kolejny przytyk do mnie z tym czytaniem czy juz jestem przewrażliwiona?
tak, ja mam takie samo podejście do waszych propozycji jak ty. jako inspirację a nie konieczny gotowiec. moze rabata powstanie biorąc to co najlepsze według mnie z 8 wersji
odpowiedź jest niżej cytując projekt Marty
żywopłot z serbów musi zostac ale serby koło studnie nie. rodki moge zmienic miejsce tylko zeby było wiadomo gdzie
a ja mam wrażenie że nie zawsze pytania sa czytane ze zrozumieniem, nasuwa mi sie jeden przyklad od razu. ale nie chce takich przepychanek u mnie. skończmy to dziwne przerzucanie winy bo ja do nikogo pretensji nie mam a mi sie wciąż obrywa
Co myślisz o rh przy wschodniej ścianie domu?
Co myślisz o danicach zamiast kosodrzewiny?
Z tym się nie zgodzę, ale pamiętaj, to Twój ogród i daleka jestem żeby Ci cokolwiek narzucać. To co pokazałam to tylko luźna propozycja
Tak, plan był aby przysłonić ścianę domu. Pień drzewa nie jest metr od ściany, ale korona juz blizej. Jeśli się zdecydujesz, to posadzisz w bezpiecznej odległości
myślę że Marta głównie miała na celu to ze front chyba powinien byc bardziej zimozielony niz reszta ogrodu bo to część reprezentacyjna i powinna byc ładna cały rok. dlatego wsadziłam rodki. myslę ze małe zmiany i bedzie ok Anita
Kasia a nie chcialoby Ci sie tego narysować? nie mówie że w skali i tak idealnie jak Iwonka i Marta ale chociaz tak koncepcyjnie jak Makao czy ja
cio...?
rzesze jej fanów dobre
LO jest do odbioru w pobliskiej szkółce kiedy będę gotowa a new dawn mam zadołowane od grudnia
Justyna nie dołuj mnie bardziej, już mi wystarczy uwierz mi, oberwało mi sie tutaj przy tym wszystkim tak ze boje sie rano tu logować czy znowu i ile razy usłyszę co kolejnego źle zrobiłam..
Iwonko drzewem sie nie martw bo akurat ono jest najpierw cięte wlaśnie tam na końcu tej ścieżki wzdłuż domu, tak jest strefa mojego drwala
w kwestii obelisków bedę miała do ciebie oraz innych osób znajacych sie na różach pytanie doprecyzowując od teścia ale to poodpisuje na te posty i je zadam ok?
aaaa to jak tak to posadź co metr ...najwyżej 1,2 ...co 1,5-2,0 za duża odległość ...za luźno będziesz mieć ...powinny sie mocno przenikać ...bo jak cos to zawsze możesz cięciem przeswitlić.
a i jeszcze jedna uwaga ....pamiętaj! że jak kiedyś skrócisz przewodnik to się dołem będą zagęszczać ...ale do góry nie pójdzie do czasu aż znów sobie wykształci kolejny przewodnik (3-4 sezony to gdzieś potrwa)
Annia i ja do Ciebie zaglądam, widzę że chcesz jak najszybciej urządzić ogród i otoczenie. Ciężka praca. Widziałam że wiele osób Ci pomaga, ale dopóki sama nie będziesz wiedziała co Ci się podoba możesz być niezadowolona z efektu.
Widzisz, jak też kombinowałam by urządzić rabatę w stylu ogrodowiskowym, płotek z bukszpanu, żurawki, zawijaski i jak posadziłam dotarło do mnie że to nie mój styl. Nie lubię rabat z łukami, lubię prost linie bo to ułatwia mi koszenie i wizualnie tak mi odpowiada. Na jednej stronie dzieje się b.dużo bo tam bylinówka i dalej będzie różanka dlatego na wprost tarasu zaczętą rabatę zmieniam w tym roku. Będzie prostota - żywopłot grabowy i hortensje.
Nie mam jeszcze dokończonego podjazdu, taras w powijakach.. o warzywniku dopiero marzę, ale wszystko w swoim czasie. TY też dasz radę, ale musisz określić co się Tobie podoba, byś była w swoim ogrodzie szczęśliwa i radością biegła do niego choćby wyrywać chwasty hahah Ja już stoję w starterach i czekam na wystrzał )
tylko jeszcze chciałam się dopytać, swego czasu zadałam tu pytanie i odpowiedzi wskazywały na zupełnie inne planowanie moich przedogródków https://www.ogrodowisko.pl/watek/6273-ogrod-z-pergola?page=4
piszecie mi ze nie wiem jaki styl lubie, jaki styl chce, że mieszam, no cóż...kto nie miesza
Marta nie chciałabym tylko abyś potraktowała to jako jakiś przytyk do siebie bo akurat tam Twoja odpowiedź jest jako pierwsza.