewałam
Myślę, że pod koniec maja spokojnie można wysiać (w zależności oczywiście od pogody).
AgataP 12:49, 24 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Witaj Agato Przeczytałam cały wątek dokładnie
Podziwiam za wytrwałość i szczerość Cenię takich ludzi i lubię wątki z historią Jeżeli pozwolisz będę zaglądała
Przeczytałam, że pracowałaś w PT, o problemach przy budowie i innych przygodach, silna kobitka z Ciebie. Dzieciaczki masz cudne, a Twoją bylinówką jestem zauroczona
P.S. Też kupowałam Rozchodnika Star Dust z tego źródła i przyszły takie śliczne wypasione, z dwóch spokojnie zrobiłam 4 i jeszcze to co mi się złamało ukorzeniłam i kolejne 3 czekają na wsadzenie

Aniu, witaj zaglądaj, w tym roku jedną rabatę będę robić od początku
a drugą uzupełniać - bylinówka. No i jeszcze róże, mój debiut w tym roku
AgataP 12:55, 24 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Jak będziesz cierpliwa, to dostaniesz nasiona perłówki jesienią.

A Ty też potrafisz zaskoczyć, bo bylinki świetne, a takich nasionek to nie wysiewałam
Myślę, że pod koniec maja spokojnie można wysiać (w zależności oczywiście od pogody).

Gosiu, jeśli nie będziesz miała większych kłopotów z perłówką to poczekam,
zobaczę jak rośnie u Ciebie
Widziałam w jakimś ogrodzie połączenie jej z różą bonicą... jest

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034905744/

wygląda pięknie

a tu masz krwiściąg, mam biały i czerwony

https://pl.pinterest.com/pin/499547783638435662/

może nie będzie wyglądał spektakularnie, ale jako akcent na bylinówce może okazać się ciekawy
Margarete 13:35, 24 lut 2016

Aga , wygooglałam te perłówke...jest ok choć fontannowy układ kłosów w rozplenicach mnie bardziej porywa, chociaż na tym pinie co pokazałaś z róża wygląda bardzo fajnie.
Podpytam o te Lady U w twoim źródle i u Tomka G, może bedzie - ona jest dośc wysoka jak rozpl. Moudry tyle że Modry ma bardzo ciemne kitki a Lady U jasnoszare, za to wczesniej....albo jedno albo drugie

Odpowiadam na pytanie zadane u mnie - Ja u siebie rozplenic nigdy sama nie rozmnażałam, jedyna trawą jaka wysiewałam i wysiewam jest stipa.
Ale spróbuj, dziewczyny pisza że wychodzi im to więc spoko.

Na białego rozchodnika zapisuje sie w kolejce gdybys go rozmnażała, od siebie w zamian służe bordowym (mam 2 rodzaje ale oba nieduże bo kupowane w ub roku - nazw nie pamietam ale sprawdze, jeden jest cimnoczerwony cały i kwiat i łodygi z liścmi, drugi łodygi i liscie ma dość ciemne bordowo-zielone ale kwiat jest nieco jaśniejszy, taki ciemnorózowy)No i mam tego zwykłego, najpopularniejszego o zielonych liściach i jasnorózowych kwiatach.
AgataP 16:18, 24 lut 2016

A dziś tak za oknem
pogoda ładna, zamówiłam dziś graby 225 szt
w marcu akcja żywopłot

Edyta10 16:26, 24 lut 2016

AgataP napisał(a)

Edyta, ja też kupiłam w tamtym roku red head, spodobała mi się w Wojsławicach.
oto ona w całej okazałości

u mnie jest na rabacie trawiastej w towarzystwie szarobródka i mieszanców miskanta cukrowego i chińskiego JP2, podobno mają piękne kwiatostany. Może doczekam w tym roku

moja miała kilka tylko szczotek, ale to chyba z powodu miejsca, a chciałabym taką jak na fotce może się doczekam
tyle grabów kupiłaś to cały marzec będziecie sadzić

AgataP 16:55, 24 lut 2016

hahaha liczę że nie, wezwę Mamę do pomocy.
Przygotuję miejsce to może sadzenie pójdzie w dwa dni
Czekam tylko na sadzonki, na pogodę i dobre dni do sadzenia.
anna_t 19:39, 24 lut 2016

ale Ci zazdroszczę tych grabów, ja żałuję że na wschodniej stronie sie nie zdecydowałam..wystraszyłam się eMa bo zapowiedział ze nie będzie ciął