Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 23:03, 13 sie 2015

Juzia napisał(a)
Ja właśnie wymyśliłam, żeby przesadzić swoje Limelight w róg, za trampolinę.... a w ich miejsce dać Diamantino właśnie

Powiem Ci, że masz łeb w tym miejscu u Ciebie fajnie będą wyglądać bo niewysokie a zwarte, z kolei limki w tyle całkiem dobrze będą widoczne.
No to co mi radzisz ? Zrobię może jutro zdjęcie bo ścięłam sucharki żurawkom i trochę inaczej teraz wygląda. Te żurawy wydają się teraz trochę niższe więc może nie będzie efektu upchania ?
leon60 08:10, 14 sie 2015

Olu według mnie Polar Bear powinny być odpowiednie chyba, że uznasz ze jednak coś mniejszego wtedy wybierz którąś z tych kompaktowych. Widziałam je w szkółkach i są również piękne
Juzia 08:17, 14 sie 2015

Musiałam się prawie 10 stron cofnąć żeby fotkę jeszcze raz zobaczyć...
Nie wiem co Ci poradzić...

A weź zrób zdjęcie z czymś (jakiś patyk czy coś) co ma 120cm wysokości na tej rabacie, żeby było widać dokąd będzie sięgać ew. Diamantino
Iwk4 08:19, 14 sie 2015

Olu, ja mam Little Lime. Jest mała, zwarta i bardzo ładna.
Przebarwiła mi się w zeszłym roku na pudrowy róż.
Chcesz, to ci ją pomierzę i zrobię fotki.
Miśki za to mają fajne wielkie kwiaty. Też mi się podobają. Ale ich nie mam.
Jesienią dopytywałam się Sebka, która hortensja się najmniej przebarwia, bo nie chciałam różu. Okazywało się, że kazda. Kupiłam więc Lime Light.
07_Rene 08:37, 14 sie 2015

babka napisał(a)

Renia, proszę Cię o co Ty mnie posądzasz ? Przypuszczasz, że taki antytalent jest w stanie wykonać takie dzieło ?? Nawet nie próbuję Ale Ty pokazuj ale to już !!
Zrobiłam dwie miotełki z łodyżek, których kwiatki jeszcze się nie rozwinęły, powiesiłam nad kominkiem i tyle
Na psy już słów brak ale wyrozumiała jestem bo już dość okrojony teren mają a przecież nie są u mnie za karę

Nie no co Ty, nie pokażę. Nawet juz ich nie mam Ale bukieciki z suszonej lawendy mam aż trzy. Nie wiem jaką mam odmianę, ale moja lawenda zupełnie nie traci koloru po zasuszeniu
Dokupiłam wczoraj 3 limelight do podmiany Zawilce, ale różowe planuje na nową rabatę po warzywniku, ale jeszcze ciągle myślę jak to rozplanować
Na razie pochłaniaja mnie wywary i gnojóweczki
iwka 10:44, 14 sie 2015

zaglądam i dokształcam się na temat hortek
babka 13:36, 14 sie 2015

leon60 napisał(a)
Olu według mnie Polar Bear powinny być odpowiednie chyba, że uznasz ze jednak coś mniejszego wtedy wybierz którąś z tych kompaktowych. Widziałam je w szkółkach i są również piękne

Oleńko trudno mi uznać, które będą odpowiednie dopóki się nie przekonam Kuszą mnie P.B, kuszą ale boję się że mogą okazać się za wielkie a wtedy ciężko mi będzie je gdziekolwiek przenieść z uwagi na brak miejsca. Dlatego tak rozpytuję i o radę proszę
babka 13:39, 14 sie 2015

Juzia napisał(a)
Musiałam się prawie 10 stron cofnąć żeby fotkę jeszcze raz zobaczyć...
Nie wiem co Ci poradzić...

A weź zrób zdjęcie z czymś (jakiś patyk czy coś) co ma 120cm wysokości na tej rabacie, żeby było widać dokąd będzie sięgać ew. Diamantino

Juziek, dziś zrobię
Boję się, ze te niskie np. diamantino będą miały część kwiatów na wysokości żurawek bo te wysokie są na 40cm. Miejsca nie ma tam tyle by stworzyć między nimi przestrzeń. Wolałabym by kwiaty zaczynały się ponad żurawkami.
babka 13:45, 14 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Nie no co Ty, nie pokażę. Nawet juz ich nie mam Ale bukieciki z suszonej lawendy mam aż trzy. Nie wiem jaką mam odmianę, ale moja lawenda zupełnie nie traci koloru po zasuszeniu
Dokupiłam wczoraj 3 limelight do podmiany Zawilce, ale różowe planuje na nową rabatę po warzywniku, ale jeszcze ciągle myślę jak to rozplanować
Na razie pochłaniaja mnie wywary i gnojóweczki

Ciekawe kiedy minie ta wasza fascynacja wywarem i gnojówką
Lawendę za późno ścinam by na suche bukiety się nadawała. Kwiatki oblatują.
Zobaczę jak ta w suszkach się sprawdza. Tę z której mam bonsaj ( ) też miałą zawsze ciemne kwiatostany, od kilku lat stoją i są jak świeżo zasuszone, ciemny zdrowy kolor mają.

W moim lokalnym ogrodniczym wyboru nie ma, musiałabym sie wybrać na zakupy doalej ale to dopiero we wrześniu. Pokaż limki jakie duże kupiłaś bym wiedziała jakie teraz sadzonki sprzedają porządne szkółki ?
babka 13:47, 14 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Olu, ja mam Little Lime. Jest mała, zwarta i bardzo ładna.
Przebarwiła mi się w zeszłym roku na pudrowy róż.
Chcesz, to ci ją pomierzę i zrobię fotki.
Miśki za to mają fajne wielkie kwiaty. Też mi się podobają. Ale ich nie mam.
Jesienią dopytywałam się Sebka, która hortensja się najmniej przebarwia, bo nie chciałam różu. Okazywało się, że kazda. Kupiłam więc Lime Light.

Właśnie też nie chcę różu w tym miejscu bo już jeżówki są w tym kolorze a wiadomo odcienie są różne i prawdopodobnie będzie się gryzło. Diamantino wydaje mi się dobrą alternatywą