dzięki za opinie, pierwszy raz mi sie tak tu udzielasz, chyba naprawdę potrzebuję pomocy
generalnie to umknęło mi zeby Justyna mi coś o serbach pisała, miałam wrażenie ze o danice i różach raczej :/ ale pomysł z serbami w linii jest fajny, nie pomyślałam o tym wcale..
a drzewo to właśnie ja myślałam o buku dawyck gold dalby jasny kolor na rabacie. o variegatusach chyba Karola albo Toszka pisały że szału z nimi nie ma i ładne sa tylko przez chwilę. jak znajde ten cytat to tu wkleję.
tu wymiary tego frontu
Renia zdrówka życzę, kuruj się bo inaczej to wyjątkowo pociągająca ekipa pojedzie na Gardenię
nic tam nie posadziłam, generalnie myślałam ze te serby które posadziłam na rabacie zakryją mi widok a to co za nimi to już sprawa eMa. chyba bluszcza mu tam posadzę i tyle.
bardzo ładne inspirki, mi też najbardziej podoba się ta co Tobie https://pl.pinterest.com/pin/529876712385810047/
teraz drewno oparte jest o ściany kanciapy a z boku przytrzymane grubymi patykami więc przewiew jest z boku
stojąc przy furtce, patrząc w prawo. serby pod ogrodzeniem od siatki 1,3. tujek danica 10szt widoczny właz do szamba, do którego bardzo rzadko potrzebne dojście
Iwona tak na szybko bo leje non stop u mnie, stojąc przy furtce, patrze w lewo, to ta rabata z rodkami. serbów jest 10szt, 4 rodki i 5 tujek danica
ten worek z kompostem oczywiście zniknie
A mówiłś, ze nie warto czytać twoje wątku. Ja mam problem z wnętrzami. Teraz będę wiedziała, skąd czerpać inspiracje
Ja z moim M jak ogień i woda i 27 lat razem wszystko ogarniamy. Mi podobają się wnętrza nowoczesne, jemu starocie. Znaleźć punkt zaczepienia - to wyższa szkołą jazdy, ja nie umiem
Ostatnio powiedział, ze mi radia w kuchni brakuje, więc mi kupi, takie inspirowane na stare, retro. A ja mam kuchnię nowoczesną. Nie podjęłam tematu
Witaj Aniu Fajnie, że mnie odwiedzasz
Moje zmiany do Twoich to kropla w morzu, ale cieszę się, że ogród się zmienia zdecydowanie na lepsze - tak to zasługa O
Opcja nr 1 będzie. Tak, jak Ci pisałam-obrzeżami troszkę sobie wyrównam teren, a chodniczek będzie utopiony w trawie. Co do hortensji-to muszę jeszcze poczytać opinie-ale faktycznie poszłabym w różowe- posadzę je wzdłuż tujek na wysokości ściany garażu, przed nimi jakąś trawkę-to jeszcze kwestia pod rozwagę. Będę też musiała jakoś przemyśleć całokształt rabaty, bo cień jest tylko wzdłuż garażu-rabata rozciągałaby się wzdłuż całego boku działki-także w strefach nasłonecznienia.
iwka czy ta Vanilia Fraise faktycznie się pokłada? wygląda jakoś bardziej "smętnie" po opadach deszczu niż pozostałe odmiany?
To teraz też skrobnijcie jaka to jest sensowna cena za sadzonkę hortensji?Kupować na necie, czy lokalnie?
ag_zie fajnie, że zaglądasz-u Ciebie widzę na wątku-wrze
Basen super sprawa, polecam. Rozkładamy co roku, tylko pusty placek zostaje zamiast trawnika.
Po tym poście uświadomiłam sobie, że w tym roku minie 15 lat jak znam mojego M Szmat czasu.