Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

popcorn 14:27, 27 lip 2020

Wiem. Dobrze że obcięłaś. Jak nie wyschnie to będzie żyć. Byle korzenie i gałązki nie wyschły zupełnie. Hortki dośc szybko zrzucają liście, jak im za sucho potrafią być gołe od dołu.
Trzymam kciuki za Twoją!
W przyszłym roku będzie piekna
deszczowymaj 10:54, 31 lip 2020

Na działce byłam przedwczoraj ..hortka nędza prawie wszystkie liście zgubiła , teraz czekam aż się weźmie w garść i zacznie puszczać nowe ? albo i nie ..

mam nadzieje dzisiaj podjechać , coś tam może uda mi się jeszcze przesadzić fotki zrobić

przed hortki posadziłam seslerie coby te łyse nogi osłonić ..chyba za blisko posadziłam hehe ale co tam najwyżej znowu przesadzę

Basieksp 11:49, 31 lip 2020

Ja mam tak z przesadzaniem zawsze jest później za ciasno, albo miejsce złe ale ja lubię biegać z roślinami po ogrodzie problem jest jak wbijam łopatę a tam jakaś cebula powinnam chyba jakoś notować co gdzie sądzę
deszczowymaj 12:11, 31 lip 2020

Basieksp napisał(a)
Ja mam tak z przesadzaniem zawsze jest później za ciasno, albo miejsce złe ale ja lubię biegać z roślinami po ogrodzie problem jest jak wbijam łopatę a tam jakaś cebula powinnam chyba jakoś notować co gdzie sądzę

U mnie cebulowe też tak wędrują a później się zastanawiam skąd one się tu wzięły
galgAsia 12:29, 31 lip 2020

Asiulku, ja swoje hortki Skyfall sadziłam z doniczek i też nie są pełne wigoru Pogoda w tym roku jest zdecydowanie wbrew...
deszczowymaj 12:43, 31 lip 2020

To prawda ..pogoda jest dziwaczna , jak upał to konkretny a za dwa dni 15st mniej w nocy zimno (pomidory nadal mam zielone) jakieś to lato słabe mamy a za chwilkę jesień ..może chociaż ona będzie Nam sprzyjać
Helen 12:59, 31 lip 2020

Asia, czy mogłabyś do mnie zajrzeć i pomóc mi w identyfikacji jeżówki koloru białego, którą mi przysłano jako green jewel? Chyba ostatnie zdjęcie u mnie.
gosika67 17:23, 31 lip 2020

Dobrze, że są jeżówki, teraz kolorowo w ogrodach. Hortensje lej, podniosą się.
A na odpuście jakie pierdoty? Kupiłaś coś?
zszywka 19:27, 01 sie 2020

Trzymam kciuki za przesadzone, u mnie ostatnio cały czas gorąco. Dobrze ze woda w studni to mogę podlewać choć i tak leje co 2 dni ale porządnie Fajnie że możesz się pocieszyć jeżówkami, z tego co zaobserwowałam to hortensje to waleczne dziewczyny także daj im czasu i wody
deszczowymaj 11:28, 03 sie 2020

gosika67 napisał(a)
Dobrze, że są jeżówki, teraz kolorowo w ogrodach. Hortensje lej, podniosą się.
A na odpuście jakie pierdoty? Kupiłaś coś?

Gdyby nie jeżówki to bym chyba miała pusto ?