Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

ag_zie 17:41, 20 lut 2016

Ufff...nadrobiłam! Trzymam kciuki za Ciebie co by Cię głowa od tego wszystkiego nie rozbolała
Kasya 18:18, 20 lut 2016

ciezko nadązyc u ciebie
zobacz sobie jeszcze jaka piekna New dawn u Joasi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=762#post_6
anna_t 18:50, 20 lut 2016

ren133 napisał(a)
Ania Te tawułki ma zielona
wiem właśnie, jak Anita wrzuciła zdjęcie to skojarzyłam. Marta takie maleństwa kupiła chyba w B i miało to byc coś innego
anna_t 18:51, 20 lut 2016

kasja83 napisał(a)

Piękna jest ta vanilia fraise!,W ogrodzie chcę iść w róże, fiolety, lila. Byłaby pięknym mocnym akcentem kolorystycznym
Filemon24 dzięki za radę

Aniu czy Wy nie robicie sobotnich porządków???Mąż mnie z domu wyrzuci-nic tylko na komputer uciekamParę stron wcześniej masz taki rzucik rabat koło tarasu-po jednej stronie z takim zębem-ja bym u siebie też coś w ten deseń robiła.

ja rano weszłam tylko szybciutko Iwonie zrobić skrót z wątku i jakoś tak narobiło się tych postów
też zrób taki planik, fajnie razem tak wszystko obejrzeć ustalić plan rabat a nasadzenia na poszczególnych to juz na spokojnie
anna_t 18:53, 20 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu poczekaj z serbami do kwietnia jak zaczna sie kiermasze pod halą , tam można kupic kopane bardzo tanio , kupowalam nawet po 2zł ale kilka lat temu takie ok 1/2m wysokosci a jak chcesz wieksze to koło mnie jest dobra szkółka , na ogól mają albo można zamówic ale droższe , Konrad kupował chyba 1,5-2m po ok 70zł ale dobrze juz nie pamietam w każdym razie ponizej stówy.

Doczytałam że juz masz kupione, przepraszam ale nie wszystko czytam na bieżąco.

szkoda że ja wcześniej nie wiedziałam
anna_t 18:56, 20 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Kurcze, przeczytałam.
Ile wy tu siedzicie?
Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie przerwę i nie mogę nadgonić od rana.

Widzę że kolejny problem się pojawił. Zastanawiam się czemu koniecznie chcesz posadzić wysokie drzewa pod tarasem? Może jednak jakieś średnie piętro?

Chyba że chcesz zasłonić taras. Chodzą mi różne pomysły ale jeszcze nie określone bliżej.

dzieje się
pomysł na drzewa dała Kasya bo mam go od południa i żeby sie od słońca wysłonić. zbieram informacje o różnych drzewach i jak narazie obsadziłabym juz połowę działki bo takie perełki mi tu podrzucacie a przy tarasie wciąż niezdecydowana jestem
anna_t 18:57, 20 lut 2016

ag_zie napisał(a)

padłam!!!!!!!!! Hahaha...

mówię ci Aga podkarmić to ja umiem
19:02, 20 lut 2016
dziewczynki pogalopowały ...myślę ze jest chaos ...gigantyczny chaos i nikt nic mądrego kompleksowego nie doradzi....bo każdy ciągnie w swoja stronę skakacie za bardzo po rabatach trudno nadążyć za wami

po 1. Iwonka ładnie cie nakieruje ...ale dajcie jej złapać oddech

2. poroponuję na początek zając się rabata nr 9 (serby i studnia i RH ) wybrać rośliny które tam maja jeszcze być

3. a hortki ..typy odmiany proponuje póżniej rozważać jak już będzie wiadomo gdzie ich lokalizacja i ile szt. ( inspirki z hortkami świetne pomysł świetny ...wiec ....w trzeciej kolejności do szczegółowego planowania.

4. bo w drugiej kolejności trzeba zajać się różami ....zdążyłam już zrozumieć ze takie zamówienie zostaje i podlega zmianie .....tak więc proponuję żeby wsadzeniem róż przy tarasie - jakie gdzie ile i układ - zajęła się sama właścicielka watka ...daj propozycje będziemy oceniać

resztę rabat ...zostawcie w spokoju ....przecież i tak na raz wszystkiego nie zrobi

anna_t 19:02, 20 lut 2016

Kasya napisał(a)
ciezko nadązyc u ciebie
zobacz sobie jeszcze jaka piekna New dawn u Joasi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=762#post_6

widziałam piękna jest i podobno w delikatnym cieniu sobie radzi więc jak porosnie żywopłot i zrobi się lekki cień na altanie w południe to powinna dać rade? dorzuce jeszcze po sztuce LO bo pachnie silniej i powinno byc ok. jak chcesz to ci moge new dawn odstapic też?
ile Ty bierzesz LO?5szt?
AnnaCh 19:07, 20 lut 2016

Kiermasze pod halą? Gdzie to i kiedy?