Fajnie z góry ogród wygląda, i jak się patrzy to, na aż taki mały nie wygląda, zmieściałaś tam dobra roślinnego dużo a ten słodziak w tej skrzyni to czego szukał?
Fajnie jest jak zaczynamy zabawę, gorzej jak w tych gąszczach szukamy dinosaurów. Wnuk rzuca nazwę jakiegoś i prosi żeby go znaleźć, a ja nie znam ich nazw.
szkoda, że nie widziałam tego pomysłu, zanim się zabrałam za reorganizację - po raz kolejny - tej rabaty.
Zanim jeszcze kupiłam ławkę, to się długo zastanawiałam, na którym boku ją postawić i ostatecznie padło na ten krótszy. Na dłuższym planuję inną atrakcję
chyba znalazłam kombinację na donice:
ale chyba jednak świdośliw w nich nie posadzę
w tej bliższej samą hakone posadzę, a w tej dalszej hakone i lilaka, który tam jest zadołowany przy donicy. na śś znajdę inne pomysły.
Kurczę a te tuje Danica to na pewno Danica? Bo jakieś żółte mi się wydają pewnie to kwestia zdjęcia
Tę jedną turzycę dałabym bardziej z przodu, np za ostatnią Danicą po prawej a w jej miejsce rozplenicę jeszcze
a teraz okolice warzywnika. Wszystko sie tam samo "zorganizowało".
Przy kompostowniku knautia i ostróżka hiacyntowa a w ścieżce pomiędzy nieogarniętymi płytami rukola, sałata chrzanowa, orliki i rudbekia.
Skoro tak chciało, niech tak będzie
Dziękuję!
Bardzo lubię ten zakątek Wychodzą na niego okna z salonu i marzą mi się wąskie drzwi tarasowe, którymi mogłabym sobie wyjść w ten gąszcz Może kiedyś
Zaczyna sie dziać na działeczce- nadchodzi najlepszy czas w moim ogrodzie. Czerwiec/początek lipca jest u mnie najpiękniej, ale jeszcze chwila- bo róże i lilie w pąkach
Ale peonie pękają, czosnki i naparstnice już widać
Z powodu ręki nie wchodziło w tym roku w grę ustrzykiwanie kosodrzewiny i sosen. Niektóre mają już ponad 1,2 m średnicy. Coraz bardziej idę na łatwiznę.
Em rozkładał i potem trzepał nasze prześcieradła a ja cięłam sekatorem do żywopłotów. Em nie ma odwagi za mnie przycinać
Lawenda ładnie zapączkowana.
Przy dużym ogrodzie, takie nasadzenia są bardziej widoczne, jest ich dużo i efekt kolorystyczny jest mocniejszy... a red baron zrobił niezłą niespodziankę, kłosik dalej się utrzymuje
a teraz znów ciemne chmury idą, będzie kolejne burza u nas...
a tu czekam na kwiatek nowej piwonii...