Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

jankosia 19:52, 20 lut 2016

Skoro Justyna już Ci podpowiedziała że trzeba się cofnąć bo poszło to za daleko w byle jakim kierunku to i ja wtrącę swoje trzy grosze bo mi się coś przypomniało Był kiedyś taki program ogrodniczy który oglądałam z wypiekami na twarzy. Prowadził go Alan Titchmarsh, ikona jakby nie było. Wiesz od czego radził zacząć projektowanie ogrodu? Od wystawienia krzesła czy leżaka i obserwowania wędrówki słońca po działce Może ta uwaga ci się przyda
Makao_J 20:06, 20 lut 2016

jankosia napisał(a)
Skoro Justyna już Ci podpowiedziała że trzeba się cofnąć bo poszło to za daleko w byle jakim kierunku to i ja wtrącę swoje trzy grosze bo mi się coś przypomniało Był kiedyś taki program ogrodniczy który oglądałam z wypiekami na twarzy. Prowadził go Alan Titchmarsh, ikona jakby nie było. Wiesz od czego radził zacząć projektowanie ogrodu? Od wystawienia krzesła czy leżaka i obserwowania wędrówki słońca po działce Może ta uwaga ci się przyda

OOOOOO to ja wyhodowałam miłość do ogrodu na tych odcinkach.

Pamiętam ten tekst ale ni cholewci nie mogłam sobie przypomnieć kto go prowadził.

Nawet notatki sobie robiłam z tego co mówił. Może dlatego mam sentyment do angielskich ogrodów.
anna_t 20:13, 20 lut 2016

Monika świetny pomysł szkoda że w tamto lato tego nie zrobiłam, słońca było pod dostatkiem
Ania zrób mi skan tych notatek
Dominika11 20:15, 20 lut 2016

o też znam Alana przemiany ogrodowe, w sumie do dzisiaj oglądam powtórki
20:19, 20 lut 2016
jankosia napisał(a)

a anna_t pisze że tego nie zrobiła ..musi nadrobić ...bo ja dopiero w 2 sezonie po założeniu trawnika ten program obejrzałam ..i się nie należakowałam jakoś bardzo ...bo zaczęły się przesadzanki i szał nasadzeń ogrodowych

anna_t 20:22, 20 lut 2016

chodzi o ten program, jak zostać ogrodnikiem?
Makao_J 20:22, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)
Monika świetny pomysł szkoda że w tamto lato tego nie zrobiłam, słońca było pod dostatkiem
Ania zrób mi skan tych notatek

Kobieto to było 10 lat temu. Już dawno gdzieś je zgubiłam. Ale obrazy z jego realizacji i zasady tworzenia ogrodów dzwonią mi w głowie do dziś
Dominika11 20:24, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)
chodzi o ten program, jak zostać ogrodnikiem?
Pokochaj swój ogród z Alanem Titschmarshem
20:27, 20 lut 2016
anna_t napisał(a)

a taki pomysł, rodki zgrupowac po lewo na tyłam buk dawyck gold, danicy zgrupowac po lewo, posadzić hakone i do tego jednoroczne czarne konwalniki

do mnie to nie przemawia ....dlaczego? ...ano dlatego że nie ma skali

proponuje ci tak zrobic

1. papier w kratkę i cyrkiel i rysuj kółka w skali z natury zmierz gdzie masz pieńki swierków i jakie sa dzis szeroki ....a potem na to wrysuj drugie większę kółko - docelowa (wyczytana w necie szerokość dołem świerka) ...to samo z RH i daniką zrób ...zobaczysz wtedy właściwe docelowe proporcje

PS . taka frontowa raba jest mało elegancka
świerki serbskie rosna dość szybko moje z przed 3 lat juz mnie przegoniły ...nie sa bardzo szerokie dołem ...chyba ze utniesz im przewodnik .
anna_t 20:27, 20 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Kobieto to było 10 lat temu. Już dawno gdzieś je zgubiłam. Ale obrazy z jego realizacji i zasady tworzenia ogrodów dzwonią mi w głowie do dziś

widzisz dlatego mi takie przejście do altany strzeliłaś, zbudowałaś napięcie w moim ogrodzie