Poskarżę się na mojego derenia kousa China Girl - kwiatków ma chyba raptem z 5! W ub roku posadzony kwitł oczywiście kwiatami wyhodownymi w donicy w sklepie. A w tym roku taka susza kwiatowa, choć on był w miarę nawodniony. Oby za rok zachwycił!
Ale ma ładny przyrost z ubiegłego roku. Idzie w górę dość mocno.
Dzięki Haniu za rady. Muszę pomyśleć z tymi bylinami. Na pewno spróbuję irysy syberyjskie.
Ale patrząc na moją zjedzona szałwię trochę się boję..
Bza chcemy powtórzyć z drugiej strony i na dużej skarpie. Ale ten rok to tylko ta strona, więc muszę myśleć przyszłościowo... Tam wszystkie rośliny muszą się nadać na dużą skarpę.
Dziś wygrzebałam derenia świdwę midwinterfire, może go wykorzystać jednak? Można go ścinać...Wydaje mi sie, że tam po prawej stronie kaliny jest trochę więcej miejsca, bo ta kalinę posadziłam bardziej z przodu po lewej niż narysowałam na planie. Na zdjęciu jak się przyjrzeć to w okolicy ego kabla, co leży przy środkowym grabie.
I mogłabym go powtórzyć gdzieś przy ambrowcu??? Daje jakieś odrosty, więc później przeniosę sobie na skarpę.
Mam bodziszki korzeniastego, dobrze u mnie rośnie, może się nadać chyba jako zadarniacz?
Dzisiejszy dzień upłynął na sadzeniu.
Rośliny małe, więc na efekt trzeba poczekać, ale jestem zadowolona
Tu posadziłam 5 host od Ani Anabuko, dla 2 będę robić gazony.
Powojnik Taiga dostał skrzynkę i kratki.
Tu rosły same jeżówki, dosadziłam 2 szałwie, trawy, dąbrówkę i jarmuż z wysiewu.
Tu też trafiły 2 szałwie, tojeść Beaujolais, juka Bright Edge, trawa preriowa.