Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 20:51, 26 cze 2020

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:47, 26 cze 2020

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:46, 26 cze 2020

Do góry
Rabata w plecach ławeczki jeszcze zielona. Kwitnąca jarzmianka nieco urozmaica tę zieleń.

Kwitnienie rozpoczęła róża Elmshorn.

Przy ławce kwitnie Rosarium Uetersen. Ma trochę zbyt wiotkie pędy, aby dobrze się trzymać pergoli.

LO przy tarasie

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:46, 26 cze 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Dorotko to czas dla pieknych ogrodów, tyle kwiecia musi bajecznie wyglądać na żywo np, we wschodzącym słońcu
Zazdroszczę.
Rabata różana przy altanie najlepiej się prezentuje w promieniach zachodzącego słońca, a przed domem o wschodzie słońca. Nie zaprzeczam w realu chyba mocniej widać tę ilość kolorów, no i czuć zapach ogrodu, a mój ogród pachnie cały sezon.

Ogród w remoncie 20:43, 26 cze 2020

Do góry
Dziewczyny bo mam pewien pomysł i ciekawa jestem co Wy na to. Wsadziłam dziś rodki na kwaśną. Poszły na miejsce dereni IH. O takie mam zdjęcie, trochę kiepskie bo już bez światła prawie

I teraz przyszedł mi do głowy pomysł by IH dać pod Pissardii w tle ciurkadełka. Rozstawiłam je tam, nie zwracajcie uwagi na inne rzeczy, które tam rosną, jeszcze nie zdążyłam ich wysadzić, ogarniam chwasty na razie

Nie wiem czy widać, prócz tej jednej wielkiej są tam jeszcze dwie Pissardii. Asiu rozsunęłam je, żeby nie było
Ogród z uśmiechem 20:42, 26 cze 2020

Do góry
Troszkę widoków złapanych pomiędzy deszczami:

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:40, 26 cze 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Różano

Piękne te twoje róże.
To ich koronny czas
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:37, 26 cze 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wow, 400 lilii, toż to będzie baśń...
Pierwsze lilie już startują, jeszcze kilka dni i rabata przed domem będzie kusić zapachami i kolorami. Na razie nadal czarują róże.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:33, 26 cze 2020

Do góry
Parno i duszno, co jakiś czas niebo zasnuwa się granatowymi chmurami, grzmi i ulewnie pada. Jutro ma być podobnie.
W przerwie między burzami ścięłam naparstnice, bo pod wpływem opadów zaczęły się pokładać. Wycinam też kwiaty róż, które przestały być atrakcyjne. Tyle mogę zrobić, żeby zapobiegać rozwojowi chorób grzybowych. O opryskach ekologicznych mogę zapomnieć.
Nie wiem, czy zakwitnie Reine des Violettes i M'me Isaac Pereire. Pąki mają mocno zmoczone i nie chcą się rozwijać. Podejrzewam, że wygniwają. Te najbardziej podejrzane pąki wycinam.

Podczas obchodu ogrodu odkryłam, że uroczo kwitnie sit.

Między zimozielonymi kolumnami kwitną już białe tawułki.

Drugi egzemplarz rodgersji co prawda nie zakwitł, ale wyprodukował mnóstwo okazałych liści.

Spora ilość opadów znacząco wpłynęła na wzrost masy obu posiadanych odmian hakonek. Wychodzi na to, że ta trawa uwielbia wilgotne stanowisko.

