Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 10:39, 27 maj 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Idziesz jak burza, a zdjęciami zamęczaj

Ano idę...dobrze, że na razie bez piorunów
Muszę się spiąć, bo mam zaplanowane poszerzenie jeszcze dwóch rabat na ten rok. Jak ziemia znowu mi wyschnie to nie dam rady.
Ta jest następna w kolejce. Ale tutaj zrywam darń.
Malutki pod lasem 10:38, 27 maj 2020

Do góry
Na zachętę

Dębowe zakątki 10:23, 27 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Przyznaję, ze host to ja nie rozróżniam
Mam ich kilkanaście ale nie mam pojęcia jak się nazywają.
Fajne te ostatnie obrazy
Ja przez tę atmosferę nic nie maluje. Jakoś nie mam zupełnie ochoty. Dwa ostatnie obrazy stoją na sztalugach już ponad 3 miesiące i nie mam serca za nie się zabrać

Jeżeli nie odmianowo, to na pewno pod względem urody to na pewno je rozróżniasz
Dziękuję za pochlebne słowa pod adresem moich obrazów.
A dla mnie malowanie jest świetnym odstresowaczem.

Jestem bardzo ciekawa twoich obrazów .Pokażesz je ??

Halcyon nabiera niebieskości

Na dole august Beaty a ta wielka to Milenium

Milenium z innej perspektywy

hosta Salute

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:23, 27 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kotki (zdjęcia z tel).

Po urodzeniu

Wczoraj (otworzyły oczka).

Ale słodziaki, zawsze chciałam kotka w domu, a mam alergię i nie mogę
Ogród Basi 10:15, 27 maj 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzisiaj i wczoraj u nas solidnie popadało. Jest nadzieja, że rośliny na polach i w lasach trochę podlało.

U mnie kwitnie kalina wonna. Pachnie przepięknie.

Powojniki pną się w górę.

Basiu, śliczna ta kalina wonna, czy ona ma Taki pokrój czy " goliłaś" jej nóżki.
Widziałam informację o mszycach, że ma, ale niepszesadnie dużo. A jak z przemarzaniem?
Marzy mi się więcej kalin i lilaków ale obawiam się mszyc i przemarzania.
Pozdrawiam
Ogród bez reguł 10:15, 27 maj 2020

Do góry
Misia napisał(a)
Asiu u Ciebie to szybciej niż w pindolino no tydzień na O. mnie nie było i nie ma szans nadrobić, ale chociaż obrazkowo się postaram

Pytanko jedno mam jak u Ciebie ziemniaczki w workach?? Moim powoli liście wychodzą i teraz nie wiem czy mam je całe znów ziemią zasypać?? mówiąc szczerze to nigdy ziemniaków nie uprawiałam a już całkiem w workach i nie bardzo wiem co z nimi teraz zrobić
U mnie też listki wychodzą. Mój Tato, jako człowiek doświadczony , każe czekać, aż za tymi listkami pojawi się łodyga i tę łodygę zasypać aż do liści.
O, moje wyglądają tak

Ogród bez reguł 10:09, 27 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Asia, róża cudna i takie zdrowe listki, że szoooook
No ja ją okropnie lubię, tę Ascot, i jak zakwita, to normalnie święto Dlatego byłam załamana, gdy wydawało się, że jest chora
Spójrz, to Ascot z początków czerwca 2019

Czy nie jest cudna?
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:01, 27 maj 2020

Do góry
to ta rabata wyjściowo - bedzie mieć ścięte rogi na bardziej okragło i sa wsadzone od ogrodzenia tuje, przed tujami umbry, a między umbrami hortki - to jest rabata na przeciw wejścia do domu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:01, 27 maj 2020

Do góry
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum Nabyłam działkę, którą systematycznie chcę doprowadzić do ładu a jednocześnie nie znam się na ogrodnictwie na tyle, żeby potrafić zaprojektować ogród samodzielnie więc posiłkuję się projektami znalezionymi w internecie.

Na początek chciałbym zagospodarować jakoś ten narożny kawałek ziemi (zaznaczony trójkątem). Ma on oddzielać drogę, która musi tam zostać (prowadzi do pola za domem) od podwórka przy domu. Kawałek ten znajduje się na otwartej, wietrznej przestrzeni od strony pól uprawnych. Ziemia jest dosyć żyzna i trzyma wilgoć.

Znalazłam w internecie dwie inspiracje jak mogłabym zagospodarować ten kawałek i proszę Was o rady, co o tym myślicie?

W kamiennym kręgu od początku 09:51, 27 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Na pólkach w przechowalni czekają gotowe pojemniki
W tym roku zakwitły mi 164 odmiany tulipanów, wszystkie oznaczone odpowiednimi niteczkami.

Czas zakasać rękawy, wziąć łopatkę i do wykopków

No wow
Jestem pełna podziwu ....
Wzór niedościgniony
Taka segregacja i porzadek !
Brawo ! Należy ci się :
Ogród Basi i Romka 09:49, 27 maj 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Jeszcze nie wiem czym go obsadzę i gdzie dokładnie będzie stał, myślę gdzieś w cieniu z paprotkami albo pokombinuje z rojnikami muszę go tylko trochę ogarnąć

Ale kolos . Odważna kobieta z Ciebie .
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 09:45, 27 maj 2020

Do góry
Radek40 napisał(a)
Witajcie

Od dłuższego czasu śledzę to forum ale dopiero teraz przyszedł czas na pierwszy post
W moim skromnym ogrodzie wygospodarowałem nieco miejsca gdzie właśnie kończę budowę 4 skrzyń. Budowę rozpocząłem już końcem zeszłego roku ale wtedy zabrakło czasu na dokończenie.
W zasadzie brakuje mi jeszcze wierzchniej warstwy ziemi i będzie można coś posadzić.
Skrzynie zbudowałem z desek o grubości 5.5cm (w zamiarze miały być cieńsze ale akurat taki materiał był na tartaku). Z tego miejsca pozdrawiam serdecznie stolarza Tomka, bez którego ten projekt nie miałby racji bytu!

Skrzynie mają wymiar 214x104cm i wysokość 48cm (same dechy). Dodatkowo stoją na wkopanych w ziemię betonowych krawężnikach. Wiem, że nie wszystko jest eko tak jak powinno.Maty oraz folia kubełkowa mogą razić
Cały ten teren zanim założyłem ogród był jednym wielkim chwastowiskiem.
Skrzynie postawiłem w najdłużej nasłonecznionym miejscu w ogrodzie.

Na dno skrzyń poszła siatka, kartony oraz spora ilość spróchniałych pni i gałęzi.
Następnie żyzna ziemia gliniasta i warstwa 20-letniego, przekompostowanego obornika, który praktycznie też zamienił się już w ziemię. W tym momencie zastanawiam się jeszcze czym uzupełnić resztę bo niczego darmowego już nie posiadam. Ziemia z worków, z kompostowni? Jakieś pomysły?

Czas pokaże jak będą na tym rosły warzywka!

Pozdrawiam
Radek

Chłopie, a skąd ty miałeś 20-letni obornik? Jezu , że sie tyle lat utrzymal Zazdraszczam.
Daj ziemię z worków na wierzch i będzie git.
Skrzynie faktycznie solidne!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies