Tak te rośliny już za duże na okrywanie. Klon ma ponad 4,5 wysokości. I za dużo tego do okrywania.
Żywopłoty z cisa przyrastają na bokach, góra nie rusza. Ja często powtarzam, że trzeba szukać pozytywów, więc znalazłam - nie trzeba będzie góry przycinać w tym roku
Wszystkie żywopłoty mają góry przymrożone.
Dzień dobry, to mój pierwszy post tutaj Przeczytałam cały wątek, ale nadal mam wątpliwości, co dolega moim 3 letnim grabom (żywopłot). Czy to pordzewiacz? Proszę o pomoc.
U mnie jeszcze po tych przymrozkach był jeden w nocy z 20 na 21 maja - mniejszy, ale i tak nie miał już co złego robić Rozmawiałam z Sylwią i u niej wówczas nie było. Ja mam chyba krakowski biegun zimna u mnie
Dobrze,że przez moje opieszalstwo nie przycięłam bluszczu. Wszystkie młode liście mu zmroziło. Przycięłam i będzie odrastał.
Na ogrodzeniu przycięłam jesienią do malowania.
Zmrożone młode przyrosty.
Tak było przed przymrozkami.
A tak przy okazji widać ile go co roku przycinam. Przez chwilę widać murek oporowy
Witajcie, ptorzebuję pomocy w identyfikacji choroby jaka zaatakowała moje jabłonie odmiany Antonówka i Papierówka. Nie mam pojęcia czym można to zwalczyć . Będę wdzięczna!
kupiony przed paru laty jako kaukaski Golden Start, nie pasowało mi to zbytnio ale że cena była okazyjna to kupiłem dwa
zdania uczonych były podzielone a dzisiaj olśnienie wyczaiłem gościa
to serbski Golden Rain (raczej)
Fale bym wyłagodziła i pewnie jedną ze środka usunęła całkiem. Pod te drzewka posadź coś co ziemię przykryje niziutkiego, niskie roślinki okrywowe nawet pod krzewami mogą rosnąć.
Basiu ja swoje wsadziłam dosłownie dwa tygodnie temu prosto do gruntu. Niestety musiały poczekać Jeszce nie wszystkie z ziemi wyszły. W sumie to nie wiem co u nich słychać Myślę, że jeszcze można tylko później zakwitną. Tylko zależy jak je przetrzymują, bo żeby nie były w tych woreczkach powyciągane za bardzo, a co gorsze przesuszone.
Melduje, że roślinki od Ciebie też mają korzonki. Czekam, aż córka przyjedzie w przyszłym tygodniu i mi je powsadza. Te z korzonkami posadziłam. Wszystko rośnie.
Niestety nie wszystkie roślinki się regenerują po przymrozkach.
Cisy i bukszpany nadal straszą końcówkami. Nie ma jak przyciąć, bo cały czas pada.