W ogródku emerytki 20:26, 26 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Gipsówka rozesłana Rosea, jest śliczna

Kupiłam sobie drzewko
Zrobiło mi się miejsce na coś wąskiego i udało mi się znaleźć coś fajnego
To parocja kolumnowa Persian Spire, już jestem nią zachwycona, bo przysłali ładną sadzonkę
Rośnie do 3 metrów i 1 metra szerokości, kwitnie w zimie jak oczar, wiosną ma czerwone listki, latem zielenieją, ale zostaje bordowa obwódka i jesienią znowu są czerwone
To ona

I listki

Róże Piękne . Hosty też widziałam bardzo ładne.
Gipsowka śliczna. Jeszcze takiej nie widziałam.
No i to drzewko. Bardzo ładne ciekawe. Nie słyszałam o nim. A te przebarwienia czynią co bardzo ciekawym.
Pozdrawiam Grazynko
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:19, 26 cze 2020

Do góry
Agato to Klon Ginnala.

Jeszcze ciut wyżej ciachnięty.
Jeden z badyli to bambus bo mi gałązka szła w bok zamiast do góry wiec ja przywiązałam.

Ogródek warzywny na balkonie 20:19, 26 cze 2020

Do góry
Miniaturowa budleja

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:17, 26 cze 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No dobra HELP!! Pastwię się nad moim Gienkiem. Chciałam bo już powoli rozbierać z tych liści od dołu na modlę tych wielopiennych pięknych parasolowatych drzewek, ale mam obawy czy jie posuwam się za daleko... ciąć wyżej, czy na razie zostawić?

A co to za drzewko?
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 20:10, 26 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale ładnie te dęby już wykulkowane. I patyczki proste .

Jeden patyk był troszkę koślawy posadziłam go tak żeby był prosto i myślę że będzie ok
Opuchlaki 19:56, 26 cze 2020

Do góry
ElaSzS napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich. To mój pierwszy post.
Zauważyłam że moje rośliny ( azalie i hortensje ) coraz gorzej wyglądają. Doszło do tego że jedna hortensje całkowicie padła. Wypuściła już listki ale zaczęły więdnąć i uschły. Wyciągnęłam ją z ziemi i w srodku były białe larwy. Zbagatelizowałam sprawę i wywalilam hortensje.
Kilka dni temu siedząc w pokoju w ktorym przez zimę stała hortensja zauważyłam chrząszcza i wtedy dało mi to do myślenia. Dziś postanowiłam wykopać azalie które jest już na wykończeniu i znalazłam w bryle korzeniowej jaja z ktorych już wyglądały larwy. Wstawiam zdjęcia.
Doszłam do tego że są to opuchlaki. Czytałam że niektórzy twierdzą że mogą to być kulki nawozu ale niestety...z tych kulek wychodzą u mnie larwy.

Ela, dzięki za fotkę. Przez poprzednie 129 stron toczyła się dyskusja, jak wyglądają te jaja i czy na pewno nie nawóz, a teraz już nie ma wątpliwości. Bardzo mi pomogłaś.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:53, 26 cze 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
Haniu, szukając zdjęć trafiłam,że masz u siebie krwawnik kichawiec- polecasz go? Jak duży rośnie, długo kwitnie?

Mam go z wysiewu w plastikowym pojemniczku. Siewki podzieliłam na kępki i powtykałam w różne miejsca. Straszono mnie, że bardzo się rozłazi, ale u siebie tego nie dostrzegam. Może dlatego, że ścinam go, kiedy kwiatki zaczynają zasychać.
Jest wdzięcznym dopełnieniem traw, róż, przetaczników, jeżówek, firletek. Bardzo go lubię. Teraz dopiero się rozkręca.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:53, 26 cze 2020

Do góry
A i zakupiłam dzisiaj jeszcze hortki ale zdjęć im jeszcze nie zrobiłam.

Ogród z uśmiechem 19:52, 26 cze 2020

Do góry
jolanka napisał(a)

Coraz bardziej dojrzewa Twój ogród
Mój ogrodowy pamiętnik 19:46, 26 cze 2020

Do góry
Ale żeby nie było że się totalnie leniłam to wykopałam dołki pod lawendy .

Mój ogrodowy pamiętnik 19:41, 26 cze 2020

Do góry
Ale róże się przyjemnie fotografuje zwłaszcza jak pachną.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies