Dziecię ma 8 lat, kazdy obrazek jest robiony inna technika, papuga malowana byla palcami zeby odwzorowac piorka. Ona tak sama z siebie lubi kombinowac. A te kulki to banki mydlane, na czarnym tle, bo ja mam podobne sciany w czesci salonu i stwierdzila, ze beda fajnie wygladac
Za deski placilam 15,65 za mb, wziełam o długosci 5,1 metra zeby nie bylo odpadu sosna skandynawska impregnowana cisnieniowo. Luby mowi ze twarda, zywica nie wyplywa, sa dobrze wysuszone, nie ma o dziwo wielu sęków.
Tam bedzie cieplo, na pewno bez komarow. Legary juz ulozone, pod nimi folia, pomiedzy legarami bedzie styropian zeby w nóżki nie chłodziło w zimniejsze dni. Nawet myslałam czy by klimy ni zalozyc zeby mozna bylo podgrzac jesienia i zima jakby sie chcialo posiedziec ale ostatecznie zrezygnowalam z pomysłu.
Wielkosc podcienia to ok. 14,5 m2, wystarczjace by postawic wypoczynek, skrzynie na poduchy, stolik i jeszcze jest duzo miejsca.
Cieszy mnie ze skrzynia bedzie, bo na zewnatrz jak stoi to jednak duzo wilgoci włazi.
Haniu nie tylko w zimne, dla mnie najwazniejsze, ze mam cien i chlod w upalne dni, bo wystawa tego podcienia to wschod-poludnie ale z wielkimi drzewami wokol wiec w upaly przyjemnie tam siedziec i odpoczywac. Drugi taras zewnetrzny jest w pelnym sloncu i ja tam nie daje rady nawet pod parasolem.
Kasia, mam osobny taras. A podcien mial byc podcieniem przeszklonym, nie potrzebuje dodatkowego pokoju przy salonie. To celowe zalozenie w projekcie. Tylko po budowie kasy nie styklo na dokonczenie
Skoro Wam sie podobaja malunki mojej ukochanej artystki to pokaze Wam jeszcze cos co wczoraj dokonczyla. Praca szydełkowa:
Dla mnie jej prace zawsze beda mialy wielka wartosc chociazby sentymentalna.