Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w malinówkach 15:45, 01 sie 2024

Do góry
Czy ktoś potrafi zidentyfikować, co dolega magnolii?

Judith, czy to wygląda podobnie jak na Twojej magnolii?

Ogólnie jednego roku moje inne magnolie złapały grzyba od wody na liściach, ale wtedy nie miałem wątpliwości.
Grzebiuszka ziemna 15:42, 01 sie 2024

Do góry
Magarku 1,20 wystaje, a ile wbiłam w ziemię? To nie mam pojęcia

Sylwio, tytoń jednoroczny, ale zaskoczył ilością siewek, na razie żadnego nie wyrzucam, bo są w różnej fazie wzrostu i mają fajny limonkowy kolorek

Muszę sprawdzić, czy w mojej CO są takie obeliski, napisz Magarku na priv ile płaciłaś za sztukę?

Dziękuję Wam za wsparcie z zakątkami niefotogenicznymi, bo jak człowiek napatrzy się na ten super porządek u innych, to tylko harakiri

Byłam kilka dni w Krynicy M u rodziny, wiele razy przejeżdżałam przez most na Przekopie, ale pierwszy raz zrobiłam spacer i nie spodziewałam się tylu kilometrów w głąb

tu jestem prawie przy końcu, a na zdjęciu w odległości w ogóle nie widać kapitanatu portu, taka odległość.

Z jednej strony od pasażu Zalew Wiślany, tu ludzie też plażują i się kąpią:

a z drugiej Zatoka Gdańska:

Psica Pola jak zobaczyła tyyyyle piachu, oszalała, tarzała się, piszczała, tu już jej przeszło i chłonęła przestrzeń i terapeutyczny szum fal:

Nieodłącznym elementem Krynicy są oczywiście od wielu lat dziki, ten na pasażu, przechodziłam koło niego

A później po ulicy biegło z kwikiem 6 maluchów różnej wielkości, mój pies prawie mnie wlókł po chodniku, tak chciał je gonić
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:35, 01 sie 2024

Do góry
Jaki filtr Asiu, ogród wypasiony!

Rojodziejowa napisał(a)
Zostawiam Wam kilka obrazków i idę dalej w ogród.

Bukiet przepiękny, w dodatku w moich ulubionych kolorkach
Ogród pod lasem 13:53, 01 sie 2024

Do góry
Po kilku latach od połamania poprzednika znów mam Purple Fountain

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:22, 01 sie 2024

Do góry
anuska2507 napisał(a)

I front o zachodzie słońca szałwie zniknęły, zakwitły jeżówki.

O jak pięknie
Rozchodnik od Ciebie ma kwiat wielki jak kalafior ❤️
Anna i Ogród 2 11:26, 01 sie 2024

Do góry
MagdaLenka - a widziałaś szklarnię z kanału Garden Answer na YT?
Z jednej strony ma jeszcze przy tych cegiełkach takie mini szklarenki pod ukosem.

Jak klikniesz zdjęcie to przeniesie Cię do filmiku.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:19, 01 sie 2024

Do góry
No i również wschodnia z roschodnikami trochę zapomniałam o ich rozmiarze i zasłoniły żurawki więc będzie na wiosnę Tetris na nową rabatę w połączeniu z trawami bo widziałam na ogrodowisku u paru osób że pięknie to razem wygląda .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:18, 01 sie 2024

Do góry
Na wschodniej także pojawiły się klony generalnie fostsłam od męża 5 sztuk na urodziny więc to prezent o jakim marzyłam tutaj w towarzystwie pissardi i bordowych żurawek muszę ich dosadzic tam więcej w nogach zrobić bardziej plamę niż rządek
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:16, 01 sie 2024

Do góry
Tegoroczne rozplenicr zamawiane internetowo z allegro za grosze pięknie przyrosły i nawet kwitną jestem bardzo happy.
Anna i Ogród 2 11:16, 01 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Decyzja nie jest prosta. Bo jak to Magara powiedziała „to będę najdroższe pomidory świata” ale chyba ja już stanęłam po ścianą tej decyzji.

