Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:27, 20 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Kobieto to było 10 lat temu. Już dawno gdzieś je zgubiłam. Ale obrazy z jego realizacji i zasady tworzenia ogrodów dzwonią mi w głowie do dziś

widzisz dlatego mi takie przejście do altany strzeliłaś, zbudowałaś napięcie w moim ogrodzie
Ogród z pergolą 20:27, 20 lut 2016
Do góry
anna_t napisał(a)

a taki pomysł, rodki zgrupowac po lewo na tyłam buk dawyck gold, danicy zgrupowac po lewo, posadzić hakone i do tego jednoroczne czarne konwalniki

do mnie to nie przemawia ....dlaczego? ...ano dlatego że nie ma skali

proponuje ci tak zrobic

1. papier w kratkę i cyrkiel i rysuj kółka w skali z natury zmierz gdzie masz pieńki swierków i jakie sa dzis szeroki ....a potem na to wrysuj drugie większę kółko - docelowa (wyczytana w necie szerokość dołem świerka) ...to samo z RH i daniką zrób ...zobaczysz wtedy właściwe docelowe proporcje

PS . taka frontowa raba jest mało elegancka
świerki serbskie rosna dość szybko moje z przed 3 lat juz mnie przegoniły ...nie sa bardzo szerokie dołem ...chyba ze utniesz im przewodnik .
Ogród z pergolą 20:24, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
chodzi o ten program, jak zostać ogrodnikiem?
Pokochaj swój ogród z Alanem Titschmarshem
Ogród z pergolą 20:22, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Monika świetny pomysł szkoda że w tamto lato tego nie zrobiłam, słońca było pod dostatkiem
Ania zrób mi skan tych notatek

Kobieto to było 10 lat temu. Już dawno gdzieś je zgubiłam. Ale obrazy z jego realizacji i zasady tworzenia ogrodów dzwonią mi w głowie do dziś
Ogród z pergolą 20:22, 20 lut 2016

Do góry
chodzi o ten program, jak zostać ogrodnikiem?
Ogród z pergolą 20:19, 20 lut 2016
Do góry
jankosia napisał(a)
Skoro Justyna już Ci podpowiedziała że trzeba się cofnąć bo poszło to za daleko w byle jakim kierunku to i ja wtrącę swoje trzy grosze bo mi się coś przypomniało Był kiedyś taki program ogrodniczy który oglądałam z wypiekami na twarzy. Prowadził go Alan Titchmarsh, ikona jakby nie było. Wiesz od czego radził zacząć projektowanie ogrodu? Od wystawienia krzesła czy leżaka i obserwowania wędrówki słońca po działce Może ta uwaga ci się przyda

a anna_t pisze że tego nie zrobiła ..musi nadrobić ...bo ja dopiero w 2 sezonie po założeniu trawnika ten program obejrzałam ..i się nie należakowałam jakoś bardzo ...bo zaczęły się przesadzanki i szał nasadzeń ogrodowych

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:19, 20 lut 2016

Do góry
z tych dwóch różowych ktore poleciła Anita vanilki rzeczywiscie są ładniejsze, podobno kwiaty potrafią mieć większe od głowy ale pokladają sie po deszczu. dlatego moze lepiej pinky vinky..sama niewiem na co się zdecyduję. jak będziemy miały rózne to w swoich ogrodach będziemy je podziwiać
a o ścieżkę to chciałam zapytać ta przy garażu, niewiem co mi z tym tarasem. czy robisz tam opaskę a potem płyty w trawie czy poszerzasz opaskę i płyty w żwirku?
Ogród z pergolą 20:13, 20 lut 2016

Do góry
Monika świetny pomysł szkoda że w tamto lato tego nie zrobiłam, słońca było pod dostatkiem
Ania zrób mi skan tych notatek
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:10, 20 lut 2016

Do góry
według mnie wszystkie 3 wizualnie sa super. myślę żebyś decyzję podjęła na podstawie tego która z tych turzyc najładniej wygląda poza sezonem. jednak to jest rabata przy wejściu i powinna być reprezentacyjna
Ogród z pergolą 19:48, 20 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Zapraszam Aniu do mnie na głosowanie i wszystkich zaglądających również

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5905-zielonym-od-linijki-ogrod-ivony?page=72#post_4

lecę
Ogród z pergolą 19:48, 20 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Jak w jakiś weekend to przyjadę Do Łodzi ode mnie rzut beretem

napewno w weekendy, dam Ci znać jak się zacznie
Ogród z pergolą 19:21, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
podobno jakoś od połowy maja, po ogrodnikach napewno. hale na Politechniki tam gdzie expo. przyjedziesz? to się umówimy koniecznie
Jak w jakiś weekend to przyjadę Do Łodzi ode mnie rzut beretem
Ogród z pergolą 19:20, 20 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

tak, 5

pomysle... bo kurcze gdzie ja ją posadzę...

jak to gdzie? drzew masz tyle, puść przy jednym
Ogród z pergolą 19:20, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Justynko, całościowy plan potrzebny mi był, by wiedzić, w jakim pójść kierunku. Twój ogród znałam. U Ani musiałam nadrobić.

