Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 07:34, 28 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wczoraj zrobiłam fotorelację z botanika, wiem, że już oglądałaś, Wąchałam je tam, mają delikatny słodki zapach.

Byłam, widziałam oby nam te śniegowce tak piękne porosły jak pokazałaś
Monia81 07:36, 28 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cała paleta faktur i kolorów. Pięknie ogród dojrzewa, zakupy zacne. Widzę tam jeszcze chabra i rodgersję? Chabra mam dałabym Ci, nie wołałaś.

A widzisz nie wiedziałam, że masz, jakoś tak jesteśmy u Was, że ich nie zauważyłam, bo tego dobra u Ciebie wszelakiego mnóstwo ogrody dojrzewają, to tak jak my
mrokasia 08:45, 28 maj 2025

Monia81 napisał(a)

Tym razem na zachodnim wybrzeżu, w Pobierowie przy okazji Świnoujście, Międzyzdroje, Kołobrzeg, połaziliśmy, trochę poleżeliśmy, fajna pogoda bez deszczu

U mnie te orliki teraz to już w różnych kolorach i wyłażą gdzie chcą, misz masz ogólny

Uwielbiam zachodnie wybrzeże!!! Tylko nie jeżdżę bo za daleko, zazwyczaj lądujemy w okolicach Krynicy albo Jastrzębiej góry.

Piękne masz te orliki. U mnie się na razie nie sieją, nie mówiąc o krzyżowaniu. Poluję na błękitnego .
Ewa777 09:33, 29 maj 2025

Fajny mieliście wypoczynek nad morzem. Piękne widoki.
U mnie orliki niestety zamierają. Co kupię, to tylko jeden sezon cieszy. Szkoda, bo bardzo je lubię.
April 09:55, 29 maj 2025

Monia81 napisał(a)

Orlikowisko fantastyczne. Od niedawna cieszę się nimi w ogrodzie bo wcześniej to chyba ślimaki zżerały. Jeszcze mam mało kolorów. Dokupiłam Nora Barlow, oby przeżył. Niech się krzyżują. Bardzo pasują do lasu.

Urlopik piękny, fotki jak z innej strefy klimatycznej
Ulina 11:18, 29 maj 2025

Monia81 napisał(a)
Kupiłam: kielichowca Hartlage Wine, jagodowiec wielokwiatowy, onekloa wrażliwa, driakiew kaukaską, hortensję do doniczki Baladia Hot Pink, itea wirginijską i rodgresję, myślałam, że mi ją trafiło bo nie wyszła po zimie, a ona teraz dopiero pierona wyszła, tak samo jak tarczownica

Sprawdzałam co to jagodowiec, myślałam że krzew. Fajna ta brązowa Rodgersje, ja mam zieloną, w zeszłym roku zrobiłam sadzonki w środku lata i przeżyły, byłam zdziwiona
Ta choroba znoszenia roślin nie kończy się nawet w urlopie, myślenie o ogrodzie to jak napełnianie beczki bez dna
Gruszka_na_w... 22:00, 29 maj 2025

Monia, ależ kwiecia u Ciebie. Urlop urlopem, ale z pewnością miło jest wracać do swojej cudownej oazy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kontonaogrod 09:27, 03 cze 2025

Zaglądam, och i ach ależ masz pięknie. Przestrzeń, kolory! Super
Monia81 07:36, 04 cze 2025

mrokasia napisał(a)

Uwielbiam zachodnie wybrzeże!!! Tylko nie jeżdżę bo za daleko, zazwyczaj lądujemy w okolicach Krynicy albo Jastrzębiej góry.

Piękne masz te orliki. U mnie się na razie nie sieją, nie mówiąc o krzyżowaniu. Poluję na błękitnego .

Ja uwielbiam całe wybrzeże błękitnego nie mam niestety, bo bym się podzieliła, same róże, niebieskości i ciemne blacki mi na początku też się orliki nie wysiewały, ale jak już zaczęły to znajduję je już praktycznie wszędzie

Monia81 07:42, 04 cze 2025

Ewa777 napisał(a)
Fajny mieliście wypoczynek nad morzem. Piękne widoki.
U mnie orliki niestety zamierają. Co kupię, to tylko jeden sezon cieszy. Szkoda, bo bardzo je lubię.

No czasami jest tak, że u jednych roślinki w nadmiarze się wysiewają a u innych nie rosną. Ewuś jak byś chciała to mogę ci jakieś sadzonki wysłać, będę dla Tarci wysyłać to mogę też dla Ciebie