Pielenie i kopanie mnie uspokaja i wycisza. Odpoczywam umysłowo w ogrodzie. Tylko ta pogoda wykańcza, ale jeszcze troszkę
Dzisiaj siedziałam sobie w cieniu dębu pijąc kawkę i miałam takie widoczki, a motylki latały mi wkoło głowy
Witaj Olgo, bardzo miło mi Ciebie gościć. Niesamowite, ze chciało ci się czytać cały wątek. Ja próbowałam i utknęłam gdzieś na początku z braku czasu. A chciałam zrobić sobie notatki, gdzie jest co.
Ostatnio oglądałam moją wizytówkę 2014 i muszę przyznać, ze na koniec roku będę musiała zrobić nową. Wszystko się porozrastało, albo zmieniło. Ale zaczynam cieszyć się tym, co widzę, kiedy przysiadam sobie w ogródku z kubeczkiem kawy.
To jest ten moment, kiedy delektuję się kawką i widokami ogrodu, a nie lecę wyrywać źdźbeł zielska.
Dla Ciebie Olga:
Bardzo proszę Iwonko
Zdjęcia specjalnie dla Was zrobiłam.
Upały nadal się utrzymują, włączyłam linię kroplującą pod tujami bo tam największa susza.
Z jednej strony domu mam troszkę cienia ale za chwilę i tu będzie słońce.
Iwonko,
roślinki mimo braku opadów mają się nieźle bo staram się codziennie podlać ogród.
A ptaszkom przed chwilą uzupełniłam zapasy świeżej wody.
Zrobiłam zdjęcia stipy z dojrzałymi do zbioru nasionami.
Wystarczy pociągnąć ręką za kłosy i nasionka zebrane.
Właśnie też nie chcę różu w tym miejscu bo już jeżówki są w tym kolorze a wiadomo odcienie są różne i prawdopodobnie będzie się gryzło. Diamantino wydaje mi się dobrą alternatywą
u mnie ukrop, ale wkładam jednoczęściowy kostium kąpielowy, namaczam go i mam chłodzenie
robię dalej, z przerwami, bo jak nie skończę truskawek, to mi całkiem zarosną
zostawiłam wąsy na sadzonki dla kogoś, ale już wystarczy...
o dziwo mam dziś siłę mimo upału
Na fotkach Twojej stipy Iwonko widzę że jeszcze za wcześnie na zbiór nasion.
Jeszcze chwilę odczekaj.
Ja swoje nasionka zbieram nawet w listopadzie-grudniu.
A technika zbioru tak jak pisze Babka.
pozdrawiam
Witaj Olga. Zauważyłam, że dwa razy założyłaś wątek. Zdecyduj się, który tytuł chcesz prowadzić. Pomogę ci zrobić link w podpisie do twojego wątku. Obecnie jest on niewidoczny, tak jak należy.
Czekam na kilka zdjęć twojego małego królestwa.
Pozdrawiam.