Aniu, możesz jeszcze zmienić zamówienie. Wystarczy wysłać maila z nowym zamówieniem i powołać się na stare. Ja tak zrobiłam w F jesienią.

Będę w poniedziałek. Teraz weekend jest dla eMa. Też muszę go podkarmić
Buziaki

spokojnie Iwona, dbaj o eMa, czekam z decyzjami na Ciebie do poniedziałku. miłego weekendu
Ogród z pergolą 19:19, 20 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kiermasze pod halą? Gdzie to i kiedy?

podobno jakoś od połowy maja, po ogrodnikach napewno. hale na Politechniki tam gdzie expo. przyjedziesz? to się umówimy koniecznie
Ogród z pergolą 19:15, 20 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dziewczynki pogalopowały ...myślę ze jest chaos ...gigantyczny chaos i nikt nic mądrego kompleksowego nie doradzi....bo każdy ciągnie w swoja stronę skakacie za bardzo po rabatach trudno nadążyć za wami

po 1. Iwonka ładnie cie nakieruje ...ale dajcie jej złapać oddech

2. poroponuję na początek zając się rabata nr 9 (serby i studnia i RH ) wybrać rośliny które tam maja jeszcze być

3. a hortki ..typy odmiany proponuje póżniej rozważać jak już będzie wiadomo gdzie ich lokalizacja i ile szt. ( inspirki z hortkami świetne pomysł świetny ...wiec ....w trzeciej kolejności do szczegółowego planowania.

4. bo w drugiej kolejności trzeba zajać się różami ....zdążyłam już zrozumieć ze takie zamówienie zostaje i podlega zmianie .....tak więc proponuję żeby wsadzeniem róż przy tarasie - jakie gdzie ile i układ - zajęła się sama właścicielka watka ...daj propozycje będziemy oceniać

resztę rabat ...zostawcie w spokoju ....przecież i tak na raz wszystkiego nie zrobi

tak najważniejsza jest teraz rabata z rodkami
mój pomysl
tak było

a taki pomysł, rodki zgrupowac po lewo na tyłam buk dawyck gold, danicy zgrupowac po lewo, posadzić hakone i do tego jednoroczne czarne konwalniki
Ogród z pergolą 19:13, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

widziałam piękna jest i podobno w delikatnym cieniu sobie radzi więc jak porosnie żywopłot i zrobi się lekki cień na altanie w południe to powinna dać rade? dorzuce jeszcze po sztuce LO bo pachnie silniej i powinno byc ok. jak chcesz to ci moge new dawn odstapic też?
ile Ty bierzesz LO?5szt?

tak, 5

pomysle... bo kurcze gdzie ja ją posadzę...
Ogród z pergolą 19:02, 20 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
ciezko nadązyc u ciebie
zobacz sobie jeszcze jaka piekna New dawn u Joasi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=762#post_6

widziałam piękna jest i podobno w delikatnym cieniu sobie radzi więc jak porosnie żywopłot i zrobi się lekki cień na altanie w południe to powinna dać rade? dorzuce jeszcze po sztuce LO bo pachnie silniej i powinno byc ok. jak chcesz to ci moge new dawn odstapic też?
ile Ty bierzesz LO?5szt?
Ogród z pergolą 18:57, 20 lut 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

padłam!!!!!!!!! Hahaha...

mówię ci Aga podkarmić to ja umiem
Ogród z pergolą 18:56, 20 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Kurcze, przeczytałam.
Ile wy tu siedzicie?
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie przerwę i nie mogę nadgonić od rana.

Widzę że kolejny problem się pojawił. Zastanawiam się czemu koniecznie chcesz posadzić wysokie drzewa pod tarasem? Może jednak jakieś średnie piętro?

Chyba że chcesz zasłonić taras. Chodzą mi różne pomysły ale jeszcze nie określone bliżej.

dzieje się
pomysł na drzewa dała Kasya bo mam go od południa i żeby sie od słońca wysłonić. zbieram informacje o różnych drzewach i jak narazie obsadziłabym juz połowę działki bo takie perełki mi tu podrzucacie a przy tarasie wciąż niezdecydowana jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies