Tak Aguś uznałam że wszystko się już budzi do życia to i lada moment magnolia zacznie dawać oznaki życia. Wykopałam bardzo głęboko i szeroko ale okazało się że jej korzenie płytko i wcale nie szeroko były.Wzięłam z całą bryłą na worek i przenieśliśmy na nowe stanowisko. Mam nadzieję że nawet nie poczuła przenosin
Wspaniale się ogląda wasz sabacik, gospodyni cudowna, wszystkich rozpoznałam, Gosiu w tych włosach jest ci idealnie, slicznemu we wszystkim ładnie
I magnolia juz ma nowe miejsce, ustalone
Było mi strasznie miło cię gościć i mam nadzieję że tych spotkań będzie wiele No i tym oto sposobem dowiedziałam się że mam miejsce na dwie magnolie albo jeszcze inne drzewo Jaki wielki ten mój ogród
Gosiu - wielkie dzięki. Było po prostu cudownie Wróciłam tak odprężona i pozytywnie naładowana jak dawno nie była. Naprawdę u Was spędziłam fantastyczne chwile Jesteście świetni, i macie śliczne gniazdko rodzinne. I nawet cel został osiągnięty czyli magnolia "przesadzona" chociaż.... jak o tym tak pomyślę to miejsce wybrane przez Krzysia też jest niczego sobie
Dziękuję Wam obojgu gorąco i mam nadzieję na jeszcze niejedno takie spotkanko Buziaki gorące
Ja wreszcie dotarłam do mojego archiwum sprzed kilku lat.
Tak wyglądał Hermannshof na początku kwietnia ( chociaż kwiecień kwietniowi nierówny niestety) bo w tamtym roku w Berlinie leżał jeszcze w kwietniu śnieg i było 4 stopnie
Wrażenie robiła ta przeogromna magnolia. Chyba podobnie ogromne widziałam tylko w Kornwalii
Ufff to raczej na bukszpanach i magnolii ich nie mam. Chociaż magnolia ma listki tak jakby przypalone, brązowiejące...
No i wrzosy prysnę, Alinko dzięki bo nie wiedziałam że tak wcześnie trzeba.
Aga, machnij to 'na płasko'- na papierze, co? Zarys rabaty, na oko i punkty stałe- brzozy, planowana wiśnia, Coniki, Sumak- tak uda się lepiej to ogarnąć.
Ty sobie radzisz z takimi wyzwaniami.
nie wiem gdzie te jeżówki miały być.
za rózami coś, a gdzie stipa brachytricha? Za tym czymś, obok?
To może z boku tez ta stipa brach- wysokość większa, ale ona jest lekka w pokroju, a będzie zespalać
Jesienna nie pasuje, to nie ta zieleń. A heuflera to ta, którą mam od Ciebie, tak? Ona jest dla mnie niebiesko zielona, o te zdjęcia najbardziej oddają jej wygląd http://www.bluestem.ca/sesleria-heufleriana.htm.
Tak, róża jest wysoka w porównaniu z Nozomi, 50 cm, to do kolan wyjdzie. Masz jeszcze jakąś wizję trawkową? Co by pasowało?
Podpowiedzcie jeszcze jakie rośliny z tą różą by pasowały? Może mi się coś poukłąda w głowie. Miałam tam wsadzić w dalsze partie białe jeżówki jak planowałam Nozomi, ale teraz nie wiem sama. Nozomi miała krócej kwitnąć, więc jeżówki miały przejąć władzę po róży, a teraz już trzeba będzie ostrożniej, bo ta kwitnie cały sezon. Czekam na natchnienie.