Aniu, nie jest jeszcze tak źle, zawsze może być drożej.
Moje marzenie to jest szklarnia w takim stylu:

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:15, 01 sie 2024

Do góry
Rabata północną dorobiłam drugi trejaż, na powojnik, do tego posadziłam bodziszki od Joku i trawki od Lidki
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:14, 01 sie 2024

Do góry
Tak wygląda północna z dosadzonymi klonami, malutkie ale mam nadzieję że szybko przybiorą .
Anna i Ogród 2 11:13, 01 sie 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Już wyczytałam że potas odpowiada za równomierne wybarwienie pomidorów. Jego brak tworzy tzw. piętkę

A regularne nawożenie obornikiem likwiduje niedobory jakichkolwiek składników mineralnych

I znowu kupa najlepsza

Szybko interwencyjnie możesz dać dolistnie w formie opryskania mgiełką nawozem z dużą ilością potasu. Z ziemi za długo by w tym momencie trwało by roślina pobrała ten składnik. Ja miałam tak wyglądające pomidorsy w zeszłym roku jak nie zadbałam o poprawne nawożenie (budowa tunelu na szybko i niemowlak na pokładzie), a w tym minimalnie na jednej/dwóch odmianach, bo dokarmiam co jakiś czas te żarłoki. Z wapniem też miałam problemy na pierwszych gronach.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:08, 01 sie 2024

Do góry
Spora metamorfozę przeszła też rabata północną z najmniej ulubionych stała się najbardziej lubiana , dosadzilam masę bylin kwitnących w kolorze fioletowo,niebieskim, m.in przetaczniki, lawendy ,kocimiętki, budleje,trawy rozplenicr hamlen , berberysy bordowe aby nawiązać do rabaty obok niej .
Pomiędzy tetrisy z bukszpanu i zimozielonj trzmieliny aby nadać temu w zimę kształt.

Efektu na zdjęciach mało widać ale mam nadzieję że za rok będzie szal , mnie się w każdym razie bardzo podoba .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:03, 01 sie 2024

Do góry
Tak to wygląda z frontu , do tego poprawiam kancik i odchwaszczam pod tujami od strony południowej kładę gruby karton i uzupełniam zrębka .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 11:02, 01 sie 2024

Do góry
Hej mało mnie na wątku bo ciągle coś robię , jestem po przesadzaniu drzew , bo pierwsza wersja mi nie leżała była poza rabata , ciężko było kosić wokół młodych drzewek i podpór , nie miały ściółki przez co szybciej parowski a mąż porobił zbyt wielkie odległości bo co 6 m , teraz jest co 4 i myślę że jest lepiej korony i tak będę formować , do tego powiekszylam rabatkę wysyłałam ściółka i czekam aż sobie urosną
Magary Dramaty z Rabaty 10:51, 01 sie 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Dalsze plany:

Aaaale tu ładnie! Klimatycznie, przyjażnie, nic tylko siedzieć z książka na leżaczku .
Te głazy na trawniku spełniają jakąś rolę?

Ja jestem z urodzenia miastowa. Od 20 prawie lat mieszkam tu gdzie mieszkam i nie chciałabym wrócić. Ale bywać (rzadko) lubię .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:47, 01 sie 2024

Do góry
Przy okazji przesadzanek na rabacie za domem wykopałam zmarniałe kępy penstemonów Dark Tower. W sumie wyglądały tak marnie, że miałam zamiar je wyrzucić. Ale obejrzałam dokładnie, usunęłam wszystkie suche badyle i kłącza i z każdej kępy wykroiłam zdrowe kawałki (pewnie z 90% karpy poszło na kompost). Posadziłam i voila .
Ogród pod lasem 09:43, 01 sie 2024

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Bardzo mi się widzi ta nowa tawułka, Dark side of the Moon...

Serio to tawulka? Wyglada jak liscie od żurawki a kwiatek od tawulki Fajniutka
Ogród pod lasem 09:38, 01 sie 2024

Do góry
Bardzo mi się widzi ta nowa tawułka, Dark side of the Moon...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies