Violu, guzikowiec to oryginalny, ciekawy krzew.Mam go kilka lat.
Ma może 1,20. Wprawdzie przesadzałam go ostatnio 2 razy.
Ladnie kwitnie.Owady go uwielbiają.
A tu kuleczki przegorzanu
Bardzo podoba mi się ta rabata, niestety nie udało się pobrać zdjęcia na komputer, stąd taka jakość. W jakiej odległości te brzozy mogą być posadzone od siebie? Może ktoś zna źródło, z którego to zdjęcie pochodzi bo ja je znalazłam przypadkiem na allegro
Lubię liliowce bardzo.Teraz one odchodzą pomału. Ale dalie kwitną.Jeszcze nie wszystkie.Lilie też lubię.One zmieszczą się wszędzie.
Jeżówki też.Ja też lubię patrzeć na buszujące owady na kwiatach
Jeżówek trochę mam.Ale jeszcze mam chęć na kilka.Ale to moze już na drugi rok. Dalie kwitną.Jeszcze nie wszystkie pokazały kwiatuszki.
Floksy też kwitną .. To nie wszystkie..
Ten kwitnie i mam pierwszy rok.
Nie wiem ile dokładnie tam jest miejsca, ale wydaje mi się, że nie ma miejsca na żadne większe drzewo. Katalpa nie ma małej korony, a i świerk zwiększy objętość. Śliwa jest bardzo duża, cięta nie wygląda dobrze, mój sąsiad mocno przycina koronę, ale pień z roku na rok coraz grubszy i dziwnie to wygląda. Może jak pokombinujesz z linią rabat i w tym miejscu mocno wysuniesz do przodu to wtedy można tam dać coś na pniu. Gdybym to ja miała taki garaż do zasłonięcia, dodałabym jeszcze jeden świerk.
Moja hortensja rośnie na pełnym słońcu.I może szybciej się przebarwiają i liście też łapią inne kolorki. Jest piękna duża, dekoracyjna
Ja mam już różową dębolistną a ty białą
Moja ma 5 lat.A twoja ?? W cieniu dobrze ci kwitnie ?
Kamilciu dziękuję.
Guzikowiec jest ciekawy.Pod koniec lutego przesadzałam go nad sam staw.Trochę się o niego obawiałam.
Ale żyje, ma się dobrze i pięknie kwitnie Owady go uwielbiają
Liliowce już w mniejszości ale jeszcze cieszą.
Lilie też Te co raku po kilka dokupuję
Witam co byście doradzili, jak można jeszcze uzupełnić tą rabatę. Myślę o jakiejś kuli koło buka i turzycy elata aurea wzdłóż długiego boku i tego krótszego z bukiem Rohan obelisk. Pomiędzy stipe posadzę czosnki. Proszę o Wasze sugestie.