Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 09:36, 21 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Poradźcie co zrobić.
Muszę zasłonić te okropna skrzynkę gazowa. Rura poszła między Miskantami i nie trzeba było ich wykopywać. Ale obawiam się, że jak się zestarzeje miskant i trzeba będzie siekierą go ciachać przy gazie, to może dojść do awarii.
Gdybym znalazła trzeciego Rh CW, to może on by się tam nadał. Ale będzie problem ze znalezieniem takiego dużego.
To jednak posadzić jakiś wysokie trawki? Trzcinniki?
W nogach zostanie poletko host. Tuje odpadają. Muszę mieć widok na ulicę w tym miejscu.

Rządek wąskich cisów?
Ale tam jest zawijasek bukszpanowy, to nie bardzo będzie pasowała kolejna strzyżona forma.

A może trawy posadzić w donicy, żeby nie rozrastały się?
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:29, 21 maj 2020

Do góry
DanielES napisał(a)
Dwa razy w tygodniu? Ja taka młoda trawę podlewam nawet 2 razy dziennie i to tak 30 minut na sekcje. A ten nawóz ręcznie można rozdysponować?
Tak, małe brązowe granulki. Skład i opis na zdjęciu.
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 09:29, 21 maj 2020

Do góry
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Posiadam 4 wiśnie. Niestety w tym sezonie dwie z nich rozpoczęły wegetacje około 4 tygodni temu i się zatrzymały w pół drogi. Co robić? Czekam czekam i nic...

z gróy dziękuje za pomoc.

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:08, 21 maj 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Azalie w pełnym rozkwicie

zakupiłam w bierze azalie japońską krzaczek ładny.zobaczymy co z tego będzie
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:00, 21 maj 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 09:00, 21 maj 2020

Do góry
Uwaga! Najbrzydsze zdjęcia na forum
Tym samym melduję, że maluję
W trakcie roboty olśnienie, trzeba zrobić raport na forum.
No więc z brudnymi łapskami łapię w ręce najstarszy aparat jaki mamy.
Chyba jego czas nadszedł, takie zdjęcia już tylko robi
Obudowę pobrudziłam, ale dokument jest, jak z XIX wieku
Jedno się zgadza, z ciemnego będzie jasno, baaaardzo jasno.
Ogrodowe wariacje 08:53, 21 maj 2020

Do góry
Tak było wcześniej, zaraz po zimie

Ptasi gaj 08:51, 21 maj 2020

Do góry
CD

Ta trawa to Memory

Ptasi gaj 08:46, 21 maj 2020

Do góry
CD

Po prawej stronie na pierwszym planie hyzop

Ogrodowe wariacje 08:41, 21 maj 2020

Do góry
Dokonałam kilka zmian w tylnej części działki. Posadziłam hortensje limelight w szpalerze i podsadziłam danicami na przemian z rozplenicą hameln gold. Nie miałam jej dotąd i jestem ciekawa jak będzie się sprawować przy żwirowej bardziej iglastej rabacie w korze rosną wrzośce, które są po ścięciu i teraz nie wyglądają aktrakcyjnie, ale za to wczesną wiosną są super...tak to teraz wygląda:

Kłopoty - problemy z trawnikiem 08:37, 21 maj 2020

Do góry
Witam,
Trawnik założony w pierwszym tygodniu kwietnia b.r., niestety przysypany torfem i prawdopodobnie to spowodowało wzrost dużej ilości komosy. Całość była tylko podlewana. Mam wrażenie, że przestał w ogóle rosnąć.

Orać i siać od nowa czy czekać i patrzeć co będzie po koszeniu (o ile wzrośnie)?

Ogród bez reguł 08:37, 21 maj 2020

Do góry
Ogród bez reguł 08:33, 21 maj 2020

Do góry
Fotoreportaż z wczorajszego dnia
Mały murek ze słupkiem... eM z młotem, ja z łomem...
Jak się okazało, słupek wbetonowany w miejscu styku 3 (słownie: trzech!) murków - jeden podziemny, drugi na poziomie gruntu, trzeci 10cm ponad...

Finalnie słupek wydłubaliśmy , ale dziura jak pułapka na słonie Nie wszystko musimy zneutralizować, ale jeszcze trochę zostało. Mam nadzieję, że ręce eMa nie odmówią dziś posłuszeństwa, bo walił tym młotem jak oszalały
W samym słońcu 08:30, 21 maj 2020

Do góry
Zostala mi jeszcze rabata, na której mam żywopłot z cisów, Amanogawy, tuje Danica, perowskia, baptysja,derenia ih, z bylin co zostało to przywrotniki,szałwię, jeżówki, sesleria parę sztuk,trawę brązowa, rozschodniki ,Carex Variegata. I to taki miss masz, który zoabcze jak się latem będzie prezentował. To rabata wjazdowa,a wyszło na to,że sądzę to co mi zostanie lub to co lubi dużo słońca
A tymczasem wczorajsze nasadzenia
I w
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:30, 21 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja ogród mam właśnie dla tych kwiatków, zapachu i koloru.

Taki widok mam z okna

Cudne polaczenie!Powojnik super. Ja nie mam do nich reki, nie wiem czy ziemia ziemia dla nich nie za ciezka.
Jeżówkowe-Love 08:25, 21 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

sam z siebie.

przycinam tylko pędy, które za daleko się zapędzą.
tłoczy nieustająco od czerwca

do września

(potem usunę zdjęcia)
żadnego ogławiania, przycinania, podpierania. ani go nie nawożę specjalnie ani nie podlewam zbyt często.
jedyna wada: mimo swojej wielkości, karpę korzeniową ma bardzo zwartą i trudno się dzieli.
no i drogi jest bardzo - ale wart każdej złotówki

To jakaś wybitna odmiana. Szkoda, że nie wiem, co mam - poza wspaniałym - wszystkie dostałam od koleżanki bezimienne. Ale wszystkie mają jedno standardowe kwitnienie, potem najlepiej je ściąć.
Podmiejski ogródek 08:05, 21 maj 2020

Do góry

na najwyższej kwaterce pojawiły się dwa cisy i trochę bylin z innych miejsc ogrodu - oczywiście, jak to ja, nieustająco sadzę za ciasno
Podmiejski ogródek 08:03, 21 maj 2020

Do góry

brązowa turzyca z morelowym kuklikiem - bardzo udane zestawienie (ściągnięte od Kwartecika) z którym nie mam pojęcia co zrobić, bo brązy mi zupełnie do reszty ogrodu nie pasują

z przodu palibin, z tyłu dark purple. w innym miejscu mam jeszcze jednego, różowego, ale muszę go stamtąd zabrać bo jednak ma za mało światła

żurawka krwista - co roku niezawodna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies