do mnie to nie przemawia ....dlaczego? ...ano dlatego że nie ma skali
proponuje ci tak zrobic
1. papier w kratkę i cyrkiel i rysuj kółka w skali z natury zmierz gdzie masz pieńki swierków i jakie sa dzis szeroki ....a potem na to wrysuj drugie większę kółko - docelowa (wyczytana w necie szerokość dołem świerka) ...to samo z RH i daniką zrób ...zobaczysz wtedy właściwe docelowe proporcje
PS . taka frontowa raba jest mało elegancka
świerki serbskie rosna dość szybko moje z przed 3 lat juz mnie przegoniły ...nie sa bardzo szerokie dołem ...chyba ze utniesz im przewodnik .
a anna_t pisze że tego nie zrobiła ..musi nadrobić ...bo ja dopiero w 2 sezonie po założeniu trawnika ten program obejrzałam ..i się nie należakowałam jakoś bardzo ...bo zaczęły się przesadzanki i szał nasadzeń ogrodowych
z tych dwóch różowych ktore poleciła Anita vanilki rzeczywiscie są ładniejsze, podobno kwiaty potrafią mieć większe od głowy ale pokladają sie po deszczu. dlatego moze lepiej pinky vinky..sama niewiem na co się zdecyduję. jak będziemy miały rózne to w swoich ogrodach będziemy je podziwiać
a o ścieżkę to chciałam zapytać ta przy garażu, niewiem co mi z tym tarasem. czy robisz tam opaskę a potem płyty w trawie czy poszerzasz opaskę i płyty w żwirku?
według mnie wszystkie 3 wizualnie sa super. myślę żebyś decyzję podjęła na podstawie tego która z tych turzyc najładniej wygląda poza sezonem. jednak to jest rabata przy wejściu i powinna być reprezentacyjna
tak najważniejsza jest teraz rabata z rodkami
mój pomysl
tak było
a taki pomysł, rodki zgrupowac po lewo na tyłam buk dawyck gold, danicy zgrupowac po lewo, posadzić hakone i do tego jednoroczne czarne konwalniki
widziałam piękna jest i podobno w delikatnym cieniu sobie radzi więc jak porosnie żywopłot i zrobi się lekki cień na altanie w południe to powinna dać rade? dorzuce jeszcze po sztuce LO bo pachnie silniej i powinno byc ok. jak chcesz to ci moge new dawn odstapic też?
ile Ty bierzesz LO?5szt?
dzieje się
pomysł na drzewa dała Kasya bo mam go od południa i żeby sie od słońca wysłonić. zbieram informacje o różnych drzewach i jak narazie obsadziłabym juz połowę działki bo takie perełki mi tu podrzucacie a przy tarasie wciąż niezdecydowana jestem