Proszę o pomoc z moją jodłą kaukaską. Czubek uschnięty od ubiegłego roku, nie widać następcy. Uciąć ten czubek? Długo rosła w donicy (wielkiej). W ubiegłym roku przyrosty miała późno, w tym nie ma jeszcze wcale. Dziś zauważyłam, że lekko żółknie, zdjęcie ewentualnie jutro zrobię. Jutro usunę jej szmatę że spodu i trochę wzruszę ziemię. Rozsypię korę, nie wiem co jeszcze mogę zrobić? Nawożona była w kwietniu, ale delikatnie.
Czy dolne gałęzie powinnam uciąć?
Basiu napisałam u Ciebie w wątku. Zrób jak radzi Ela. Kup jedną sztukę, nie rozsadzaj. Zbierz nasionka i wysiej. Jak chcesz to ja wyślę Ci jesienią jeszcze moje. Zawsze mi wschodzą. Sadz po zimnej Zośce w ziemię zmieszaną z piaskiem.
Nie chcę przeładować tej rabaty. Czyściec zimą nie jest atrakcyjny chyba, kurcze nie zwróciłam uwagi
Popełniłam rysunek. To co jest
Rabata zakreślona na szaro. W plecach żywopłot z cisa. Widać magnolie, Pissardii, przy oczku z prawej kulki z cisa, porozrzucane na rabacue kaliny. Będę je podgalać z dołu by miały gołe nóżki więc krzaczorami mają nie być
Przepraszam za rysunek, nie postarałam się ale to tylko dla orientacji
Chciałabym zagospodarować miejsce pod pierwszym oknem. To ściana zachodnia. W tej chwili są tam świerki daisy white ale wolałabym krzew lub krzewy sięgające okna. Od 14 jest tam już słońce. Rododendrony dadzą radę? Myślałam też o hortensji Anabelle ale wzdłuż ściany z dwoma oknami są posadzone hortensje bukietowe i może dla odmiany coś innego?